Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Jobtallene fra USA er fyldt med fejl


84548 Markettimer 7/6 2020 14:07
5
Oversigt

Så har jeg den engelske video klar til jer om de amerikanske jobtal. Det viser sig, at de i store træk er hevet ud af den blå luft. BLS (bureau of Labor Statistics) indrømmer, at de konsekvent har fejlrapporteret siden februar, og de vurderer selv arbejdsløshedsprocenten (U3) til at være mellem 16,9 og 21% i stedet for de officielle 13,3%.

Jeg skal beklage, at der er to 25 sek. perioder uden lyd ifm. to Youtube klip. Jeg lavede lige en fejl med lyden. Men der er link til klippene under videoen, så dem kan I bruge og selv høre, hvad der bliver sagt.
8/6 2020 00:08 Thorkild01 384556Altid interessant at lytte til dine videoindslag, og som du rigtigt pointerer, så er arbejdsløshedstal et yndet emne for politisk spin. Det gode gamle råd: "Tror aldrig en statistik, du ikke selv har forfalsket", gælder helt sikkert også non-farm payrol statistikken, ligesom alle de store mængder af rapporter, man dagligt bombarderes med. Det vigtigste er dog kynisk set ikke - bortset fra de mange personer, der er blevet ramt- om den faktiske arbejdsløshedsprocent er 13% eller 21%, men om tallet ved brug af samme indsamlings- og beregningsmetode er gået op eller ned, og jeg vælger at se markedets reaktion i fredags som en tror på at tallet har været mindre skræmmende end markedet frygtede, og derfor et positivt signal om at det går hurtigere I den rigtige retning end jeg selv havde troet :)8/6 2020 08:58 Markettimer 484558Jeg vil give dig ret i, at vi skal kigge på udviklingen. Men problemet er, at når der er blevet talt forkert konsekvent siden februar og de har ændret deres analyseform for seasonal adjustments samt for nyopstart af virksomheder, så kan man ikke regne med tallene.

De har markant ændret deres statistiske model pga. Corona til en model, som ikke rigtigt er blevet verificeret i den virkelige verden endnu. Sagt på en anden må, så har de gættet. Derudover har de fejlklassificeret en hulens masse millioner arbejdsløse. Så når de nu siger, at arbejdsløsheden er faldet fra 14,7 til 13,3% og BLS selv siger, at den for maj i virkeligheden nærmere er 16,3% så går det jo den forkerte vej. Men det viser tallene bare ikke.8/6 2020 09:07 TOPspiller 284559Som Thorkild01 skriver er det retningen markedet ser på. Det kan godt være at det rigtige tal i maj er 16,3 men hvis det rigtige tal i april så 17,5, så er der stadig tale om et fald. Det andet tal - og rigtige arbejdsløshedstal U6 - du snakker om i videoen er også faldet.9/6 2020 11:55 stocktiger 184582Mener at have læst at torsdag i sidste uge havde 42 mio amerikanere ialt tilkendegivet overfor arbejdsløshedskontoret at de havde mistet arbejdet under coronakrisen.TRÅDOVERSIGT