Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Een aktie og een sektor?


82376 tommycarstensen 7/3 2020 01:29
Oversigt

Mange ting er faldet i pris. Jeg har svaert ved at danne mig et overblik, naar tingene bevaeger sig saa hurtigt. Hvis du kun kunne koebe *een* aktie lige nu, hvilken ville du saa vaelge? Mit eget valg ville falde paa AB InBev. De saelger blandt andet Corona uden for USA :-o

Hvis du kun kunne vaelge *een* sektor, hvilken ville du saa vaelge? Mit eget valg ville nok falde paa energi her. Jeg saa, at ConocoPhillips havde annonceret et aktietilbagekoebs-program paa cirka en sjettedel af deres aktier.

Bryggerier:
https://www.midgardfinance.com/tabulate/breweries.htm
Europa ÅTD-treemap for alle sektorer (AB InBev lyser roedt):
https://www.midgardfinance.com/plot/treemaps/treemapE..
Energi (S&P500 XLE-komponenter):
https://www.midgardfinance.com/tabulate/xle.htm7/3 2020 01:34 tommycarstensen 282377Ahhhh ja, jeg glemte en ting. Jeg skrev et blog-indlaeg om AB InBev her:
AB InBev continues to deleverage and offers value
https://blog.midgardfinance.com/2020/03/02/ab-inbev-c..

Jeg skal lige skynde mig at tilfoeje, at jeg har aktier i AB InBev. Med en markedsvaerdi paa knap 100 milliarder dollar, saa burde der ikke vaere den store risiko for, at jeg kan manipulere folk herinde til at koebe og derved presse prisen op :−)7/3 2020 03:55 bgadk 282378Lige nu ville jeg ikke købe noget som helst. Det gælder om at have is i maven og lade markedet falde det som det skal.
Når epidemien falder til ro, så ville jeg se på tankskibs aktier, og et stykke tid efter så ville jeg se på velkonsoliderede flyselskaber.
Derudover så se på selskaber som i forvejen var for billige og som nu har fået yderligere tæsk.
F.eks. UNUM, TEVA, Lufthansa, Commerzbank, Deutsche Bank.7/3 2020 09:39 koden 382380https://finans.dk/privatokonomi/ECE11990542/kim-fourn..

Jeg kan godt være enig med ham.
Vi bevæger os på en kant hvor vi kun balancerer fordi vi ikke har andre steder at gøre af vores penge.
Coronaen fik os ud på kanten.
Bare der ikke kommer noget andet der får os udover.7/3 2020 14:28 CashFlowGuy 282384Jeg er helt enig i Unum, den virker efterhånden helt skævt prissat, for et veldrevet selskab med de nøgletal de har. Jeg skal have købt en smule mere i næste uge.

Bankerne ville jeg nok ikke røre. Er du ikke nervøs for den udvikling vi har set i corporate credit spreads?7/3 2020 15:09 tommycarstensen 182387CashFlowGuy Jeg tør heller ikke røre de to tyske banker, selv om kurserne har fået tæv.

Unum er *meget* billig. Hvor reel er frygten for yderligere hensættelser, som vi har set det tidligere?7/3 2020 16:25 CashFlowGuy 282389Ja, det er jo det store spørgsmål. Jeg ved det reelt ikke, men den er så billig på nøgletal, at hvis de skal handle til samme nøgletal som branchegennemsnittet, skal deres indtjening mere end halveres. Det tror jeg ganske enkelt ikke på kommer til at ske.

5.8% direkte afkast med payout ratio på 22%, toplinjevækst på 5% og EPS-vækst på 8-10%.

Det kan næsten ikke gå galt på den lange bane.10/3 2020 00:32 bgadk 282490Jeg er ikke så nervøs for bankerne i denne omgang (selvom jeg ikke vil købe dem nu).
Corporate credit spread er netop det: Virksomhederne som er højt belånt er søgt ud i det private lånemarked udenom bankerne, så de tvivlsomme lån er ikke på bankernes bøger i denne omgang.
En Private Equity krise kan godt lukke ned for virksomheder som har brug for refinansiering eller som skal finansiere store underskud i forbindelse med epidemien. Men nogen bank krise bliver det ikke, og Staterne vil heller næppe komme Private Equity til hjælp, så det skal nok blive spændende hvem som får hårdet i klemme.
Men bankerne tror jeg som sagt ikke det bliver. De vil nok få lidt større tab/hensættelser end tidligere (som har været historisk lave), men ikke noget truende. Derudover så har bankerne mange Statsobligationer, og deres kurser stiger kraftigt....så der kommer nogle saftige kursgevinster der.7/3 2020 12:44 DaDa 182381Jeg er meget imponeret over dine grafer! Fedt
Jeg er ret ny og der er meget jeg ikke ved. Og jeg er bange for at mine spørgsmål ofte afslører det.

Men hvorfor performer AB InBev så meget ringere. Et af de værktøjer jeg forsøger at bruge er at lave en ratio-graf på tradingview, og se hvordan f.eks. et bryggeri klarer sig i forhold til et andet og så et tredje etc.
Den her graf bekymrer mig hvis jeg var InBev aktionær.
Jeg er helt med på at det er meget forskellige måder at se på tingene på. Nogle ser på momentum, det er vel det jeg lidt prøver her, andre på fundamental analyse, det er vel det du har gjor. Ikke desto mindre, har du en kommentar til min graf?

Nå, jeg kan ikke uploade et billede. Men det er bare InBev / RBrew på Irfanview7/3 2020 12:58 DaDa 182382Tradingview, - ikke IrfanView. :)7/3 2020 15:07 tommycarstensen 282386DaDa Det interesserer mig ikke, hvordan en aktie-kurs har udviklet sig for nyligt (læs: 1 måned, 1 år, 10 år). Hvis en Skoda holder sin pris på 200k, men en Ferrari falder fra 400k til 300k, så ville jeg både før og efter hellere købe en Ferrari. Giver det mening? Jeg interesserer mig for pris, men jeg interesserer mig ikke for kurs-udvikling. Jeg kigger meget sjældent på kurs-grafer og teknisk analyse og momentum, hvorimod jeg godt kan lide at kigge på den historiske udvikling i diverse multipler. Men bare fordi noget er rekord-billigt, så kan det selvfølgelig stadig være for dyrt.TRÅDOVERSIGT