Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

er markedet klar til en optrend


83284 freddykim 25/3 2020 19:54
Oversigt

når man stiller ovenstående spørgsmål - er der nogle andre spørgsmål der trænger sig på:
1. Er der nogle virksomheder der ikke vil opleve mindst 50% nedgang i deres overskud i år - hvis nej - er en 25% korrektion så nok?
2. nu har vi fået alle hjælpe pakkerne - er der noget ny information indenfor 14 dage der kan trigge en optur?25/3 2020 19:58 freddykim 283285glemte og nævne om der er udsigt til at olien stiger - dvs at oliefirmaerne i usa får dækket produktions omk.25/3 2020 21:17 tommycarstensen 583286@freddykim

"1. Er der nogle virksomheder der ikke vil opleve mindst 50% nedgang i deres overskud i år - hvis nej - er en 25% korrektion så nok?"
1) Ja, der er masser af virksomheder, der ikke vil opleve en nedgang i deres overskud paa 50% i aar. PepsiCo er een blandt mange. Hvis man antog 1) at alle virksomheder kunne forblive likvide, 2) de var rimeligt prissat 19. februar og 3) de ville vende tilbage til vaekst i 2021, saa ville en korrektion paa 25% ikke vaere retfaerdiggjort af en reduktion i indtjeningen paa 50%. Jeg vil i hvert fald gerne se den model, der retfaerdiggoer et saadan fald. H1N1-svine-influenza var ogsaa en udfordring i USA i 2009, men kurserne faldt ikke, fordi de var banket i bund af finans-krisen. Jeg ser den voldsomme reaktion i februar og marts meget mere som et symptom paa de opskruede aktie-kurser og usikkerheden end virus. Virus var bare en katalysator.

"2. nu har vi fået alle hjælpe pakkerne - er der noget ny information indenfor 14 dage der kan trigge en optur?"
2) Eller en yderligere nedtur? :−) Vi kan blive ramt af en meteor og virus-doedstallene i USA kan blive fem-cifrede ligesom i EU; hvilket de sandsynligvis bliver. Jeg deltager helst ikke i gaette-lege. Regnskabs-saesonen begynder inden for de naeste 2-3 uger. Jeg tror, at mange aktie-kurser vil suse kraftigt og hurtigt op, hvis hele USA ikke er i karantaene til den tid, men jeg tror ogsaa, at mange kurser vil forblive lave paa grund af 1) dystre fremtidsudsigter, 2) den af nedlukningen forvoldte skade, 3) for meget gaeld og/eller 4) en tidligere for hoej kurs.

Virus boer ikke aendre ens investerings-strategi i stor grad; jeg ville vaere mere fokuseret paa olie-priserne. Og det med at ramme det rigtige tidspunkt at investere paa, det er der aldrig nogen i verdens-historien, der er lykkedes med. Jeg har engang spillet paa det rigtige nummer paa en roulette to gange i traek, hvilket sker mindre end een ud af tusind gange. Jeg kan garantere for, at det ikke havde noget med mine kvantitative evner at goere :−)25/3 2020 21:52 Match 583288Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden fortæller her til aften i en artikel i Børsen, at vi skal være opmærksomme på, at en stor del af volumen i aktiehandelen styres af robotter med individuelle algoritmer, som ikke umiddelbart kan gennemskues af almindelige investorer.

Det kan give meget store udsving i aktiekurserne uafhængigt af vi amatørinvestorers vurderinger og overvejelser. Og gør sådan set - i hvert fald i C25 indekset - en væsentlig del af kursdannelsen uigennemskuelig.26/3 2020 11:52 PMPirate2 283303Jeg har selv robotter kørende i nogle markeder, så det er noget jeg kender lidt til. Og det er efter min mening mange år siden robotterne var så dumme, at de alvorligt påvirkede kurserne.

Tidligere fulgte de blindt markederne, og nogle af dem fulgte den helt kortsigtede trend i markedet. Det gav i nogle tilfælde nogle voldsomme kurssving, som alene blev skabt af robotterne. Men i de tilfælde var udsvingene kortvarige, og de fleste robotter tabte penge ved det. Det har dem der kører robotterne lært af.

I dag påvirker robotterne ikke i nævneværdig grad markederne, for det tjener de ikke penge på. I stedet for at de hurtigt følger kortvarige trends, ser man at de i stedet er mere forsigtige, selvom de stadig reagerer hurtigt på pludselige kursbevægelser ved at fjerne alle købs- eller salgs-ordrer.

At en stor del af enten buddene eller tilbuddene i et marked pludseligt fjernes ved en bevægelse i markedet kan naturligvis stadig øge bevægelsen. Men det er ikke længere sådan at robotter alene giver store udsving i markederne.25/3 2020 22:41 tommycarstensen 483290freddykim Jeg tror, at ham her har ret i sine forudsigelser :−)
Billionaire Howard Marks: Nobody knows what is going to happen with the disease or the economy26/3 2020 08:21 cilmar 283293Hej freddykim
Min forventning til de næste 3 mdr. er som følger, at idet vi vil se en masse dårlige nøgletal de næste mdr.vil det blive aldeles volatilt,det ved alle godt, men alligevel vil markededsdeltagerne reagere uhensigtsmæssigt, og sende Dax ned mod 8500, og S&P mod 2100, jeg bruger altid i tider som disse, at gå fra at være investor, til trader, med det jeg kalder min spekulationsportefølje.
Jeg er pt. 40% investeret langsigtet.26/3 2020 08:45 Conner 383295Det vi arbejder med her, det er at gætte på, hvordan fremtiden ser ud om et år. Vi gætter ikke helt i blinde, da vi har vores erfaring og viden at trække på. Da vi alle har forskellig baggrund for vores gæt, så bliver der skudt lidt i øst og i vest. Vi må heller ikke glemme, at vi er underlagt sociologien - altså lemming effekten.

Nå, men jeg gættede i starten af denne krise på, at Norwegian kunne ende med en konkurs, og vi nærmer os hastigt dette tidspunkt. Det er ikke fedt at få ret med sådan noget, men måske et godt eksempel på, hvad
der kan ske. Norwegian isoleret set, kan godt gå konkurs, selv om det er trist for alle de medarbejdere det går ud over, det er trist for dem der har lånt dem penge inklusiv aktionærerne, og det er trist for de gæster der havde købt en billet. Det giver dog nogle dønninger, da de mennesker der taber penge på en eventuel konkurs, ikke har de midler til rådighed, som ellers kunne være anvendt til andre investeringer eller blot til forbrug. Denne ene forretning giver et dyk i vores alles bidrag til BNP, både i DK, men nok primært i Norge.

I går var jeg ude og købe en varevogn. Det var den sidste der var i landet, og da fabrikken står stille, så så var bedste gæt, at nye ville lande i oktober/november. Hvad skal forhandleren sælge, når alle modeller er taget af markedet ?

Bestseller var hurtigt ud og tilpasse forretningen, og har efterfølgende sendt endnu flere medarbejdere hjem, og senest kunne jeg læse, at de ikke ville betale husleje i deres butikker. Forbruget går altså kraftigt ned, og i den branche, så kan man ikke lige sælge de kollektion et halvt år senere - der følger altså et kæmpe tab i den branche. Konkurser i den branche er vist uundgåelig, og som ved Norwegian, så fjernes der noget likviditet fra markedet.

Så optur - ja da, men ikke det næste år. Det var så mit gæt.27/3 2020 07:17 cilmar 083317Bullmarkedet er tilbage, endnu hurtigere end jeg forventede, en stærk medvirkende årsag er selvfølgelig en massiv tilstrømning af penge, dels fra instituelle, men især centralbankerne, nå nej, de køber selvfølgelig ikke op i markedet, slet ikke lige inden cashmarkedet åbner og lukker????
Køb roligt, den store hånd er klar til at gribe alle.27/3 2020 07:33 tommycarstensen 083318cilmar Bull trap?

Man kan vælge at få et rundt nul procent på sin statsobligation i hvad der forekommer at være en rum tid eller håbe Coca-Cola stadig eksisterer om ti år og få knap 4% i udbytte om året. Valget burde ikke være forfærdeligt svært, hvis du spørger mig.27/3 2020 07:38 cilmar 083319Enig, men jeg havde egentlig forventet et ben ned, inden blivende optur.27/3 2020 08:29 Conner 283324Mange diskussioner er opstået på baggrund af forskellig tidshorisont. Jeg kigger ikke på, hvad der sker i morgen eller i overmorgen, men hvad er sker om et halvt eller helt år. Jeg ser ikke et bullmarked.

USA har en statsgæld på over 100% af BNP, og den bliver ikke mindre af denne hjælpepakke, så USA har en stor interesse i, at prisen på penge ikke stiger. Det bliver vældig interessant at følge, hvordan renteudviklingen bliver i den kommende periode. Nu ved vi jo godt, at hele verden er dybt afhængig af USA´s økonomi, men vi har i Europa lande som Spanien og Frankrig der ligger lige under 100%, samt Italien og Grækenland der ligger pænt over, så egen andedam ser det heller ikke for godt ud.

Det vigtigste er dog privatforbruget, og når folk bliver arbejdsløse, så er der ingen til at løfte forbruget = indtjeningen falder = faldende aktiekurser.
27/3 2020 08:41 cilmar 083326Mht. renten er jeg ret sikker på at når vi ser et halvt år frem, er renten faldet tilbage.
Ang. privatforbruget, så har forbrugerne(undtaget USA) været meget tilbageholdende, det mange glemmer er at vi ser en voldsom befolkningstilvækst globalt, så alene det faktum vil trække forbruget op.27/3 2020 08:42 Conner 183327Den sidste del er jeg enig i :)TRÅDOVERSIGT