Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Corona virus. Læsemateriale. Bekæmpelsesstrategier.


83267 bgadk 25/3 2020 13:56
4
Oversigt

Jeg opretter endnu en Corona virus tråd, for at undgå at links til vigtigt læsestof forsvinder nede i en lang trådstruktur.

Først den vigtigste. En artikel om strategier om epidemibekæmpelse og dets konsekvenser:

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer..

Inklusive et bud på hvad der virker og hvornår man kan vurdere at epidemien er under kontrol.


Så en artikel om matematikken bag epidemier. Også en vigtig artikel for at kunne forstå dynamikken i den situation vi står i. Det er ren matematik, ligeså snart den slap ud fra Kina.

https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/co..

God læselyst.25/3 2020 17:13 tommycarstensen 283277bgadk Tak. Artiklen fra Washington Post var den mest læste på deres hjemmeside, da den udkom i forrige uge. TV2 lavede en dansk kopi:
Bliv hjemme - fire simulationer forklarer hvorfor
https://nyheder.tv2.dk/coronavirus-simulator-fire-gra..

Jeg har samlet nogle af de (for mig) vigtigste og mest interessante nyheder nederst på min hjemmeside:
https://www.tommycarstensen.com/covid19

Lige nu er det emne, der interesserer mig mest, hvad vi gør mht test/isolation og økonomien, når vi kommer ud på den anden side. Der har indtil nu været få udmeldinger.25/3 2020 18:21 bgadk 283282Ingen af de to artikler er som sådan "news". Den første beskriver forskellige strategier for at bekæmpe epidemien, herunder længde af epidemi, antal døde og konsekvens i forhold til at "holde ud" indtil der kommer en vaccine.

Den anden (Washington Post) handler mere om den dynamik som ligger et epidemisk udbrud, så den er heller ikke direkte "news", men vigtig for at forstå hvordan det her udvikler sig i tid.
Tak for link til tv2's danske udgave. Den kendte jeg ikke.TRÅDOVERSIGT