Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

vestas/ overblik


81452 børshaj 5/2 2020 09:59
Oversigt

Jeg er ny her, og finder det hele lidt uoverskueligt. Når jeg søger på vestas dukker der intet op. Der må da være nogle kloge hoveder der har kigget på deres regnskab i dag???5/2 2020 10:11 Helge Larsen/PI-redaktør 081454Det er desværre ikke den store interesse for Vestas her på ProInvestor.5/2 2020 10:41 doodha 181458Sjovt nok er interessen omvendt proportional med kursen: Da den var i kurs 25, var der flere hundrede indlæg i Vestas-chatten på regnskabsdagen...:−)

Det kunne tyde på, at folk har solgt. (Og det har jeg også selv - jeg følger den ikke så tæt længere)5/2 2020 11:08 Occam 581460Vestas' aktuelle regnskab er flot. Rekord ordreindgang. Pænt overskud. Kursen er også høj. Men PE 25 er fint, når vi har negative renter og ingen inflation.

Vestas er verdens førende producent inden for en voksende branche. Det skal give nogle fordele.

Vestas hører hjemme i en langsigtet portefølje.

( Langsigtede investorer snakker bare ikke så meget - der går jo kvartaler mellem de væsentlige nyheder. :−) )5/2 2020 12:19 DjengisCash 081464Vestas er en spændende aktie med en spændende historie.

Jeg har selv en pæn portion, som jeg ligger lang med, men indimellem bruger jeg også Vestas til kortsigtede spekulationer.

Aktien ser lidt dyr ud, men investeringsfonde målrettet bæredygtige investeringer vinder frem, og Vestas er svær at komme udenom i den sammenhæng. Det er nok også årsagen til, at aktien lige nu har vendt en negativ åbning på børsen til en pæn stigning.

Jeg beholder.5/2 2020 15:01 Jørn B 081477Jeg har Vestas og har haft den længe. En lille portion siden 2007 og resten har jeg i GAK 339. Jeg er lang og beholder så længe der synes,
at være vinde der bære i retning af vindmøller...5/2 2020 23:02 PeterRB 281490sælg..
Vestas har netop annonceret et nyt mål om at øge andelen af kvinder i ledelsen. Det sender signaler om, at ledelsen ikke længere vil ansætte og forfremme på basis af menneskenes individuelle kvalifikationer (men i stedet på basis af deres kromosomer, uden i øvrigt at gå videre ind i diskussionen om hvad der bestemmer ens køn). . Det vil naturligvis medføre et fald i kvaliteten af forretningsmæssige beslutninger hos Vestas. Det er investeringsmæssigt suboptimalt. Jeg ser det som en advarsel om at Vestas på længere sigt vil klare sig dårligere en konkurrenterne.
Endvidere er det vel ikke i overensstemmelse med Menneskerettighederne, som udtrykkeligt beskriver "Enhver har krav på alle de rettigheder og friheder, som nævnes i denne erklæring, uden forskelsbehandling af nogen art, f. eks. på grund af race, farve, køn, sprog, religion, politisk eller anden anskuelse,". Vestas har et problem med Menneskerettighederne. Det lyder nok lidt provokerende, men prøver man at forestille sig, at sagen i stedet handlede om jøder, så bliver det måske mere klart: Tænk hvis Vesta annoncerede et mål om at øge andelen af ikke-jøder i ledelsen! Jeg formoder at det ville give anledning til debat. Jøder er generelt ganske dygtige, de er fx overrepræsenterede blandt Nobel-pris- tagere (wikipedia: Nobel Prizes have been awarded to over 900 individuals, of whom at least 20% were Jews, although the Jewish population comprises less than 0.2% of the world's population), så man kan jo godt forestille sig, at de er overrepræsenterede i ledelsen på Vestas. Men, det ville da være forfærdeligt - og i strid med Menneskerettighederne, hvis Vestas annoncerede et mål om at reducere andelen af jøder... ik?
6/2 2020 10:43 AJE 381495Sjovt nok, er det kun i de attraktive stillinger, hvor der skal være ligevægt af mænd og kvinder. Hvorfor ikke også hos skraldemænd, entreprenører, slagteriarbejdere osv.

Ledelsen skal "besættes" efter kvalifikationer, og ikke efter køn...TRÅDOVERSIGT