Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cirkulær DNA, visuel inspektion, vækst område !


83780 TheNote 16/4 2020 11:34
Oversigt

Flere indledende undersøgelser viser at ekstrakromosal DNA, ofte delvis cirkulær, viser sig i op mod 50 % af mulige kræftformer. I dansk regi er Birgit Regenberg, KU lektor i samarbejde med Chemometec, med Xcyto 10, og Roche Sequencing i færd med at katalogisere de forskellige former. Regenberg er startet med den barske bugspytkirtel kræft, men det er planen på sigt at udvide til de mange øvrige kræftformer.

Cirkulær DNA kan måles med spektral lys og derfor er Xcyto 10 interessant pga. sin umiddelbare og hurtige højsensitive og vedligeholdelses fri analyse.

Her en artikel om DNA'et:

https://ecancer.org/en/news/11014-circular-dna-in-cancers-found-to-be-common-fundamental-to-tumour-evolution

Her en artikel da man i 2017 for alvor startede op:

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danske-forskere-finder-vanskelig-kraeftmarkor-i-blodprove?publisherId=8155951&releaseId=10524421

I dag er det B. Regenberg der kører forskningen:

https://innovationsfonden.dk/da/nyheder-presse-og-job/forskere-udvikler-ny-effektiv-metode-til-diagnosticering-af

Nå, kan man jo sige. Interessant, men ? Joo .. Det er nemlig ikke bare i Danmark at man har set potentialet. Faktisk er der allerede et firma i gang, BOUNDLESSBIO, https://boundlessbio.com/what-we-do , I USA. Så det lille kim er allerede lagt "over there".

Hvad betyder det så ?

Det spændende er i 2 ting.

1)

Det anslås, at op mod 50 % af al tumor vækst i kræft udviser disse ekstra kromosale forhold. OG .. DE ER VISUELT MÅLBARE !

2)

Chemometec sidder med Xcyto familien, som pt. ER DET ENESTE VISUELLE HØJ SENSITIVE APPARAT DER KAN MÅLE CIRKULÆR DNA.


Det siger sig selv at potentialet for en spændende udvikling for Xcyto familien hos Chemometec ser ud til at være forude.

Vi ved endnu ikke om disse høj sensitive egenskaber er bygget ind i den nye Xcytomatic serie, som er oplyst at være rettet mod almindelig "high speed" bio processing.

Men kombinationen af samarbejdet med Roche Sequencing med fastlæggelse af rammer og konkret diagnose prognosticering via Regenberg og bl.a. BoundlessBio samt det enorme marked for analyse af cirkulær DNA er stærkt interessant for Chemometec.

Om Cirkulær DNA generelt: https://www.google.dk/search?q=extrachromosomal+DNA&ie=&oe=

Spændende nyt, ikke ?

:−))

mvh



16/4 2020 13:46 TheNote 283789



Et nyligt studie:

https://www.news-medical.net/news/20191120/Circular-DNA-found-in-cancer-cells-supports-their-survival-and-resistance.aspx

Artikel, virus våben ?

"citat: mtDNA can function as a diagnostic tool. Other extra-chromosomal circular DNAs are usually detected in cancer".

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4163554/

Så det er meget spændende hvad Regenberg har gang i på Gentofte og Herlev sygehus ligesom BoundlessBio.








TRÅDOVERSIGT