Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

COVID-19 Which airlines are most in danger of going under


83321 tommycarstensen 27/3 2020 08:43
Oversigt

Which airlines are most in danger of going under...
https://amp.scmp.com/business/companies/article/30772..
According to Altman, scores of 1.8 or below indicate a risk of bankruptcy and scores over 3 suggest sound footing. Indebted low-cost carrier Norwegian Air Shuttle and Air France-KLM both landed below the threshold, as did American Airlines Group and SkyWest.27/3 2020 13:07 bgadk 183334Desværre kan jeg kun se data for nogle enkelte asiatiske flyselskaber i artiklen.
Under alle omstændigheder er det ikke nu man skal købe op i flyselskaber. Vi ved ikke om aktionærerne overlever i dem.

Jeg skriver aktionærerne, fordi flyselskaber skal der nok være efter krisen. Men med Staterne som ejere, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Hvis ikke hele bunken nationaliseres, så skal der nok komme gode tilbud på flyselskaber. Men man skal vente, også på en eventuelt "anden bølge" som kan komme til efteråret og lukke det hele ned igen.27/3 2020 16:54 tommycarstensen 183338bgadk Berkshire havde 130 milliarder dollar i kontanter. Maaske kan de yde et lille laan til de 4 fly-selskaber de er investeret i paa favorable vilkaar :-D

"Desværre kan jeg kun se data for nogle enkelte asiatiske flyselskaber i artiklen."
Jeg har auto-genereret data her:
https://www.midgardfinance.com/tabulate/airlines.htm

$LUV er et af de mindst gaeldsatte selskaber, men er ogsaa prissat derefter. Hvis jeg skulle eje et flyselskab skulle det sandsynligvis vaere Southwest eller Ryanair.28/3 2020 17:43 bgadk 083360Dine grafer de måler bare noget andet end Altman målet.
F.eks. er AF ikke særlig forgældet i din graf (Net debt/EBITDA), men siges at være sårbar i følge Altman metoden.
Resten er af graferne er voldsomt bagudskuende. Der er ingen indtægter for tiden så alt det med revenue, earnings osv. er helt væk.

Jeg tror Berkshire sidder på hænderne. Det ville være fantastisk for dem, hvis alle andre end Delta gik konkurs: Så ville de fremover have monopol i USA.
Men så let går det næppe. Statsstøtten er vedtaget i Kongressen, og så må vi se vilkårene (lån eller støtte eller penge for aktier).
Der er ret mange variabler i luften for tiden, så det er svært at se hvad selv rimeligt solide selskaber er værd.
Jeg har dog noteret mig at min favorit, Lufthansa, beder om Statsstøtte selvom de er blandt de mest velkonsoliderede. Og jeg har også noteret mig at fra politikerne i Berlin, så hedder det lån eller aktieudstedelse til Staten for støtte (hvilken med den nuværende kurs totalt vil udvande aktionærerne).

Summa Summarum... Pengene bliver på kontoen, indtil man kan se en dato for genåbning, og et kvartalsregnskab fra Lufthansa....TRÅDOVERSIGT