Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ædelmetaller


83991 december87 27/4 2020 19:35
1
Oversigt

Hej alle,
Findes der et sted, hvor man kan investere i ædelmetaller uden faktisk at komme i besiddelse af dem?29/4 2020 03:29 PMPirate2 184012Ja, der er BullionVault. Her er der likvide markeder, hvor man kan købe og sælge ædelmetaller med lave spreads (voldsomt lave spreads i forhold til, hvis man selv tager besiddelse af mønter eller mindre barrer).

Man ejer direkte ædelmetallerne, som for guld er i form af de 400 troy ounce barrer der handles i engrosmarkederne. Men man kan købe eller sælge helt ned til et gram af gangen. Den tekniske betegnelse er "allocated unsegregated storage", hvad der betyder du direkte ejer din del af en fælles pool af metallet. De publicerer dagligt en audit, så alle kan kontrollere, at alle de ædelmetaller deres kunder ejer er til stede i boksanlæggene.

Jeg har selv brugt dem for det meste af mine investeringer i ædelmetaller de sidste 8 år. Og jeg har været yderst tilfreds. Jeg har endnu ikke set en bank eller børsmægler lave så få fejl som dem, og deres support er rigtigt god - selvom de lige nu har så travlt med mange nye kunder, at de er lidt langsommere til at svare.

Der er også alternativer i form af f.eks ETFer som GLD, men her ejer man ikke direkte metallerne, så hvis den pågældende ETF går konkurs risikerer man at miste alt. Og certifikater (især gearede eller bear) kan jeg kun advare imod, da man over tid taber penge på dem.

Hvis man opretter en konto hos BullionVault får man lidt kontanter og ædelmetaller, så man kan afprøve platformen. Hvis man sender penge til dem kan man beholde det, og hvis ikke mister man det igen.

Hvis man bruger det følgende link til at gå til dem får jeg den næste tid en smule af den kommission der betales, uden det koster den der fulgte linket noget: http://www.bullionvaultaffiliate.com/rtue3pvc/en

Jeg checkker mindst en gang om året op på dem, for det kunne blive et problem, hvis de går konkurs og man kun ejer en mindre del af en stor guldbarre. Men de er ekstremt solide.29/4 2020 22:22 ulf 084031Hvordan er det med hensyn til skat på sådan et produkt ?6/6 2020 14:43 Bamse75 084542Hvad med SaxoBank, de har nogle instrumenter der følger ædelmetaller.TRÅDOVERSIGT