Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Skal vi købe danske aktier?


83410 tumult 30/3 2020 22:40
1
Oversigt

Det lader til at Danmark klarer Corona krisen betydeligt bedre en de fleste andre lande, selv om der blev begået den del fejl i starten.
Nu tyder alt på at det bliver muligt at lempe restriktionerne allerede efter påske.
Forbudet om kun at samles højst 10 personer er nok noget af det sidste der bliver ophævet, og jeg gætter
på at man starter med at ophæve tvangslukningen af de private selskaber også fordi det er dyrt for staten at give dem kompensation.

Mon ikke pengene søger hen mod de lande der kommer hurtigst og bedst igennem krisen.
Kan Danmark blive "sikker havn"?
Her er det nok ikke en ulempe at vi ikke er med i Euroen, nu hvor de sydeuropæiske lande sikker skal have hjælp.31/3 2020 00:08 Cloverfield 383412Jeg synes allerede vi har set flotte aktiestigninger til danske selskaber på bare en uge - så de måske ligefrem er blevet en smule overkøbt. Så det er måske værd at kigge imod USA, for at se om der kan samles noget kvalitet op.

Så håber jeg iøvrigt, at vi i Europa står sammen i denne svære tid, så Sydeuropa ikke ender med at blive vasalstater til Kina eller Rusland.31/3 2020 10:51 Cloverfield 083421Eksempelvis er det fristende at købe nogle Alphabet (Google) aktier.31/3 2020 10:17 MrGfjern 183419Selvfølgelig skal man købe aktier, det gjorde vi andre for 1,5 uge siden, hvor de fleste var sortseere og alle mente, at vi skulle 50% ned. De er gået glip af flotte afkast den sidste uges tid. Vi har set bunden, og massive finansielle lempelser skal nok holde hånden under markedet.
Jeg har selv købt FLS, Pandora, DFDS, Teva, Bavarian Nordic.31/3 2020 11:03 bgadk 283424Jeg tror ikke jeg kommer til at købe noget som helst på de nuværende niveauer. Vi har slet ikke set det værste hverken epidemisk eller økonomisk.

Så jeg sidder og venter på priserne bliver passende i forhold til fundamentalerne generelt set, og man kan se enden på epidemien.31/3 2020 11:12 koden 183425Det kan du have ret i.. Vi ved det ikke.
Men ville godt have købt og været med på denne midlertidige optur.
BAVA synes jeg nu ikke er steget synderligt.
Men Novo er stort set tilbage igen.
Jeg tror ikke på det holder det her.31/3 2020 21:37 Slyng1 083445Har også købt, Pandora, Bavarian, Dfds. Derudover MATAS. Matas holder åben, og i min by er der to Matas butikker, i begge er der mange mennesker.1/4 2020 18:35 Tonny9 083474Jeg må hellere sige, at mit udgangspunkt er at gå "hardcore" efter udbytteaktier.

Jeg går derfor den modsatte vej og sælger danske aktier for at købe aktier i solide USA selskaber med en lang historik for at betale udbytter.

Det er ok hvis ledelsen mener at selskabet ikke kan udbetale udbytter, men jeg har det "lidt svært" med at det (mere eller mindre) skal diktere politisk.
Så derfor er jeg i gang med ovennævnte omlægning.

Den største taber i det bliver den danske stat, som nu kommer til at miste 15% af skatten på de fremtidige udbytter jeg får og det irriterer mig jo, trods alt, at jeg skal sende penge til USA i stedet for til Danmark.

Men det er altså det valg jeg har truffet, på baggrund af det jeg syntes er utidig politisk indblanding, men jeg er helt med på at mange andre sikkert ikke er enig med mig, så det er såment ikke et oplæg til diskussion, blot en oplysning om hvordan jeg vælger at prioriterer, som tingene står.

Som det er p.t. er det især de defensive selskaber jeg går efter. På et senere tidspunkt vil jeg nok vægte cykliske selskaber højere end jeg gør nu.TRÅDOVERSIGT