Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investering i aktier for nybegyndere - 4 dyre begynderfejl


75806 ChristianLarsen 31/8 2017 11:27
Oversigt

Handel med aktier er den mest effektive måde, hvorpå du kan investere din opsparing og få den til at vokse. Men det er ikke uden risiko, og mange nybegyndere ender med store tab. Det skyldes, at de begår nogle grundlæggende fejl, der let kan undgås. Se de 4 dyre begynderfejl her.

Handel med aktier har en nærmest lokkende effekt på de fleste. Drømmen om at købe de rigtige aktier på bunden, følge den op, sælge helt på toppen og score kassen, kan de fleste nikke genkendende til.

Men hvis du vil øge sandsynligheden for at tjene penge på din aktieinvestering, må du vinke farvel til den drøm.

Er aktier en god investering?
Det findes der ikke noget endegyldigt svar på. For det kommer helt an på, hvordan du investerer i aktier. Der er ingen garantier på aktiemarkedet, og risikoen for at tabe hele din investering er altid til stede.

Men hvis du undgår fejlene herunder, er risikoen meget lav, og du har gode muligheder for at tjene penge på aktiemarkedet.

1. Undgå store handelsomkostninger
Uanset hvordan du handler aktier, betaler du handelsomkostninger ved hvert køb og salg. Det er en procentdel af handlen med et minimumsbeløb pr. handel. Der er stor forskel på, hvor meget du betaler i handelsomkostninger.

Handler du igennem din bank, betaler du langt mere pr. handel, end hvis du eksempelvis bruger din netbank eller en handelsplatform som Nordnet eller Saxo Bank.

Sørg derfor for, at vælge en handelsplatform, hvor omkostninger pr. handel er lave. Du kan læse mere om at vælge den rigtige platform her (http://www.uvildige.dk/spoergsmaal-til-brevkassen-hvilken-online-boersmaegler-vil-i-anbefale.aspx).
2. Undgå at handle for ofte
Det er fristende at holde øje med din investering hele tiden, og købe og sælge ofte.

Dette bliver hurtigt en meget dyr fornøjelse. For husk på, du betaler handelsomkostninger ved hver handel. Handler du én gang om ugen med en investering på 3.000 kr. om måneden, betaler du 116 kr. om måneden på en billig platform, der tager 29 kr. pr. handel. Det svarer til næsten 4% af din investering. Så skal aktien stige 4% før du overhovedet begynder at tjene penge.

Køb sjældnere og for større beløb ad gangen. Det betaler sig i det lange løb.
3. Undgå kortsigtede investeringer
Drømmen om den hurtige gevinst gør, at mange fristes til at prøve kræfter med daytrading, hvor man køber og sælger hurtigt igen for at tjene på marginale stigninger.
Problemet med denne strategi er at du skal være klogere end markedet, der i høj grad udgøres af professionelle aktiehandlere. Sandsynligheden for at du er smartere end dem gang på gang er uendelig lille.

Hvis du vælger en langsigtet strategi, hvor du køber og beholder din aktier over flere år, vil du statistisk set have overskud, så længe din investering er spredt godt ud over markedet. Historisk set stiger aktiemarkedet omkring 8% årligt i gennemsnittet.

Bliver du nemt påvirket af følelse til at handle ofte, kan det være en idé at overveje Porteføljeforvaltning (https://www.facebook.com/FisherInvestmentsNorden/) i stedet for selv at handle.

4. Pas på investering gennem investeringsforeninger
Mange begyndere fristes til at vælge at investere via en investering i stedet for at handle selv. Umiddelbart ser det fordelagtigt ud. For så er det jo professionelle, der styrer din portefølje. Men virkeligheden viser at det faktiske afkast fra investeringsforeninger - når deres samlede handelsomkostninger trækkes fra - er markant mindre end markedets samlede performance.

Det viste den anerkendte amerikanske Warren Warren Buffet med sit berømte væddemål (http://finans.dk/live/privatokonomi/ECE9393317/warren-buffett-angriber-wall-street-og-de-megarige-de-har-sloeset-100-mia-dollars-vaek-paa-10-aar/?ctxref=ext), hvor han med investeringer i det samlede marked, fik bedre afkast over en 9-årig periode end 5 store investeringsforeninger gjorde med deres investeringer.
11/4 2018 19:49 Mtinvest 076076Rigtig god lille ''artikel'' Jeg syntes at det vigtigste man skal tænke over, når man begynder at investere er at det ikke er gambling. Man skal også forvente, at hvis man rent faktisk vil tjene penge på sin investering, så bør man forvente en tidshorisont på +5 år.

Der er faktisk kommet nogle nye måder at investere til, såsom Crowdlending https://crowdlendingdanmark.dk/
Her kan man relativt sikkert investere sine penge, i stedet for at have dem i banken. Dog er det ikke helt uden risiko og man kan som ved alle andre investering er risikere at miste sine penge. Men diversificering er trods alt super vigtigt!

Derudover så er ejendoms investering også noget som flere er begyndt at gå ind i, selvom man ikke er millionær. Faktisk kan man starte med helt ned til 50.000 kroner (læs guide som Casper har skrevet) https://stabilokonomi.dk/saadan-kommer-du-igang-med-ejendomsvinvistering/


TRÅDOVERSIGT