Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mæglerhusene og bankerne tjener ikke penge på at få ret


76399 Helge Larsen/PI-redaktør 18/10 2018 10:06
Oversigt

Igennem flere år har Nordea i Norge haft mange uforståelige negative analyser af laksesektoren.

Analyserne har flere gange medført, at investorerne på den korte bane har tabt mange milliarder kroner på deres investeringer i sektoren.

Min kritik af analyserne fra Nordeas lakseanalytiker har jeg fremført mange gange. Bla. i 2016, hvor en urimelig udtalelse fra analytikeren på fem dage medførte kursfald på over 20 milliarder kr i lakseselskaberne. Dette kommenterer på i videoen fra Børsen Play.

https://play.borsen.dk/social/57b1b5a6d99b63192e1f144f

Nu har Aslak Berge - tidligere aktieanalytiker og nu redaktør på Ilaks.no - også taget bladet fra munden.

"I min tid som analytiker var jeg tilhenger av å si ting tydelig - enten aksjene skulle opp eller ned. Tydelige meninger opplevde jeg også at investorene likte - selv om de ikke alltid var enige med mitt syn.

Samtidig er det jo slik at meglerhusene ikke tjener penger på å få rett. De tjener penger på å omsette aksjer. De skummer kurtasje fra hvert kjøp og salg. For dem er det atskillig bedre butikk å stadig snu i sine råd, gå fra kjøp til salg og komme med hyppige endringer i kursmål, enn å ta posisjoner med langsiktige calls":

https://ilaks.no/marine-harvest-i-200-kroner-ingen-utsikter-til-at-markedet-bygges-ihjel/?fbclid=IwAR0cMY-HfQpUsbBp_euy1VTVo9HBkR57CwkBn_PXtpIQZtsRnUMwmBZR2P4


Disclaimer: Jeg har aktier i laksesektoren




TRÅDOVERSIGT