Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

3 gamle kendinge med TA og FA


80215 Markettimer 17/12 2019 15:38
Oversigt

Så er der ny aktievideo. Denne gang om de tre gamle kendinge:

Vestas
NKT
Maersk

Sidste gang berørte jeg lige den fundamentale analyse en smule, og det har mange forespurgt på mere af. Så det får I lidt mere af her.
17/12 2019 18:51 Øbo 480217Interessant video. Jeg er dog noget forundret over, at du næsten udelukkende anvender kvantitativ analyse - også når det drejer som om fundamentaler.

Jeg er ganske uenig i dit take på NKT. Det er jo ikke overraskende, at flere tal viser problemer, når de henviser til fortiden. Men investeringer er pr. definition rettet mod fremtiden.

Her rammer talfokuseringen ikke de store nye ordrer, fabrikken i Sverige, der er ved at være fyldt op med det rette mix af ordrer i 2020 og 2021, samt megatrenden omlægning til elektrificering i verden, der spiller lige ind i NKTs kerneområde ift. strømkabler. Alt det er jo fundamentaler og kernen i traditionel fundamental analyse (eller kvalitativ fundamental analyse, som talfikserede analytikere kalder det.)

Hvis man alene baserer sin investeringsbeslutning på historiske tal i en semicyklisk branche, går man glip af store gevinster, efter min mening.

Interessant nok har du blik for det kvalitativt fundamentale, når det drejer sig om Maersk. Her kan der ses bort fra det kvantitative, fordi det kvalitative (omstrukturering mm.) tæller mere. Hvorfor tæller det ikke hos NKT?

Disclaimer: Jeg ejer NKT. (hvilket kan forklare min interesse og mulige bias).

Mvh.17/12 2019 20:40 Markettimer 280219Jeg kan egentlig godt forstå din holdning. Men min erfaring siger mig, at hvis jeg skal sætte mig ind i alle kvalitative forhold ved en virksomhed, så bliver det kun gjort halvt. Og det med kun at kigge på fortiden (+estimaterne) på virksomhedens tal har fungeret fantastisk for mig i mange år kombineret med den tekniske trendanalyse.
At sige, at man ikke kan investere ved at kigge på retningen hidtil passer ikke helt. Det svarer lidt til at kigge på en bil i fuld fart på motorvejen og sige, at man ikke kan give et kvalificeret gæt på retningen af bilen om 10 sek.

Mht. Mærsk gik jeg jo ikke så meget i kvalitativ analyse andet end jeg nævnte deres igangværende turnaround. Men det var jo kun fordi, jeg kunne se det i tallene.

Jeg har fuld respekt for, at du kigger ind i virksomheden og dens udvikling, men jeg har bare personligt ikke god erfaring med det. Men derfor kan man med garanti sagtens lave penge på det.

Håber det giver mening. Ellers skriver du bare igen :−)TRÅDOVERSIGT