Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Har vi set bunden i markedet (fortsættelse)


83705 Markettimer 11/4 2020 13:30
Oversigt

Jeg lagde forleden en video ud, hvor jeg argumenterede for, at al den kommende økonomiske dårligdom i verden slet ikke er indpriset i aktiemarkederne. Dette skabte en del debat, og mange mente, jeg var sortseer og dommedagsprædikant.

Dette kan jeg som sådan sagtens leve med. Men som opfølgning på dette, får I også lige min påskeanalyse, som jeg netop har skrevet til alle mine abonnenter på den lukkede FB-gruppe.
Men her er analysen:

Dagens markedsopdatering - 11/4 2020

God påske til jer alle der ude. Jeg håber I nyder det.

Jeg vil lige give jer en lille opdatering på mit syn på verdens tilstand efter den video jeg lavede forleden på engelsk, hvor jeg sagde, at jeg ikke kunne se argumentet for at aktierne stiger.

Jeg har siddet og ledt efter forklaringer på dette, og jeg har fundet nogle spændende ting.
Først og fremmest er det fuldstændig klart hos nærmest alle de store analytikerhuse, at den primære grund til de nuværende stigninger er FED.
FEDs gigantiske opkøb af alt gæld i USA (og muligvis også snart opkøb af aktier, hvis vi forudsigelse holder stik) har forvredet markedet fuldstændig, og alt stiger pt. fordi alt er understøttet af FED. Et gammelt råd er, at man aldrig skal handle mod en centralbank, så det kan godt være, jeg køber flere aktier i den kommende uge.

Men når det er sagt, så er der en anden ting, som mange af de store analytikerhuse er enige i, og det er, at den nuværende situation overhovedet ikke er i nærheden af at være indpriset i markedet.
Dette er jeg jo på sin vis glad for de siger, for det er præcist mit argument i videoen. Nemlig at de 20-30% fald vi har haft indtil nu "bare" er det vi ser i en almindelig krak-periode. I dette kan der umuligt være indregnet, at der er kommet 17 mio. arbejdsløse på 3 uger og arbejdsløsheden formentlig stiger til 15-30% over de kommende måneder.

Så jeg forventer helt sikkert, at vi skal længere ned. Men I får mig ikke til at spå om hvornår. For så længe FED pumper den ene redningspakke ud efter den anden på flere trillioner usd hver, så skal det nok holde hånden helt eller delvist under markedet. Men vi så i tiden efter 2008, hvordan QE-pakkerne mistede mere og mere kraft for hver gang de blev brugt. Og jeg frygter, at FEDs tiltag hen over sommeren bare vil blive til anledninger til at sælge endnu mere af porteføljen hos de store. Og så kan det godt blive virkelig uhyggeligt grimt.

Dette er jo bare mine egne tanker, og meget kan nå at ske. Men det er lidt som at sidde og kigge på et godstog i en film, der er på vej mod en jernbanebro, der er sprængt væk. Toget kører med 200 km/t og er nu 30 meter fra kløften. Og så sidder man og siger: "Nå ja, men meget kan jo nå at ske". Jo, men tiden er i min optik ved at rinde ud.

Hertil kommer at der blev indgået en olieaftale forleden om at skære 10 mio. tønder i produktionen. Dette fik olien til at falde med 11%, hvilket i sig selv er et voldsomt dårligt tegn.

Så igen må jeg beklage, at jeg ikke kan skrive nogle dejlige søde og trøstende ord til jer her i påskedagene. Men jeg må indrømme, at jeg ikke kan finde ret meget positivt frem.
Det skulle da lige være, at antallet af døde i USA nu kun stiger med 12-15% per dag. Hvilket dog kan blive spoleret hurtigt, hvis alt åbnes op igen for at redde økonomien.

God påske

https://finance.yahoo.com/news/investor-who-called-co..

https://ugebrev.dk/flashnews/finans-flashnews/goldman..

https://www.vox.com/2020/4/10/21215494/coronavirus-pl..


Skulle nogen af jer være interesseret i at blive medlem, så gå ind på siden her og læs mere: www.markettimer.dk/bliv-medlem11/4 2020 13:31 Markettimer 583706Hvis I ikke så min video forleden, så ligger den her:
11/4 2020 14:20 koden 583707Tak og enighed herfra.
Men skal da ærligt indrømme jeg gerne ville have købt på første bund og solgt nu.
Men facts er, at havde jeg købt på den første bund, så havde jeg sikkert solgt for tidligt :−)

Men jeg kan som dig slet ikke se at der har været andet end en større korrektion på nuværende tidspkt. Ikke det der ligner et krak.

Alverdens vacciner og klorokin behandlinger fjerner ikke det økonomiske uføre der er skabt og er en realtitet.
Sammen med det neddroslede forbrugsmønster, som vil hænge ved i årevis.11/4 2020 16:07 Smiley 18370917 mio. arbejdsløse på tre uger. Hvad nu hvis de 15 mio. er tilbage i arbejde om fem uger ... er det et utænkeligt scenarie?11/4 2020 16:41 Cloverfield 183710Og kan det tænkes, at der i blandt de nytilmeldte arbejdsløse er en stor gruppe mennesker, som reelt ikke har mistet deres job, men som har benyttet lejligheden til at søge arbejdsløshedsunderstøttelse, da der nu vil blive kigget lidt mindre skævt til dem.11/4 2020 16:59 koden 183711Synes jeg læste at alene i restaurant branchen forventes 110.000 restauranter ikke at åbne igen... skriver lige tal igen 110.000!!!
Læg mærke til at det er dem der IKKE åbner igen ud af de "millioner" der er lukket eller lukker.
Hvis flere brancher oplever det samme....

Men ellers har du ret.. masse arbejdsløsheden som vi ser nu er heldigvis forbigående. Men der går år før de alle er i arbejde igen.11/4 2020 18:17 MrGfjern 083712Det lyder til, at du har læst mit indlæg i den tidligere tråd. Jeg er enig :−). God påske.

Og der er i øvrigt en grund til, at så mange melder sig som arbejdsløse i US ligesom herhjemme. Det er jo præcis et tegn på, at hjælpepakkerne virker! Derfor vil antallet også falde relativt hurtigt, når samfundet åbnes igen, og så endda med alt den stimulis man kunne tænke sig. Og ja, nogle jobs vil gå tabt, men det går nok. Det skal nok komme og er indregnet.12/4 2020 14:53 DavidBrøndum 583715Bliv endelig ved, med at lave dine fantastiske analyser for os. Internettet er og bliver internettet, så lad være med, at lade dig forstyrrer, af disse personer.

Man kan være uenig med din forudsigelser eller ej. Men hver mand/kvinde, har deres eget syn på verdenen.

Personligt, er jeg bare super glad for, at du deler din fantastiske indsigt med os. Selvom, der måske er uenighed, så kan man altid tage noget med sig, fra disse videoer.
For en ting er sikkert, der er altid guldkorn, der kan samles op, og ting man måske ikke selv har tænkt over, når jeg har set dine videoer.

Keep up the good work!

Big thumbs up!13/4 2020 08:14 SørenMo 383720Rigtig fint indlæg - med alt det luft der bliver pumpet i markedet kan man roligt sige at markedet i øjeblikket ligger i respirator. Der bliver pumpet så meget ind, at det lige nu giver en god pris for dine aktier. En pris der ikke afspejler de virkelige facts, så sælg er mit bedste bud. Kom ud mens du kan få lidt godtgørelse af FED. Jeg er selv helt kontant. Og går ikke ind igen lige foreløbig. Jeg har brugt en stor del af min kontantbeholdning til at afbetale diverse lån.
Min plan er pt at opspare de næste måneder på fuld skrue og være klar til at gå ind igen når markedet er stabilt. Men jeg forventer pr at der kan gå alt mellem 6 måneder og 2 år før jeg igen køber aktier.13/4 2020 11:55 cilmar 283726Har i intet lært, den ubetinget største fejl er at stå på sidelinien, når centralbankerne agerer som de gør pt, glem alt andet.13/4 2020 13:18 Helge Larsen/PI-redaktør 383727Rolig nu cilmar :−) Det er helt ok, at have strategier som adskiller sig fra andres - også i den nuværende situation.13/4 2020 16:03 Kyed01 083731Jeg har solgt alt det jeg købte i sidste uge med en fin lille fortjeneste.
Mine tank skibs aktier bliver i depotet da jeg allerede har tabt utroligt mange penge på dem, så de skal ride stormen af om det så skal vare i flere år.13/4 2020 19:50 msn 083732Hvis det ikke var for at jeg have lagt mig i Teknologi/Pharma/medicin og fødevarer + tørt krudt, ville min natte søvn også være forstyret. Som en sagde, er aktiemarket mere centralbankernes balance end værdier /-:13/4 2020 19:53 msn 183733Tank/olie er også noget af det farligste man kan ligge sig i, med mindre med er mere en "Lau"... Har i glemt OWB?13/4 2020 20:14 koden 183734OWB var jo fusk og ja det kan ske næsten alle steder.
I så fald skal man ikke være i aktier, hvis man er nervøs for det.TRÅDOVERSIGT