Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Liqtech - miljøvenlige scrubbere


79756 Øbo 2/12 2019 16:49
Oversigt

Hej alle

Den (æld)-gamle aktiedarling Liqtech (Nasdaq US ticker: LIQT) fra Hobro/Ballerup står foran en ny storhedstid, tror jeg.

Med de nye regler for svovludledning, der træder i kraft 1. januar 2020, er mange rederier begyndt at udstyre deres skibe med scrubbere, så de fortsat kan benytte den gamle svovlholdige bunkerfuel.

Liqtech laver membraner til de lukkede scrubbersystemer, hvor svovlen ikke bliver udledt i havet, i modsætning til de åbne scrubber-systemer. En del rederier går allerede nu efter de noget dyrere lukkede systemer, men jeg forventer, at det på sigt bliver en tvungen standard, (man taler allerede nu om IMO 2030 miljøreguleringer, der snart skal besluttes), hvilket i så fald vil blive en guldgrube for Liqtech.

De er i gang med at udskifte deres ovne og har ikke kunnet levere det, de forventede her i efteråret. Det afspejledes i deres regnskab, og aktien faldt en del på regnskabsaflæggelsen. Men i conference-callet blev det gjort klart, at ordrerne blot var udskudt og ville blive leveret i Q1 2020, ligesom kunderelationen ikke havde lidt skade.

Undersøg selv casen, læs deres regnskaber og lyt til conferencecallet for Q3 2019 inden du evt. køber aktien.

Disclaimer: Jeg har købt og ejer aktien.3/12 2019 17:20 Zzup 079801Tak - Jeg er dog ikke inde på det marked, hvordan er konkurrenterne etableret, og hvor store er det, ifht liqtech?15/12 2019 20:20 Øbo 180154Konkurrentsituationen er uklar. Alskens firmaer slår sig op på at kunne producere elementer til scrubbere, men uden erfaring, tests eller kunder. Liqtech har mange af de store scrubberproducenter som kunde, så umiddelbart står de rigtig stærkt.

Dog bliver det først en rigtig god forretning, hvis flere går over til closed loop scrubbers, hvor svovlen samles op som tørstof, i stedet for at udlede det i havet. Men flere analytikere ser dette som en oplagt videreudvikling på miljøkravene, når IMO2030 skal forhandles.

Hele denne situation, hvor IMO2020 træder i kraft om 14 dage (1. januar 2020) gør situationen uforudsigbar. En del skibe er planlagt til at sejle på low-sulfur fuel, men mængden af dette er begrænset, ligesom der ikke er mange erfaringer med, hvordan motorerne klarer sig på dette. Man forventer at prisen på den svovlholdige bunkerfuel vil droppe markant - det kan ikke bruges til andet end asfalt og skibsfuel - hvilket måske vil få endnu flere skibe til at gå over til scrubbers.

Min vurdering er, at Liqtech-aktiens downside er meget begrænset, mens den i flere scenarier vil stige markant.

NB:
Udover scrubber-filtre laver Liqtech også vandrensningsfiltre, der næppe vil opleve faldende efterspørgsel i disse miljøfokus-tider. Det er dog ikke en så aktuel umiddelbar katalysator som scrubberindustrien, men det lægger en bund under omsætningen.

Det gennemsnitlige konsensus-view kursmål fra analytikere er 9 USD ifølge Marketsceener.com. Se link:
https://www.marketscreener.com/LIQTECH-INTERNATIONAL-..TRÅDOVERSIGT