Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Faldende portefølje


75930 donprebsi 25/10 2017 15:44
Oversigt

slettet

aktier, fald, portefølje
26/10 2017 17:12 MrEbbe 075932Hvorfor kører du med dobbelt eksponering? Fundemental invest er som jeg husker det ret tungt lastet med RTX, og du har ligeledes en stor portion RTX i din portefølje. Jeg mindes også han har været inde i Bavarian, men det er muligt at jeg tager fejl.26/10 2017 17:26 donprebsi 075933Tak for indsparket, MrEbbe. Min portefølje er faldet meget de sidste 6 måneder, dels p.gr. af mange US aktier (dollarkurs), dels p.gr. af BAVA´s fald, - som jeg havde for mange af - og så endelig nogle mislykkede forsøg på daytrading i US small caps. Og så fordi jeg som håbløs amatør hurtigt bliver utålmodig og generelt handler alt for meget...
Horisonten er ca. 10 på ovenstående portefølje, så forslag modtages fortsat gerne...Sælge det hele og køb noget indeks måske...?26/10 2017 18:36 MrEbbe 175934Jeg kan se at du ikke har noget finans, jeg har selv en del, og det er steget en del de sidste år. Det har været godt, men for mig handler det også om at dække mig af mod de stigende renter, som formodentlig vil komme. De giver et solidt udbytte som jeg så har brugt til at differentiere min portefølje de sidste år.

Dine US eksponering er ikke så tosset, dollaren er begyndt at rette sig, og spørgsmålet er om den vil rette sig mere med den kommende hævning af renten. Jeg har selv Alphabet og har netop solgt mine Facebook, men det er svært at finde de store it selskaber i EU, vi har SAP feks.

Hvis horisonten er så lang, så kan det formodentlig ikke svare sig at handle så ofte, men det er du vidst også kommet frem til. Jeg vil bibeholde Bavarian, jeg har dem selv, men jeg har formodentlig købt dem til en noget anden kurs end dig da jeg stadig har et solidt plus. De har gang i rigtig meget spændende som jeg ser det, samtidig med at de har deres koppervaciner som giver dem et stabilt cashflow. Deres vaccineplatform ser meget spændende ud. Der kommer resultater i 18 på både Ebola og RSV, som jeg lige husker det.

Jeg har personligt også Lockheed Martin, som er en stor våbenproducent, som betaler kvartalsvis udbytte, det har været en fornuftig investering. Ikke en hurtigløber men meget stabil. Jeg er her ramt af dollaren. Dog er jeg dækket af hvis Trump gør noget dumt, samtidig med at han vil tvinge nato allierede til at komme op på 2% af BNP investeret i et lands forsvar. Det må udmønte sig i ordrer til dem og alle de andre.

Jeg vil nok i det hele taget foreslå nogle udbytte cases, som du så kan bruge til at differentiere dig, og køber nogle eksplosive sager, såsom Bavarian, så gør det knap så meget meget hvis en af dem ikke bliver bliver til noget. Samtidig kan du købe yderligere op hvis deres research bliver til noget, og den vej igennem opbygge en decideret position, forudsat at de får deres godkendelse. Plus man følger mere med i aktier når man har penge investeret, det er min erfaring, uanset hvor stor eller lille den investering er.

Jeg har personligt solgt mine lundbeck, da jeg er i tvivl om deres pipeline kontra deres værdisætning. De har ikke Kåre mere og så længe vi ikke ved hvem den nye CEO er så er du meget afhængig af at deres produktlanceringer fortsætter i det tempo som tidligere. Jeg har købt Teva istedet for Lundbeck, da jeg tror at Kåre nok skal få vendt den skude. Det bliver en stor udfordring for ham, men jeg tror han nok skal lykkedes. Teva har endda fået yderligere hug fordi der er nogen der har kopieret en af deres store sællerter. Så den har jeg personligt tabt 15% på pt men tror at den over tid nok skal vende, og jeg har købt yderligere op ovenpå den nyhed.

Det var mit indspark, jeg håber jeg har tonet rimeligt rent flag på hvad jeg selv har.26/10 2017 19:01 donprebsi 175935MANGE tak, Ebbe - gode input. Jeg har faktisk netop i dag købt 100 stk BAVA - á 260 - (for på mit billede havde jeg jo kun en enkelt - "et frimærke" bare for at holde øje med den, ligesom min Pandora) -, da resten blev solgt lidt i panik, da de faldt for et par måneder siden...skulle bare have beholdt..! Det er egentlig rigtigt at der ikke er meget finans. Måske lidt i den tyske ETF som dækker smallcap Europa. Ved ikke om der er noget finans i Fundamental foreningen - måske DB. Jeg kunne tænke mig måske at finde en ETF som simpelthen dækker banker Europa - hvis det er her, det sker de næste år? Kunne være XS7R - eller andre lign.27/10 2017 06:45 MrEbbe 075937Jeg aner ikke om det er her det sker, et år tilbage sagde analytikerne at det var i EU at det skete, men om det stadig gælder, det ved jeg ikke. Jeg vil tro at der sker noget her i EU og US, imod at ECB stopper trapper opkøbene, og FED hæver renten.28/10 2017 00:02 XJK 075945Hmm..nåh, man kan åbenbart ikke fjerne en stemme, når først man har klikket på den :o'TRÅDOVERSIGT