Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Uansvarlig gavebod


83483 Opr2nist 2/4 2020 07:51
2
Oversigt

I mange lande vedtages hjælpepakker og løs pengepolitik for at komme gennem krisen.

I Danmark har det været helt vildt at se hvordan staten vil betale 20000 - 300000 om måneden i løntilskud til firmaer som hjemsender folk, og kæmpe støtte til virksomheder og zoologiske haver, så de fortsat kan betale de faste omkostninger.

Jeg synes debatten om betalingen af regningen er helt fraværende. Jeg forstår ikke hvordan regeringer kan vedtage hjælpepakker uden at også at vedtage financiering.

I Danmark bør regningen deles mellem det offentlige og det private. Der er alt for meget fråds, dobbeltbureaukrati og godhedsindustri i danske stat og kommuner, som bør prioriteres væk.
Skattehuller bør lukkes, og tilskud til erhverv fjernes og miljøskatter hæves. Det kan Danmark ikke gøre alene, det kræver koordinering i EU og på verdensplan.

Desværre er der også udsigt til flere skatter på mennesker med formue, f.eks. aktier, hvilket er noget lort. Dels har aktieejere allerede fået slag, delt er det amoralsk at komme efter folk, der faktisk har sparet op til en eventuel krise.

Der er lige nu chokerende bred politisk enighed om at støtte alle erhverv over en bred kam, også f.eks. kulturtilbud og fodboldklubber, og det mener jeg simpelthen går for vidt. Man kan give arbejdsløshedsunderstøttelse til ramte medarbejdere, men klubberne må om nødvendigt gå konkurs, og refinanciere efter krisen eller blive amatører igen.

I øvrigt har vi brug for at EU landene samarbejder om en koordineret genåbning af økonomierne hurtigst muligt. Vi bør skifte over til Sydkoreas model, og åbne samfundet mens vi samtidig bekæmper smitten med masser af masker og spray.

Det bliver noget af en udfordring at finde fodslag, så vidt jeg ved skændes de stadig om budgettet, men der er en større udfordring omkring at undgå voldsomme statsbankerotter og Euro sammenbrud.
2/4 2020 08:25 alkymisten 283485Af de mange milliarder, der bliver givet i støtte, hvor mange af dem ruller tilbage i stats/kommune kassen i form af skatter og afgifter (jeg går ikke udfra at man slipper for at betale skat eller moms på løn/vare/tjenesteydelser)? Er det 96 % eller 98%? Men iflg Vammen m.fl. kan disse penge til kun bruges 1 gang. Hvad der sker med disse inddrivene skatter og afgifter, er et godt spørgsmål. Bliver pengene brændt, stemplet som ugyldige eller kommer ned i en stor kasse med skriften: "KAN IKKE BRUGES ER BRUGT 1 GANG? I min optik er det først, når pengene er sendt til Saudi Arabien, at pengene brugt 1 gang. Men min opfattelse af pengestrømmene kan være fejlopfattet.2/4 2020 09:40 Opr2nist 283489Så vidt jeg husker er importkvoten i Danmark 30-35% så det er omkring 70% af pengene som bliver i landet, og omkring 50% som vender tilbage til statskassen. Principielt er der et problem i at flere private erhverv kommer på støtten og i at skattetrykket stiger efterfølgende hvis der ikke skæres i bureaukrati, service og tilskud.2/4 2020 10:49 alkymisten 183490Eksport-/importkvoten 2018 var lige det jeg kunne finde.

https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=27565

af kurverne ser det ud til, at der er overskud i dansk favør.

Du kan have ret i, at der bliver beskattet i formuerne, lige umiddelbart kan jeg se at pensionsalderen ændres til det værre (Arne må se langt efter sit otium) og den nye boligbeskatning kommer til at træde ikraft 2021, selvom den er skudt til hjørne 2024. Når man spår om fremtiden, kan man tage fejl.2/4 2020 12:59 Martin7100 083497Det er sindssyge ved højlys dag.

En sund markedsøkonomi er at dårlige dele må bukke under, dem der ikke har likviditet og har opbygget for høj gæld, er ved en sund markeds optimering er, at de bukker under i kriser.

Der sker jo det, at ingen opkøber de sunde dele, men de usunde dele bliver ved med at eksisterer.

Selvom man går konkurs - henstand, kan man stadig opkøbe og drive selskabet videre i et andet form med kapital tilførsel

Her og nu ønsker man at brænde milliarder af på Usunde virksomheder og negleklinikker og virksomheder, der aldrig har kunne give et velment overskud uden kapital overførsel, er jo total usundt.

Det der sker pt. er jo ikke markedsøkonomi men nærmest planøkonomi af værste skuffe.

Der er flere herinde der mistet besindelse på deres håbeløse investeringer, hvor de satset alt, gearet og selv huset på et marked der kun er gået en vej OP...OP...OP

Jeg har læst om, hvordan man mener et omvendt split ville give KASSEN på et bundrådden selskab, der ALDRIG har tjent penge.

Hvordan man forventede at diverse banker ville kaste udbytte ud i grams på markedet, jesus christ man er naiv og dem hjælper man her i et markedet der kunne have fjernet dem = usunde investeringer.

Og lad os bare kaste flere milliarder ind i alt mulig urentabele forretninger for der er nemlig kun 1 til at betale, os der tjener pengene!2/4 2020 14:07 Helge Larsen/PI-redaktør 683501Hvor ved du fra, at "flere herinde har mistet besindelsen på deres håbløse investeringer, hvor de satset alt, gearet og selv huset på et marked der kun er gået en vej OP...OP...OP"? Er det noget du ved eller er det noget du bare antager?

2/4 2020 16:39 tumult 283505Regeringen har jo selv pålagt selskaberne nogle restriktioner, så selvfølgelig skal de have hjælp.
Alt andet vil være vanvittigt.
Man skal heller ikke regne med at man er klogere end de førende eksperter. Hvorfor er der mon nogen der tror det.TRÅDOVERSIGT