Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Portefoile


80777 SørenMo 11/1 2020 10:32
1
Oversigt

Hej her på siden. Virkelig et dejligt sted at læse med, hvor mange kompetente skribenter boltrer sig.

Jeg håber det er ok at spørge jer om, hvad I tænker om dette? Og om, hvad I ville gøre jer af overvejelser.

Som ny investor sidder jeg og gør mig en række overvejelser ift. opbygningen af min portefolie. Jeg har læst mange forskellige gode bud, men som ikke alle kan tilpasses mine behov. Jeg er nok en af 'småsparerne' men vil jo naturligvis som alle andre gerne have så meget ud af mine investeringer som muligt.

Jeg har lagt en plan om at have cirka 12 forskellige aktier, med cirka 10k i hver. Enkelte lidt lavere enkelte større.

Min tanke er, at der ikke skal handles voldsomt mange gange. De skal egentligt have lov at stå et par år. Og med mulig supplering af yderligere opsparing. Primært danske aktier, cirka. 50% bio. Resten blandet.

Min tanke er, at hvis en aktie dobles, så sælges halvdelen og geninvesteres. Samtidig hvis en aktie halveres vil jeg med ny opsparing supplerer op, hvis ikke den er helt håbløs.

Jeg er - næsten - helt grøn på investeringsområdet, og kunne egentligt også gost tænke mig at læse om jeres overvejelser ift opbygningen af jeres.

Mvh Søren11/1 2020 11:06 Thorkild01 080778Der var et indslag i Millionærklubben igår (10.1) der omhandlede det spørgsmål du stiller. Måske kan du hente inspiration ved at lytte til dette indspark, https://www.euroinvestor.dk/nyheder/oekonom-om-dine-a..11/1 2020 11:37 SørenMo 080779Tak, jeg prøver at lytte til det.
Mvh Søren12/1 2020 15:02 HDJ 280790Jeg er selv relativ ny i aktie verdenen, og min tanke er udover at gerne tjene penge, også at jeg vil undgå tab.
Jeg valgte for 3 år siden at invistere i 2 passive investerings foreninge med 50 % i hver.
Sparinvest us small cap
Sparinvest globale aktier min risiko
Jeg lægger 3000 kr til side hver md som jeg køber ind i ovennævnte foreninger hver gang der er til at købe 50 stk.
Udbytter er sat til at geninvisteret automatisk.
Derudover sparer jeg op af evt overarbejde penge og evt BONUS til køb af ENKELT aktier.
Her har jeg købt
Danske Bank
Veloxis Pharma
Gabriel Holding
Ringkøbing landbo bank
Jinhui shipping
Alt i alt er jeg godt tilfreds med mine første 3 år som investor og føler jeg har sikret mig Jvf min risiko profil og temperament12/1 2020 20:37 4aktier 080795Et tab på 50% er way out12/1 2020 20:53 4aktier 480798Ups, gik ned. Prøver igen

Et fald på 50% er way out, med mindre det sker over night. Et sådan fald giver følgende problemstillinger og valg der skal træffes, også selvom du er langsigtet.

1) Du kan supplerer op og dermed få et bedre GAK. Så er der kun at vente
2) Du kan holde og håbe den ikke falder yderligere, men husk normalt kan der være lang vej tilbage til købskursen. Det kræver is
3) Du kan tage dit tab og genplacere i andre aktier, men kun med 50% af din kapital...
4) Du kan kører med et stop loss. Jeg prøvede i en travl periode, som dig at lade stå til og være langsigtet. AV x 1000 det var en fejl og gjorde ondt.
Så tilbage til mit stop loss på -7%. Det har selvfølgelig kostet mange gange, men endnu flere gange reddet mig for endnu større tab. Det bedste er, at jeg forsat har 93% som kan yngle i et bedre rede.
Det værste som investor er at blive handlingslammet pga. store tab og mgl. strategi eller som jeg, ikke fulgte min.
God investeringslystTRÅDOVERSIGT