Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Sell in may & stay away ?


83936 TheNote 25/4 2020 09:51
Oversigt

Aktiemarkedet er i høj grad splittet efter korrektionen kombineret med olie og Corona.

OP - er gået hightek, software og medico.

LIDT OP - er gået cyklus aktier over en bred kam.

Mit personlige fokus har været på medico aktier. Men er vi tæt på udmattelse ? Der er stadig stigninger, men de synes at ebbe ud og volumen faldende. Det store "rush-in" har i nogle tilfælde sendt en række aktier i overkøbt territorium, uden at direkte salgssignaler er udløst. Men - kan søgningen efter tryghed nå en grænse ?

Omvendt strømmer det ind med hjælpepakker og en del af de cykliske har genvundet NOGET af deres territorium. De fleste er dog enige i at genopretningen vil tage tid bl.a. pga. at der stadig er lockdowns mange steder og endnu flere steder er der stadig ingen penge delt ud.

NU - er vi så på vej ind i andet kvartal. Her hvor lock-downs nu for alvor kan mærkes og vil sætte præg på regnskabernes fremlæggelse til juli.

Og SÅ .. når vi jo frem til det sædvanlige. Sell in may & stay away ?

Den seneste årrække, med en enkelt undtagelse, har sommeren sjældent været spændende. Kurserne HAR rent faktisk været faldende eller stagnerende eller ofte så søvndyssende inaktive, at man ville ønske man havde solgt. Om ikke andet, så bare for at slappe af og holde en god sund pause.

I år tror jeg at "sell in may" bliver mere aktuel en nogensinde. De "gode" aktier jeg har været i har i høj grad været begunstiget (medico) og jeg ser ikke at de cykliske i væsentlig grad får noget at fejre. Nogle af de cykliske er nu nok stadig lidt til den billige side, men .. Skal man tage 3. kvartal på forskud ? JEG kommer ikke til at gøre det.

For en gangs skyld vil jeg reducere GRUNDIGT selv i mine bedste aktier - og holde en rolig ferie. Og så satser jeg på at august bliver indledningen til et mere positivt kapitel, med mere styr på Corona, og måske ISÆR et bedre generelt overblik over resten af det kommende år.

Så - for en gangs skyld - Sold in may and will stay away !

Pas på jer selv !

mvh25/4 2020 12:21 vestasfan 283942Sjovt er det når vi hører diverse eksperter udtale sig om det selsvsamme emne, så ender det oftest ud i nogle anbefalinger på enkelte "sikre" papirer. Mads Christiansen sagde det egentlig meget fint i Mio klubben fredag; vær lang og lad vær med at handle på disse bevægelser - du kan alligevel ikke ramme hverken toppen eller bunden.25/4 2020 13:16 MrG 583944Du er sjov, TheNote. For ikke lang tid siden, nærmere præcist den 17/4 er du ekstremt bullish i andre tråde, og nu virker det til, at du har solgt ud og har behov for at gøre andre investorer nervøse.
Tag det roligt. Ingen kan time top og bund. Du skrev jo selv i den tråd:" luk øjnene - og køb!" Og "TINA slår til igen..." Men det er så ikke relevant mere...
Husk på, at et marked kan opføre irrationelt i længere tid end man regner med. Held og lykke med din beslutning :)25/4 2020 14:18 TheNote 183945Som sædvanlig går du efter manden MrG, og dine konlusioner er mangelfulde og baseret på manglende sammenhæng mellem årsag og virkning, og tidsfaktoren interesserer dig ikke ligesom overdrivelse fremmer forståelse. Men skulle du en dag forholde dig faktuelt og sagligt til noget eller lade være med at stalke mig for gud ved hvilken gang, så kunne vi måske få en interessant drøftelse. Men det er jo ikke det der er dit formål. Vel MrS ? Var det ikke bedre du bare fortalte hvornår du blev trådt over tæerne, så vi kunne få det overstået ? Som almen freudiansk psykoterapi skulle det være en glimrende metode til at få lettet trykket, i stedet for disse indestængte jævnlige angreb på min person.

Enhver kan jo ved at trykke på dit navn danne sig et indtryk af faglig dybde og investeringsmæssig saglighed i dine indlæg.

God weekend.

Ps. Skulle nogen have lyst til at drøfte de saglige præmisser for start-indlægget er alle indlæg fra investor til investor naturligvis meget velkomne.

mvh25/4 2020 19:17 sastre 183952The note, Jeg sætter altid pris på dine indlæg, jeg tænkte i marts at du var skør da du sagde vi skulle op, men op kom vi, tilgengæld er jeg helt enig i at der er kæmpe risiko for nedtur nu. Jeg kan ikke overskue konsekvensen af alle de lande der lever af turister mister en hel sommer sæson, arbejdsløshedstal der stiger, olieselskaber , restaurant , hoteller, luftfart, indkøbscentre , og sikkert snart faldende boligpriser, banker der skal tage tab på kunder, lande der genåbner og må lukke ned igen.26/4 2020 11:44 TheNote 183964Hej Sastre. I medico forventer jeg ikke voldsomme fald, medmindre man bliver nødt til at sælge de "gode" for at skaffe likviditet. Altså en form for kortere korrektion. Alle er "naturligvis" strømmet ind i fhv. sikre aktier og vil nok forholdsmæssigt være positivt tilgodeset.

Jeg ser nok ligesom dig at mange ANDRE sektorer kan komme i langt alvorligere problemer end bare en korrektion. Nemlig vedvarende indtjeningsfald.

Fra sidste finanskrise husker jeg tydeligt at såvel Børsen som Danske Bank var ude med beroligende artikler. Det går nok, det er snart ovre osv. Fakta blev jo unægtelig noget andet.

Jeg er faldet over disse fine grafer der kortfattet viser lidt om udviklingen. For mit eget vedkommende lægger jeg mærke til at medico næsten er "tilbage". Det ville ikke undre mig om også vi lige her skal trække vejret ind (et retracement) inden vi måske skal videre, i bedste fald.

https://ugebrev.dk/flashnews/finans-flashnews/stoxx-s..

De øvrige sektorer tror jeg bliver meget individuelle. who makes it ? Who doesn't ?

Efter min bedste overbevisning er det ikke nu man skal tage for store chancer. Men ok, jeg er nok også, brændt barn skyer ilden, ret trygheds fokuseret og køber altid kvalitets aktier. Men derfor kan 2.en kvartal godt blive en ret generelt temmelig KEDELIG affære.

Stocpicking bliver et must ! (imho).

God weekend og tak for bidrag.28/4 2020 22:21 Martin7100 184007Så glemmer du hvad der sker når krisen rammer, medico aktier ramler også 100% - man skal skaffe likviditet og dermed ryger medico også med i skafottet!
Men medico er formidable at samle op når det sker, da det er nødvendige og "som regel" støttet forbrug / nødvendig.
Men når L*RTET ramler så rammer det også medico.

Jeg er så til gengæld enig, i fantasterne i artiklerne om, hvordan det nok skal gå ogsv... for alt bliver købt af FED og ECB, hvis tilliden til markedet er væk, er vi som lemminger og smider alt i hysteri.
CASH is KING

Og jeg tilstår gerne at jeg kom IKKE med på bølgen. Jeg red på bølgen med shortet BEAR og tjente kassen og gik ud af markedet, men den stigning havde jeg aldrig set og jeg er stadig CASH!
29/4 2020 12:01 TheNote 184022Du har helt ret Martin. Medico ryger med ned, men ryger også op igen hurtigere netop qua den mere stabile indtjening næsten uanset økonomiske cykliske forhold. Pt. er medico lidt nede pga. sektor rotation. Mht. dine "cash". Jeg kan godt forstå du er forsigtig. Dax ligger pt. på en skillevej og det vil undre mig om ikke vi lige skal have en mindre/mellem korrektion. Dax ligger og tester op mod 10800-10900 området, som er en væsentlig modstandslinje. Vi får intet "foræret" pt. så jeg tror forsigtighed er en god ting. Man kan jo lege med en mindre skilling, så går dagen da nemmere ! Tak for dit ærlige bidrag.26/4 2020 12:37 MrG 083966Du er sådan set den af os to, som ikke holder en ordentlig tone overfor den anden, men det er helt fint. Jeg kan godt tåle det :-).

Kan du nu have en rigtig god søndag.25/4 2020 15:43 Helge Larsen/PI-redaktør 283946MrG...Personligt rettede kommentarerom motivtænkning hører ikke til her på ProInvestor. Det skal jeg bede dig om at respektere i debat og chat.TRÅDOVERSIGT