Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er cBrain på vej ind i en boble?


81411 PMPirate2 3/2 2020 19:43
Oversigt

I løbet af den seneste måned er kursen på cBrain fordoblet, ligesom aktien i de seneste tre måneder er steget med omkring 230 procent.

Det er efter min mening voldsomt, så jeg tør trods den klare optrend ikke øge min position, ligesom jeg heller ikke kan anbefale andre at købe til disse kurser.

Omvendt har jeg ikke tænkt mig at sælge ud af min position i cBrain, specielt ikke så længe den fortsætter med at stige. Jeg bør her nævne, at jeg er langsigtet investor.

Der er naturligvis en risiko ved ikke at tage profit ved så store stigninger. Det kender jeg selv fra SKAKO, hvor jeg ejer aktien med en gennemsnitlig anskaffelseskurs på 37. Her så jeg kursen stige til 145 og senere falde tilbage til 37,5, uden at jeg handlede.

Jeg har også en anden risiko med cBrain, hvis jeg ser på min samlede portefølge af børsnoterede papirer: Allerede i september sidste år var det min klart største position fordi jeg vurderede at markedet voldsomt undervurderede aktiens potentiale. Men nu udgør den 45 procent af mine børsnoterede papirer. Det har fået volatiliteten i min portefølge af børsnoterede papirer til at stige voldsomt: Hvis jeg ser på volatiliteten over den seneste måned og omregner til årsbasis, er den nu 32,5 procent. Jeg er dog ikke voldsomt nervøs over dette, da denne portefølge kun er en lille del af min formue (den er f.eks. mindre end min beholdning i guld), og da den øgede volatilitet især skyldes store kursstigninger. Tidligere var volatiliteten ellers tæt på markedets.

Men det er en ret usædvanlig situation for mig som investor, og det gør mig nervøs. Derfor vil jeg gerne høre hvad andre her mener.3/2 2020 20:52 Nesdam33 281413Jeg er målløs over at være næsten 100% oppe efter mindre end 2 måneder i aktien, men synes det er svært at vurdere kursniveauet og perspektiverne med deres software. Jeg har selv været offentlig ansat i snart 25 år, og har været vant til at stifte bekendtskab med skiftende fagsystemer - hovedsagelig fra KMD - men i de senere år er jeg også stødt på systemer fra f.eks. det børsnoterede Fujitsu (eDoc) og Schultz. Det er jo et enormt marked, og cBrain tackler ind i et stadig stigende bureaukrati på alle niveauer i samfundet.

KMD overvejede som bekendt en børsnotering for år tilbage, og de har da ubetinget set nogle store muligheder, som cBrain nu har kastet sig over.4/2 2020 12:02 Martin7100 481419Lemmingeeffekten på aktier, er vist et rigtig godt ord.

Det samme så vi jo også med Columbus, den har mistet værdien og er i dag korrekt værdisat - mere end halveret.

Phillip Gunst har faktisk skrevet lidt om hysteriet omkring Columbus, at det er det samme, vi ser som på cBrain - det er værd at læse på facebook - ProInvestor. Jeg giver ham stor ret i hans antagelser - hysteri. Og så er det vist ikke lang tid siden Vejs Knudsen skuffede investorerne, så jeg skal absolut ikke ind.
Hvad er værdiansættelsen i dag 1,6 MILLIARDER .... grotesk

Jeg synes og tror faktisk cBrain laver et godt produkt og er helt fremme, men værdiansættelsen NOPE....4/2 2020 18:34 FA-langsigtet 481428Jeg har ikke nogen holdning til cBrain, det er givetvis et udmærket selskab med nogle glimrende produkter.
MEN, jeg har en klar holdning til risikospredning, og 45% af porteføljen i en enkelt aktie er alt for meget efter min mening. Min grænse ligger på 20%. Konkret betyder det, at jeg gennem de sidste par år løbende har solgt ud af Chemometec, helt sikkert dumt i bagklogskabens lys, men godt for min nattesøvn :−)
Selv den mest veldrevne virksomhed kan blive ramt af uforudsete problemer.
P.s.: Advents planer om at børsnotere KMD blev så vidt jeg husker droppet da millionkravene for forsinkede/fejlbehæftede leverancer begyndte at vælte ind.4/2 2020 19:46 PMPirate2 281432Du har et godt og vigtigt argument om risikospredning.

Det er efter min mening meget vigtigt konstant at være opmærksom på hvilken risiko man tager. Her kigger jeg ikke alene på spredning mellem forskellige aktier, men også spredning mellem sektorer og forskellige aktivklasser.

En metrik for risikoen jeg bruger meget er volatilitet, altså hvor store udsving enkelte aktiver, grupper af aktiver (som f.eks. min portefølge af børsnoterede aktier), eller (vigtigst) mine samlede investeringer har i værdi. Her ser jeg mest på volatiliteten over det sidste år, men for bedre at kunne forudsige hvordan volatiliteten vil udvikle sig kigger jeg også jævnligt på den over den seneste måned.

En anden metrik jeg kigger på i forbindelse med handelsbeslutninger er beta (altså korrelationen mellem et aktiv jeg overvejer at investere i, og mine samlede aktiver). Jo lavere denne korrelation er, jo mere interesseret er jeg i at købe. Det skyldes, at jeg ved at købe et aktiv med negativ beta til mine eksisterende investeringer reducerer volatiliteten i mine samlede investeringer, og dermed min samlede risiko, typisk uden nævneværdigt at reducere afkastet.

Selv har jeg også en grænse på 20 procent, forstået på den måde, at jeg ikke køber en aktie, hvis det vil bringe aktiens andel over 20 procent af min portefølge af børsnoterede aktier. Men hvis stigninger i kursen på en aktie bringer den over de 20 procent, sælger jeg ikke nødvendigvis. Det er fordi jeg har en holdning om at beholde vindere, mens tabere bør sælges - selv med tab - med mindre jeg efter en nærmere kritisk analyse er blevet overbevist om, at markedet tager fejl.

Efter at have genlæst mit oprindelige indlæg i denne tråd ser jeg nu, at det let kan misforstås som at 45 procent af min formue er placeret i en enkelt aktie. Det er ikke tilfældet. Selv efter dagens stigning på 5,56 procent i cBrain, udgør beholdningen i denne aktie mindre end tre procent af min formue. Derfor ligger jeg ikke søvnløs over cBrain.

Når jeg alligevel er lidt nervøs, skyldes det, at det er en usædvanlig situation for mig.4/2 2020 19:11 Daytrader_DK 581429Jeg synes der er en overdreven lemminge-effekt i rigtig mange aktier for tiden, som jeg ikke rigtig bryder mig om. F.eks. Orphazyme, Chemometic, Nordic Mining, Zealand, NTG, NEL og senest FluoGuide.
Har været med siden ca. 1999 og har ikke hidtil oplevet at træerne vokser ind i himlen, men måske gør de nu?
Risikoappetitten er i hvertfald meget stor for tiden.
For mit vedkommende, hellere 1 fugl i hånden end 10 på taget :)4/2 2020 19:17 Martin7100 481430Jeg har solgt ud af min portefølje da Corona begyndte, jeg har så fulgt aktierne af det jeg har solgt og der er enkelte der stadig performer rigtig godt.

Jeg har også spurgt herinde, hvorfor er der så STOR risikoappetit!?
Det virker for mig, helt grotesk, men det er måske INDEN der kommer en stor korrektion så skal vi peake, så falder dem der er steget jo mest.... HUSK det!

Her tænker jeg bare lidt af dem her, jeg kender af aktier, Chemometec, cBrain, Zealand og specielt Fluoguide

Jeg er i US aktier, dog også i Vestas / Nilfisk4/2 2020 20:11 PMPirate2 481433Selv solgte jeg knapt halvdelen af mine børsnoterede aktier sidste sommer, da jeg var nervøs for at vi ville få en nedtur. Set i bagspejlets ulideligt klare lys var det for tidligt.

Jeg tror den store risikoappetit skyldes, at der er for mange penge i omløb, som skal investeres. Det har medført negative renter på sikre obligationer. Hvor meget mening giver det at betale andre for at kunne låne dem penge?

Hvor længe det kan fortsætte kan ingen sige. Men jeg er bange for, at det ender galt. Det er årsagen til, at mine positioner i børsnoterede aktier og obligationer er så små lige nu. I stedet har jeg valgt især at investere i solide unoterede virksomheder og råvarer.4/2 2020 20:30 SørenMo 581434Jeg er både i Chemometec og cBrain.

cBrain har jeg været mega heldig med. Fra november til nu har jeg mere end doblet min investering. Det har gjort at jeg har trukket min startkapitel ud og købt i en ny aktie.

Herved kan cbrain lukke og slukke uden jeg har tabt penge på den.

Chemometec har jeg ikke doblet endnu, mangler lidt endnu. Men når/hvis det sker, så laver jeg samme nummer. Hvis den falder mod min købskurs sælger jeg 10 kr over købspris og afventer et nyt tidspunkt at gå ind.

For mig handler aktiehandlen meget om starten af investeringen i aktien. Når det går godt er det let. Men jeg har fx også været i Danske Bank siden kurs 129. Den investering har jeg 'gemt' og parkeret den i "lang".4/2 2020 21:51 Daytrader_DK 381438Jo vist. Og det er jo let for tiden, alting stiger og stiger, specielt de små aktier med lav omsætning og store spreads.
De private (førhen små) investorer bugner med penge, der tænkes ikke på valuation og man køber ubekymret en aktie uden nogle nævneværdige nyheder på trods af den er steget 30-40% på en uge og måske 30% i dag (ie. FluoGuide).
Eller et større selskab som Zealand sendes 5-7% op af en artikel på seeking alpha der siger trenden ser fin ud, fortsætter momentum tager den snildt 30% mere eller måske 100%.
Det gør mit sku' lidt bekymret. Men go with the flow or surf the waves...5/2 2020 08:28 Esset 081445Ingen ved jo hvad der skeer, jeg ved bare at jeg har solgt det hele nede fra 57, så det var i hvert fald alt for tidligt. Har dog tjent godt på den, så ingen hylen herfra.TRÅDOVERSIGT