Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har Cannabisbranchen en fremtid?


76406 Hans-Henrik Nielsen 23/10 2018 08:52
1
Oversigt

Cannabisaktier har været sommerens store hit og er nu faldet lidt tilbage.
Her kigger jeg på branchen både ud fra TA, men også ud fra, hvad jeg mener der ligger af udfordringer og muligheder for produkterne.

Jeg kigger bl.a. på, hvad der ligger af evidens for, at Cannabis kan helbrede en lang række sygdomme og symptomer.




23/10 2018 16:41 The Joker 276409



Hej Hans-Henrik
Du er mig bekendt mest teknisk analytiker og derfor er du lidt undskyldt når du begiver dig ud i de fundamentale ting såsom studier osv. omkring cannabis.
Tre ting.

1. Du spørger til selskaber som er fremme med videnskabelige studier vedrørende cannabis. GW Pharmaceuticals er dem som har været i gang længst tid og har flest ting i forskellige faser. Tjek f.eks. deres præsentation her side 22, hvor du får overblikket over deres pipeline.
http://ir.gwpharm.com/static-files/4efa81b6-8daa-4212-a8c7-9fc5c305a0d1
De har 2 godkendte produkter, 2 studier i fase III, 2 studier som er klar til fase II, 1 i fase II, 1 som er klar til fase II og en i fase I.
Af andre selskaber med cannabisbaserede produkter har vi Corbus med et fase III produkt Lenabasum som er i 2 studier i fase III og 2 i fase II
https://www.corbuspharma.com/pipeline/lenabasum
Og så har vi Axim Biotechnologies:
http://aximbiotech.com/advisers/pharmaceuticals/

2. Du påpeger fortællinger om at cannabis kan kurere kræft og fodvorter. Det tror jeg ikke vi er særlig mange med viden om det marked som tror på. Der hvor cannabis spås størst effekt er i forbindelse med neurologiske og nerverelaterede sygdomme som epilepsi, parkinson og sclerose samt smertelindring og lindring i forbindelse med det ubehag patienter har i forbindelse med kemoterapi.

3. Den væsentligste grund til, at du ikke historisk har set flere medicinalstudier vedrørende cannabis er mig bekendt det store problem, at det forventes ekstremt svært at tage patent for. Cannabis er som sådan ikke noget unikt stof. De to væsentlige stoffer i planten, CBD og THC, forventes det meget svært at tage patent på ligesom du formentlig ville få svært ved at tage patent på f.eks. gran, hvis det viste sig, at kunne kurere noget. Alligevel forsøger nogle sig herunder GWP og det har haft held med det. De er selvfølgelig nød til at lave nogle modiciferinger af stoffet undervejs for derved at kunne få patentet. Men det er op ad bakke. Derfor er det min opfattelse, at folk ikke mener, at medicinalvirksomhederne har gidet at bruge krudt på store dyre FDA-godkendte studier som vi alle ved koster mange hundrede millioner og tager ufattelig lang tid. Specielt ikke fordi man i sidste ende også finder det svært at tage patent på. Medicinalindustrien har med andre ord i følge mange intet incitament til at bevise for verdenen, at en plante som vokser som ukrudt indeholder stoffer som kan være gavnlige i en række sammenhænge.



23/10 2018 16:53 The Joker 176410



Som du sikkert kan høre har jeg en lidt anden tilgang. Dermed ikke sagt at jeg ikke er væld af udfordringer for cannabismarkedet. For det gør jeg. Jeg er ikke selv inde i markedet for tiden. Jeg mener nemlig det er meget svært gennemskueligt at forudse, hvordan markedet kommer til at udspille sig. Mine problemer med cannabis er snarere følgende:

1. Får de eksisterende udbydere lov til at beholde markedet for sig selv?
2. Skydes der tilladelser ud i stor stil således, at markedet overvældes med udbydere eller forhindrer regulering og kontrol med selskaber dette
3. Træder nogle af de store drenge fra alkoholbranchen, medicinalbranchen, tobaksbranchen ind på markedet og trumler alle andre over eller klarer de eksisterende udbydere sig. Indtil videre er Constallation Brands gået ind i et voldsomt storstilet samarbejde med Canopy og Coca-Cola har været på snak i forbindelse med Aurora.
4. Kommer udbydere fra lande med mere gunstige klimatiske forhold til at smadre de canadiske. Herunder f.eks. ICC fra Uruguay som dog senest er blevet opkøbt at Aurora selvom de handles på børsen selvstændigt lidt endnu.
5. Bliver det cowboy land med så mange udbydere og en regulering som får markedet til at ligne landbrugsmarkeder, hvor det er uhyggelig svært at skabe profit pga. alle de mange udbydere og nemheden som cannabis kan produceres ved. Her ender priserne i sidste ende enormt tæt på produktionspriserne og efterlader ikke meget overskud. Eller bliver det snarere ligesom tobaksindustrien, hvor der er scoret enorme summer profit gennem tiden af relativt få store producenter.



TRÅDOVERSIGT