Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ny investor søger vejledning/råd til aktiemarkedet


84668 ikez66 14/6 2020 00:27
Oversigt

Hej alle sammen,

Jeg er en forholdsvis ny investor, som søger lidt vejledning til hvordan man kan søge viden til sig på den bedst mulige måde. Jeg har for nyligt købt et par bøger heriblandt Helge Larsens bog "den tålmodige investor" og læst dem færdigt. Helge snakker om man, at man skal undersøge en virksomheds pipeline, teknologi, konkurrenter, chancer for at deres produkter godkendes(fx firma-virksomhed). Hvordan er det muligt at undersøge de her ting bedst muligt? Har i råd til hvilke hjemmesider, nyhedsbreve osv. i tilmelder jer og tjekker. Hvordan sørger jeg for at undersøge en virksomhed bedst muligt, inden jeg vælger at investere i det. Desuden ville jeg høre om i har råd til hvordan jeg bedst kan træne mig selv i at blive en god investor? fx. "start med at læse om det her og det her", "lær om teknisk analyse via. denne video/bog", "lær hvordan man gør det her". Jeg synes det er vildt spændende at læse om virksomheder, deres pipelines, teknologi, chancer for at blivr noget stort langsigtet og er derfor klar på at give den hele armen. Der er dog så mange tekniske termer, viden og strategi, som gør det hårdt at finde ud af hvordan processen i at blive klar til at investere burde foregå. Har i mulighed for at fortælle lidt om jeres strategi, når i vælger at investere i aktier?
Jeg studerer selv som bioteknologi ingeniør og synes virkelig det er interessant at læse om de forskellige virksomheder indenfor denne branche, samt IT.

Jeg ønsker at blive en investor, som er forholdsvis langsigtet med mine aktier, hvor jeg ønsker at kunne lave gode analyser og god research før jeg investerer i noget.

Glæder mig til at høre og lære fra jer alle :−)14/6 2020 12:34 Relax 184669Hej Ikez.
Startede selv med Benjamin Graham; The Intelligent Investor.
Synes det er en god introduktion og giver dig en ramme for at investere.
Derfra er der tusindvis af bøger du kan gå igang med.
Held og lykke.14/6 2020 21:28 Relax 184675Ikez
En anden forfatter, der på en spændende og interessant måde giver en indførelse i spekulation og investerings verdenen er Lars Tvede. han har skrevet nogle bøger, der absolut kan anbefales til enhver, der vil vide mere om hvad investering og spekulation indebærer. Han er en meget vidende forfatter og samtidig god til at underholde.14/6 2020 21:49 ikez66 184676Hej Relax,

Tusinde tak for dine kommentarer. Jeg er faktisk lige pt. i gang med at læse børshaj af Lars Tvede og må ærligt indrømme, at han virkelig er god til at fortælle hans historier. Jeg har også tænkt mig at læse The intelligent investor, jeg ønsker dog samtidig at komme mere ind til sagen og hvilke værktøjer jeg kan bruge til at undersøge og analysere en virksomhed. Jeg google løs og prøver at suge så meget viden ind til mig som muligt :−)15/6 2020 07:42 Relax 184681En bog jeg har haft meget glæde af er: The fundamental approach to the purchase of stocks for the average investor.Skrevet af Antonio Sferra. Bogen giver dig de grundlæggende fundamentale "værktøjer" til analyse af virksomheder.16/6 2020 20:26 mon 184709Der er en investerings podcast der reviewer og diskuterer bøger der har inspireret "self made" milliardærer.
De er value investorer og meget glade for Munger/Buffett, men mit indtryk er at de kommer vidt omkring.

https://www.theinvestorspodcast.com/we-study-billiona..26/6 2020 12:36 christiankm 084839Hej izek, og velkommen til aktiemarkedet :)

Hvordan du kommer bedst i gang afhænger jo nok af hvilken type investor du søger at være. I mine øjne er der kun én vej, der er fornuftig.

Jeg blogger om hvad jeg mener er fornuftig investering på https://mitteldorf.dk og har netop udgivet en lille artikel om mine favorit-bøger som har formet min investeringsmetode mest

Den kan du læse her: https://mitteldorf.dk/blog/tre-favoritboeger-du-skal-laese-til-sommer-2020

Du er altid velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål :)29/6 2020 19:19 FA-langsigtet 084863Hej ikez. Jeg kan anbefale Michael Møller med fleres rapport "Anbefalinger om aktieinvesteringer". Findes flere steder på nettet, blandt andet: https://research.cbs.dk/da/publications/anbefalinger-.. Prøv at se bort fra, at tonen er arrogant, grænsende til det nedladende. Der er faktisk nogle gode pointer, en af dem er ydmyghed, (husk at du spiller mod de bedste institutionelle investorer i Verden).
Held & Lykke. Køb & Behold.
/FA-Langsigtet7/7 2020 22:39 Skidtmads 184984Hej Ikez. Jeg er bange for, at din tilgang til denne verden er helt forkert. Du søger en "Hvordan bliver jeg rig i en fart"-vejledning. Tro mig, den findes ikke! Hvis man bare kunne læse en bog - og så - vupti - væltede millionerne ind! Sådan fungerer det altså ikke.
Læs min tilgang til aktiemarkedet her på proinvestor: 84209 Ny investor med 50k i aktier

ydmyghed er en simpel nødvendighed! Jeg læser mellem linierne at du gerne vil gøre dette til erhverv. Jeg selv er multimillionær og ved intet om TA, men har kun sund fornuft at handle ud fra. Det virker også...TRÅDOVERSIGT