Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stigende udbytte, Stigende indtjening og god TA


80941 Markettimer 17/1 2020 10:36
Oversigt

Så er der en ny video klar.
I dag starter jeg med at kigge efter aktier, der har haft konstant stigende udbytte samt stigende EPS i en længere årrække. Og så kigger jeg på disse ud fra Teknisk analyse.
17/1 2020 22:16 tommycarstensen 280954Markettimer Tak for video :−)

Det er problematisk, at bruge EPS over en fler-aarig periode i en scanner, fordi flere virksomheder havde for eksempel negativ EPS ifm skatte-reformen i USA. Der kan vaere mange gode grunde til en lav EPS et enkelt aar; f.eks. tog EPS et dyk hos Microsoft i 2015 ifm restrukturering. GAAP-EPS er ikke altid saa brugbar. Jeg kigger i hvert fald naesten aldrig paa EPS og P/E.

Maaske vil S&P Europe 350 Dividend Aristocrats (10+ aar) interessere dig :−)
https://us.spindices.com/indices/strategy/sp-europe-3..

Liste over komponenter her :−)
https://moneyinvestexpert.com/european-dividend-arist..

Jeg lavede i sin tid en Wikipedia-side, men en anden bruger slettede den, fordi han/hun ikke mente, at den var relevant :-/

Der er ogsaa dividend kings (50+ aar) :−)
https://www.suredividend.com/dividend-kings/

Det er ikke lige saa imponerende at have haevet sit udbytte hvert aar i loebet af de seneste ti aar, som det var for f.eks. fem aar siden, hvor festen blev midlertidigt afbrudt af finans-krisen i 2008. Der kommer flere europaeiske aristokrater til naeste aar. Det er noget svaerere at haeve sit udbytte hvert aar i 25 aar, naar det bliver afbrudt af recession og anden slags uvejr. Men omvendt er der ogsaa nogle aristokrater, der blot haever deres udbytte marginalt og derved bibeholder deres status som aristokrat. Jeg saa egentlig helst, at udbyttet lidt fleksibelt blev skiftet ud med tilbagekoeb, naar aktie-kursen er hamret i bund, men det er en anden diskussion.

Stigende udbytte per aktie i 10 aar er faktisk et af kriterierne i min screener (se den foerste roede kolonne); ikke helt saadan det foregaar bag kulissen. Pandora er kommet med paa en fribillet.
https://www.midgardfinance.com/screener/

I oevrigt har en virksomhed som f.eks. Schouw & Co ogsaa vaeret flittige til at haeve deres udbytte. De har bare ikke gjort det hvert eneste aar.
http://financials.morningstar.com/ratios/r.html?t=XCS..

Her et par skandinaviske og finske aktier, der opfylder kriteriet om stigende udbytte samt "stabilt stigende omsaetning":
COLO-B.CO
NOVO-B.CO
NZYM-B.CO
AMEAS.HE
HUH1V.HE
TOM.OL
AAK.ST
AF-B.ST
ASSA-B.ST
ATRLJ-B.ST
CAST.ST
CORE-B.ST
HEXA-B.ST
HUFV-A.ST
HUFV-C.ST
INTRUM.ST
LOOM-B.ST
MTG-B.ST
SHB-B.ST
VIT-B.ST
WIHL.ST

DSV, DSV.CO
18/1 2020 00:03 Markettimer 180955Hej Tommy,
Jeg vil give dig helt ret både mht. Eps og PE. Her valgte jeg EPS for at have en nemt forstålig faktor at skanne efter. Men jeg giver dig helt ret i, at man nemt kan komme til at skanne kandidater væk, der faktisk er glimrende aktier.

Hvis du er interesseret kunne jeg godt tænke mig en snak med dig en dag. Du kan altid træffe mig på hh@markettimer.dk eller tlf. 6160 3434

mvh

Hans-Henrik18/1 2020 01:47 tommycarstensen 280956Helt sikkert. Jeg er meget enig med dig. Det er aergeligt at udelukke, fordi man scanner paa EPS og PE. Jeg har svaret dig paa mail og WhatsApp, hvor jeg har uddybet.

I oevrigt er der rig mulighed for at investere i aristokrater via ETF, hvis man er interesseret:
The Best ETF For Dividend Growth Investors
https://seekingalpha.com/article/4317639-best-etf-for..

RDVY (expense ratio 0.50%)
First Trust Rising Dividend Achievers ETF
https://www.etfchannel.com/symbol/rdvy/
https://www.morningstar.com/etfs/xnas/rdvy/quote

NOBL (expense ratio 0.35%)
ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF
https://www.etfchannel.com/etfs/?symbol=NOBL
https://www.morningstar.com/etfs/bats/nobl/quote

Ikke naevnt i artiklen:
SMDV - ProShares Trust - ProShares Russell 2000 Dividend Growers ETF
https://seekingalpha.com/symbol/SMDV

Den eneste ETF, der interesserer mig, er for oevrigt VBR (expense ratio 0.07%):
Vanguard Small-Cap Value ETF
https://www.etfchannel.com/etfs/?symbol=VBR
https://www.morningstar.com/etfs/arcx/vbr/quote

Small Cap Value Stocks Have The Best Returns, But Can You Stomach The Catch?
https://www.investivdaily.com/small-cap-value-stocks-..

A Surefire Way To Beat Normal Stock Returns
https://seekingalpha.com/article/4100451-surefire-way..

P.S. "Past performance is no guarantee of future results."

DSV, DSV.CO

DSV, DSV.CO
18/1 2020 02:12 tommycarstensen 280957En hel del af aristokraterne er forresten blevet perverst dyre de seneste 10 aar. $CTAS (som jeg desvaerre solgte i 2007 eller 2008, fordi jeg skulle bruge kontanter) har for eksempel ekspanderet sin P/S-multipel med en faktor 4 i loebet af de seneste 10 aar, hvorimod omsaetningen "kun" er fordoblet og margenerne saa vidt jeg husker "kun" er ekspanderet fra ~12% til ~15%:
https://www.midgardfinance.com/plot/price/_/sp500_ari..
https://www.midgardfinance.com/plot/price/_/sp500_ari..

Jeg haaber virkelig, at vi faar et gigantisk krak, fordi jeg skal have koebt mange aktier de naeste 30 aar. Og jeg samler paa aristokrater ;−)

DSV, DSV.CO

DSV, DSV.CO

DSV, DSV.CO

DSV, DSV.CO

DSV, DSV.CO

DSV, DSV.CO
18/1 2020 02:15 tommycarstensen 080958Det sidste plot viser forresten, at naesten samtlige aristokrater har klaret sig bedre end S&P500 siden aar 2000. Men der er en del bias, fordi hvem kom foerst? Hoenen eller aegget? Er de aristokrater, fordi de har klaret sig godt, eller har de klaret sig godt, fordi de er aristokrater. Men selv med det in mente, saa har de klaret sig ganske fornuftigt, fordi flere af dem var allerede aristokrater i aar 2000.7/2 2020 00:48 Pensionisten 181518Jeg undrer mig over, at du som udlodning alene fokuserer på udbytte. Du har DSV med i videoen. Ud over udbytte, har DSV igennem flere år haft et større aktietilbagekøbsprogram. Aktuelt ligger det på ca 24.000.000 aktier årligt - det nærmer sig 10% af aktiekapitalen. Det betyder nok mere for afkastet på investeringen, end en eller anden lav udbytteprocent.7/2 2020 09:52 Markettimer 181528Hej,
Det har jeg faktisk heller ikke. I mange af mine videoer nævner jeg faktisk "Shareholder yield", som jo består af både udbytte + tilbagekøbsprocent. Det er ikke sikkert, jeg lige får det nævnt i alle videoer, men det er en fast del af min analyse.
Men tak for lige at bringe det op. Jeg tror jeg vil lægge det ind fast i mine analysevideoer :−)TRÅDOVERSIGT