Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En forandret verden


83351 Weee 28/3 2020 12:54
Oversigt

Det er desværre det værste senarie der udspiller sig i øjeblikket. Fakta er at virus ikke kan stoppes og vi vil se den sprede sig i takt med at verden lukker mere og mere ned. Sundhedssystemer vil bryde sammen især i de fattige lande. Millioner af mennesker vil dø og jeg tror personligt at det vil overgå den spanske syge. Massefyringerne er begyndt og vi er kun lige for foden af bjerget. Økonomien er allerede smadret og det vil kun blive værre. Der vil komme fødevaremangel og social uro i mange lande.

Mange brancher er færdige og kommer ikke til at hente det tabte igen = flere fyringer = mindre forbrug = ændrede forbrugsvaner ect. Jeg tror på at vi som mennesker vil have helt andre prioteter i hverdagen - når vi kommer ud på den anden side. Både fordi folk ikke har råd pga massefyringerne men også fordi denne krise har gjort os opmærksomme på hvad der virkelig betyder noget for os som mennesker.

Er det at få den nyeste iPhone, rejse til eksotiske lande - spise dyr mad og drikke den rigtige rødvin ect?

Eller er det det nære - kontakten til andre mennesker - et kys, kram eller grin fra et familliemedlem eller god ven?

Fra et investeringsmæssigt synspunkt er det mit råd at justere dine investeringer og tilpasse dem den nye virkelighed der venter på den anden side. Faktisk er mit råd at sælge alt og vente til det kommende ragnarok har lagt sig.

Et er sikkert - hvis du ikke gør noget - kommer du til at tabe mange penge.

Weee28/3 2020 13:17 Hyst 783352Weee, så du anbefaler at alle skal sælge alt?

Jeg har gjort det modsatte, jeg har købt på det seneste, jeg er uenig med det du tror på.

Men jeg har i hvert fald gjort noget, deri kan vi være enig.

Der er mange dommedagssekter, men ingen har haft ret indtil nu.28/3 2020 13:52 Weee 183354Du kan kalde mig dommedagsprofet - men jeg ser mig selv som realist. Du er velkommen til at se mine indlæg igennem - du vil se at jeg har haft næsten skræmmende meget ret i mine forudsigelser.

Under alle omstændigheder - held & lykke med din strategi - håber jo på at du får ret - men tror det ikke.
Weee28/3 2020 16:09 Cloverfield 1383357Hvorfor bliver du ved med at oprette de samme indlæg omhandlende det samme emne. Det er efterhånden gået op for de fleste, hvordan du mener en investeringsportefølje skal se ud.

Hvad er din hensigt med at skabe disse dommedagsindlæg, jeg kan ikke se det skulle gavne at skabe mere panik end der måtte være i forvejen.
Hvis alle solgte, som du anbefaler, ville der da først være problemer. Selv hvis du skulle få ret, så efterlader dine indlæg mig ikke meget klogere. Jeg savner i grad nogle flere argumenter for hvorfor de skulle gå så galt.

Corona-krisen kunne også vise sig, at være den krise, der viser hele verdenen, at vi i fællesskab kan klare de store udfordringer, og med det, for alvor mod til at tage hul på en større udfordring, nemlig klimakrisen.28/3 2020 16:25 Weee 083358Er der ingen argumenter i mit indlæg? Hvad med at du argumenterede imod mine holdninger og vi dermed fik en debat?28/3 2020 16:36 Solsen 883359Ham her er heller ikke enig.

https://www.euroinvestor.dk/nyheder/fed-direktoerer-t..

Hvis ikke din profil var oprettet før covid-19 kunnne man godt tro, at du gik shorternes ærinde ;−)

Solsen28/3 2020 18:22 LP90 283361jeg syntes også Weee at du poster alt alt for meget negativt med en masse hypoteser som du ikke ved om det kommer til at udspille sig du kommer nemt til at udstille dig selv som max shorter af markedet vi ved alle at det der sker er grufuldt og alle håber at kurverne snart knækker ( det syntes de så også at gøre flere steder senest i norge) så lad os alle håbe det går i den rigtige retning (ved godt USA er lidt efter ) og det kan give mere støj men rigtig meget er allerede priset ind i kurserne nu og super alle centralbanker/regeringer støtter massivt fra dag et af det gøre en kæmpe forskel i forhold til tidligere pas på jer selv og alle andre så skal det nok blive godt igen tak og rigtig god weekend til alle28/3 2020 20:40 exitnu 383363Jeg synes at det er helt fint at Weee poster hans egne holdninger til hele COVID-19 problematikken.

Det er faktisk ganske sundt i et debatforum (såvel andre steder) med nogle pro og con argumenter for at belyse begge sider af sagen, også skyggesiden - der er jo pt. ingen som sidder med facitlisten ...28/3 2020 23:30 Solsen 383365Et udsagn som:
"Et er sikkert - hvis du ikke gør noget - kommer du til at tabe mange penge."
Er ikke passende i et investeringsforum, netop fordi ingen af os ved, hvor vi ender blot på mandag.
Solsen28/3 2020 23:33 tumult 483366Minder utroligt om "hap" der under finans krisen fik ret i en perioden, da han blev ved med at hævde at "vi skal længere ned" og det havde han jo ret i indtil det pludselig gik galt for ham og markedet steg voldsomt.
Siden forsøgte han at forudsige flere krak, men tog fejl hver gang.29/3 2020 01:01 tommycarstensen 583367@Weee

"Et er sikkert - hvis du ikke gør noget - kommer du til at tabe mange penge."

Ja, det er farligt at staa uden for markedet i laengere tid ad gangen. Man risikerer at gaa glip af de bedste handelsdage, der er afgoerende for det langsigtede afkast. Jeg bemaerkede blandt andet Boeing, der steg 70% i loebet af ugen, der gik. Den ville jeg dog ikke selv turde roere ved. Jeg forstaar den ikke godt nok.

Er der nogen grund til, at vi andre ikke skulle kunne goere som Sydkorea, Singapore og Taiwan, der har knaekket kurven og ser langsommere vaekst end resten af verden? Det handler blot om at foelge retnings-linjer fra WHO om test, opsporing, isolation og behandling. Det har WHO sagt siden januar, men der var bare ikke saa forfaerdeligt mange ledere i Europa, der lyttede til dem.
https://www.tommycarstensen.com/covid19/

Flere lande inklusive USA er ved at komme op i omdrejninger hvad angaar test:
Where the U.S. Stands Now on Coronavirus Testing
https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/26/us/cor..

Forsikrings-selskabet Progressive ($PGR), spil-virksomheden Take Two ($TTWO) og de ikke-cykliske aktier har klaret sig ganske fornuftigt siden toppen 19. februar; se vedhaeftede. Jeg har haft $PGR paa min oenske-liste i meget lang tid, men kursen paa den er desvaerre temmelig virus-resistent.

Corona, COVID-19, COVID19, En forandret verden
29/3 2020 03:18 Weee 383368Hvis vi prøver at glemme vores investeringer og i stedet prøver at se på selve covid-19 og hvad den gør ved verdenen - burde det i min logik være soleklart at vi aldrig har set noget lignende.

Vi står over for en usynlig fjende der har spredt sig overalt i verden på ingen tid.

Selv "raske" mennesker kan smitte.

Sundhedssystemer i selv velfungerende lande er presset til bristepunktet.

Lande og stater prøver at lukke fuldstændig ned i forsøget på at bremse covid-19.

Bare i US meldte 3.3 millioner sig ledige på en uge og US er kun i begyndelse af krisen.

Andre storbyer er begyndt at melde om stigende antal tilfælde.

Kristalina Georgieva har udtalt at det er tydeligt, at verden er gået ind i en recession, der er lige så slem eller værre end finanskrisen i 2008-2009. ( læs: den er allerede værre)

Jeg vil påstå at ovennævnte er fakta.

Tror i selv på at virus kan bremses inden for en overskuelig fremtid?

Hvis ja - hvordan - specielt i de store tætpakkede millionbyer?

Jeg tænker at folk har skyklapper på og ikke vil se realiteterne i øjnene.

Weee
29/3 2020 03:51 tommycarstensen 683369Weee Jeg er enig. Virus kan ikke bremses. Flertallet af os skal have den på et tidspunkt. Det handler om at have så meget kontrol over forløbet som overhovedet muligt og undgå alt for hurtig eksponentiel vækst. Det kan vi opnå ved at følge anbefalingerne fra WHO eller via karantæne. Flere virksomheder går sikkert konkurs. Nogle sektorer skal sikkert have mere hjælp end andre. Men vi bruger alle stadig penge på Netflix og/eller toilet-papir. Ikke-cykliske aktier har klaret sig fornuftigt. Hvor meget længere ned kurserne skal og hvor hurtigt de skal op igen ved jeg ikke. Nogle gange tager det et kvart århundrede at nå en ny top. Vi må væbne os med lidt tålmodighed de næste par uger, måneder og år. God weekend :−)29/3 2020 08:38 Opr2nist 483371Efter min mening har verden reageret forkert ved i så høj grad lukke samfundet ned.

Kun meget få lande har en balanceret strategi, hvor de bremser spredningen, men ikke dræber økonomien.
Sydkorea tester mange, bærer masker, og holder høj hygiejne i øvrigt, men alt har åbent.
Sverige holder også næsten alt åbent, de lader i praksis virus sprede sig i nedsat tempo.
Disse to lande eksemplificerer en balanceret strategi.

Indtil nu er der kun registreret omkring 30.000 døde og 660.000 registrerede smittede på verdensplan. Til sammenligning anslås en helt almindelig influenza-epidemi at dræbe 300.000 til 500.000 årligt.

Covid19 er mere aggressiv end almindelig influenza, og ville koste flere liv uden modforanstaltninger, men hvis samfundene fortsat lukker ned i to måneder mere vil mennesker dø af sult og anden sygdom, og stater vil bryde sammen i den fattige del af verden. De fattige skal have mad, ellers går de på gaden. Vi er bl.a. afhængige af Afrika for råvarer.

Verden som helhed vil opleve en lang, kraftig depression hvis ikke nedlukningerne i Vesten løsnes betydeligt om senest en måned. Allerede nu er faren stor, for der kommer en regning, som skal betales.29/3 2020 08:37 koden 18337070% føj da. ja hvem ville ikke gerne have været med der :−)29/3 2020 10:18 exitnu 083375Det er ikke for sent at komme med/ind i SAS :−)29/3 2020 12:55 exitnu 183378Finanshus: Tre grunde til at blive i aktiemarkedet

https://ugebrev.dk/flashnews/finans-flashnews/finansh..30/3 2020 22:19 Tonny9 083408Jeg er meget enig omkring Boeing.
Jeg forstår simpelthen ikke aktiekursen på det selskab.
Den er i mine øjne alt alt for dyr.

Jeg får også lyst til og nævne:
Ikke at gøre noget er også at gøre noget, ligesom at være gået kontant også er en risiko, på samme måde som at forblive fuldt investeret.29/3 2020 09:59 freddykim 183373desværre tror jeg at weee har ret i sine antagelser - forsøger dog at være optimistisk - men indtil der foreligger en anvendelig strategi for hvordan vi får verden tilbage til en "normal" tilstand" er jeg temmelig pessimistisk29/3 2020 13:04 Solsen 383379Hvis medicinen - klorokin og antibiotika - virker som flere og flere tror. Så vil jeg nødig være short....
Solsen29/3 2020 13:42 Match 683380Jeg kan se, at BT's leder også sætter spørgsmålstegn ved regeringens og Folketingets handlen i Covid19 sammenhænge.

Men det er efter min mening socialt nedbrydende for et samfund, hvis man begynder at sætte kroner/ører pr. dødsfald.

Det er også uhyre let at være bagklog. Med udgangspunkt i situationen i Italien og Spanien - samt med tiden også USA - tror jeg, at de fleste danskere nok ikke ville tænke økonomi, hvis der lå flere tusind syge på gulvene på vore hospitaler, og der ikke var kapacitet på krematorierne rundt om i Danmark - jf. italienske og spanske forhold.

Som jeg læser de politiske tiltag, så er Danmarks tilgang til epidemien, at sygehusvæsenet skal være i stand til - til hver en tid - at give de syge den rigtige behandling, både hvad angår sengepladser, intensive senge og respiratorbehandling.

Jeg gad nok se forargelsen skylle ind over myndigheder og sygehusvæsen, hvis man oplyste, at man måtte opgive at hjælpe de syge, og lade dem dø.

Det undrer mig også meget, at mange virksomheder og serviceudbydere i løbet af knap 3 - 4 uger uden aktivitet pludselig står i situationer, hvor en konkurs truer. Jeg får i hvert fald det indtryk, at rigtig mange erhvervsvirksomheder tilsyneladende ikke har sat penge til side i en periode med et af de længste opsving i den nyere historie.

Måske er der virksomheder og aktieselskaber, der bare må indse, at det er slut, mens andre vil klare sig og komme stærkt igen, når der atter lukkes op for normale samfundsfunktioner.

Og måske skal vi alle lære noget af denne krise, der ender med at være positivt for samfundsudviklingen.29/3 2020 14:13 Helge Larsen/PI-redaktør 583381Match...De virksomheder som har alvorlige problemer lige nu skyldes først og fremmest mangel på cashflow - ikke egenkapital. F.eks. tøjbranchen som står med gigantiske varelagre i hele værdikæden og gartnerier som kun kan se blomsterne visne. Læg hertil lønninger og øvrige omkostninger. Det kan en nok så sund balance ikke hjælpe meget på.

Der er også virksomheder, som udover de pt. har mistet størstedelen af deres salg, også må erkende, at det fremtidige salg kan de skyde en hvid pind efter. F.eks. virksomheder som er afhængige af turister.29/3 2020 16:34 tommycarstensen 183385Match Hvis man smadrer økonomien, så er der færre penge til sundhedsvæsnet, og så dør flere. Jeg tror ikke, at der er nogen, der sætter pris på et liv, som du skriver det. Det er vist blot strategien, der bliver kritiseret. WHO har siden januar sagt, at man skal teste, opspore, isolere og behandle. Hvorfor Danmark ikke har været i stand til at teste i stort antal (ligesom mange andre lande), får vi nok svar på i fremtiden.1/4 2020 11:46 Weee 083457Den sociale uro er så småt begyndt i Italien.

I Siciliens største by, Palermo, har armoden ført til, at indbyggere gennem de sociale medier har arrangeret plyndringer af byens supermarkeder.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-04-01-desperation-..

Og her taler vi om et forholdsvist rigt land i Europa.

Forestil jer nu hvordan senariet kommer til at se ud i de fattige lande.

Og mange fattige lande kæmper også i forvejen med en græshoppe plage af bibelske demensioner.

https://www.theguardian.com/global-development/2020/m..

Mange prøver at sammenligne denne krise med andre kriser. Det er helt klart en fejl. For verden har ikke set en krise som denne.


Det bliver historiens længste bearmarket. Så short eller kontant er det eneste sikre lige nu.

Weee

1/4 2020 12:38 Solsen 083459Psykologer opfordrer til at folk med megen frygt søger hjælp. Måske en overvejelse værd.1/4 2020 14:26 Weee 083463


1/4 2020 15:20 Match 283465En forandret verden står der i overskriften. Det kunne tænkes, at det blev til en bedre verden. Vi kan konstatere, at luftforureningen falder drastisk, ikke blot i vores hovedstad, men så sandelig også andre steder. Folk kan faktisk dø af at leve i konstant forurenet luft.

Tænk hvis italienerne kom ud af denne krise med et andet syn på en samfundsorden. Et land med en ledelse, der satte sig for at skabe ordentlige sociale vilkår for de svageste.

Og tænk historisk: Hvad mon man ville have sagt i slutningen af 40'erne og 50'erne om Tysklands muligheder for igen at blive et velfungerende land, med et demokratisk og socialt fungerende statssystem efter nazismen? (Gælder til dels også DDR, hvor levevilkårene i 50' og til dels i 60' erne var bedre end i England).

Så lidt optimisme og positivisme omkring den udvikling, som i øvrigt velfungerende vestlige demokratier er i stand at præstere - er måske på sin plads nu.TRÅDOVERSIGT

83351 En forandret verden
28/3 12:54 Weee 7

83369 ..
29/3 03:51 tommycarstensen 6


83385 ..
29/3 16:34 tommycarstensen 1