Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ABG/GENMAB: Fokus i 2017


75326 Helge Larsen/PI-redaktør 28/12 2016 15:38
2
Oversigt




Genmab/ABG: Fokus samler sig om Darzalex i nye kræftformer i 2017

11:58
Genmab-aktiens succes har længe været knyttet til nyhederne om kræftmidlet Darzalex, og det bliver formentlig også tilfældet i 2017.

Men hvor markedet hidtil har fokuseret på Darzalex potentiale i behandlingen af knoglemarvskræft, så håber analytikere på, at næste år vil byde på nyt om anvendelsen i andre kræftformer.

- Det, der skal drive aktien videre, er nyheder om Darzalex uden for knoglemarvskræft, vurderer medicinalanalytiker i ABG Sundal Collier Andrew Carlsen over for Ritzau Finans.

Han estimerer, at forventningerne til Darzalex i knoglemarvskræft efterhånden er fuldt indregnet i aktiekursen. Konsensus forudser, at Genmabs partner Johnson & Johnson vil nå et topsalg i knoglemarvskræft på 10 mia. dollar, hvoraf Genmab er berettiget til tocifrede royalties startende på 12 pct. og stigende til 20 pct., hvis salget passerer 3 mia. dollar.

Det er de salgsforventninger, der bare er vokset og vokset i de senere år og har gjort Genmab til en af aktiemarkedets absolutte favoritter. I 2016 er aktien steget 24 pct. efter en stigning på knap 155 pct. i 2015 og en stigning på 70 pct. i 2014.

LYMFEKRÆFT EN STOR MULIGHED

Andre anvendelser af Darzalex kan dog vise sig at blive lige så økonomisk lukrative som knoglemarvskræft. Darzalex prøves også mod underarter af lymfekræftformen non-Hodgkins lymfom.

- Johnson & Johnson har testet Darzalex mod tre af dem, og har varslet data i forbindelse med en konference. Jeg gætter på, at det bliver i forbindelse med Asco i juni. Det kan blive en signifikant kurstrigger. Er data gode, skal vi til at indregne et nyt marked i værdiansættelsen, og der er reelt set tale om et marked, som kan være større end markedet for knoglemarvskræft, siger Andrew Carlsen.

SOLIDE TUMURER

En anden mulig værdiskaber er brug af Darzalex i solide tumorer.

- Det er allerede meldt ud, at der kommer studier med Darzalex i samarbejde med andre medicinalselskaber i solide tumorer. Vi ved endnu ikke hvilke, men der er tale om helt op til syv forskellige tumorer. Det, der bliver interessant i den forbindelse, er, om lungekræft er en af dem, da der er tale om en af de helt store kræftindikationer, siger Andrew Carlsen, der i øvrigt gætter på, at blærekræft er en af dem.

Foreløbigt har Johnson & Johnson etableret samarbejderne med andre medicinalselskaber, men de er endnu ikke afsløret. Forventningen er, at der er tale om kombinationsbehandling med såkaldte check-point-inhibitors, såsom kræftmidlerne Opdivo fra Bristol-Myers Squibb, Keytruda fra Merck og Tecentriq fra Roche.

Hvor stor værdi, der eventuelt er forbundet med Darzalex i lymfekræft og solide tumorer, er endnu svært at sige.

- Det er det, vi ikke ved. Det er svært at sætte værdi på noget, hvor vi ikke har set kliniske data. Så man skal passe på med ikke at piske en stemning op. Men NHL kan godt gå hen at blive større end knoglemarvskræft. Det gælder også solide tumorer, mener Andrew Carlsen.

FASE 3-DATA I SIGTE

Blandt højdepunkterne i 2017 er desuden foreløbige fase 3-data fra det såkaldte Alcyone-studie, der måler effekten af Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednisolon. Data ventes i midten af 2017.

Darzalex er i forvejen godkendt som andenbehandling og fjerdebehandling i USA i dag. Men selv om en godkendelse som førstebehandling vil udvide markedet væsentligt, så er det ikke sikkert, at data kan rykke aktien.

- Det burde i realiteten også være en kurstrigger, men qua at jeg og markedet stort set har lagt 100 pct. sandsynlighed ind for, at data bliver fantastiske, så er det spørgsmålet, om det bliver en signifikant begivenhed. Men det vil i givet fald i hvert blive en bekræftelse på, at det ikke er urealistisk med et salgspotentiale på 10 mia. dollar i knoglemarvskræft, vurderer Andrew Carlsen.

Ses isoleret på 2017 venter han, at Johnson & Johnsons globale salg af Darzalex vil vokse til 1,2 mia. dollar fra estimeret 550 mio. dollar i 2016.

/ritzau/FINANS



Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk
© DDK


Den nuværende bannerkampagne



28/12 2016 15:41 Helge Larsen/PI-redaktør 275327



Mere fra Ritzau:


Genmab/ABG: Et oplagt opkøbsmål men timing uvis

13:55
Succesen med kræftmidlet Darzalex i knoglemarvskræft giver fra tid til anden anledning til omtale af Genmab som et muligt opkøbsmål. Der bliver dog næppe tale om, at 2017 vil byde på en afklaring, mener ABG Sundal Collier.

Tidligere har finanshuset Jefferies ifølge Børsen vurderet, at Genmab kan blive overtaget af sin amerikanske partner, Johnson & Johnson. Jefferies argument er, at det kan ende med at blive billigere for Johnson & Johnson at købe hele Genmab frem for at betale selskabet royalties og milepæle fra salget af Darzalex.

Hos ABG Sundal Collier kan medicinalanalytiker Andrew Carlsen godt se potentiale for, at Genmab og Johnson & Johnson på sigt knytter endnu tættere bånd. Han vurderer dog, at det ikke så meget afhænger af Darzalex som af, at Johnson & Johnson begynder at lugte mulighed for, at Genmabs og Janssens Duobody-samarbejde kaster endnu flere milliardsællerter af sig.

Således samarbejder det Johnson & Johnson-ejede Janssen Biotech også med Genmab om udvikling af bispecifikke antistoffer, der rettet mod forskellige dele af det samme target - sygdomsmål - eller to forskellige targets.

Under samarbejdet kan Janssen vælge hele 20 lægemiddelkandidater. Foreløbigt er 12 lægemiddelkandidater valgt, og der er indledt tidlige fase 1-studier i mennesker med tre lægemiddelkandidater under samarbejdet.

- Såfremt Johnson & Johnson vurderer, at eksempelvis halvdelen af de 12 har potentiale, så vil beregningerne måske hurtigt vise, at det er bedre at sikre sig de fulde rettigheder til teknologiplatformen frem for at skulle betale milepæle og royalties på 10 til 20 pct., vurderer Andrew Carlsen.

Han peger på, at Johnson & Johnson alt andet lige må forventes først at konkludere på det regnestykke, når der er kommet flere kliniske data, der signalerer, om de valgte lægemidler rent faktisk har effekt. Det bliver derfor næppe i 2017. Desuden er Johnson & Johnson ikke kendt for at lave større opkøb, konstaterer Andrew Carlsen.

- Så det er ikke givet, at det ender med, at Johnson & Johnson køber Genmab. De vil gerne købe rettigheder og teknologier, men de er ikke kendt for større opkøb.

ABG-analytikeren ser i øvrigt ikke åbenlyse muligheder for, at en anden bejler melder sig.

Genmabs administrerende direktør, Jan van de Winkel, sagde selv i november til Bloomberg News, at selskabet kan ende som opkøbsmål, men understregede også at Genmab ønsker at bevare sin selvstændighed.

/ritzau/FINANS



Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk
© DDK


Den nuværende bannerkampagne



TRÅDOVERSIGT