Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Genmab/HSBC - Ny anbefaling/kursmål er til grin


84682 Stroka 15/6 2020 08:00
Oversigt

"Den britiske storbank HSBC løfter kursmålet for aktien i Genmab til 1354 kr. fra 930 kr., mens anbefalingen "reducer" gentages".15/6 2020 08:24 Helge Larsen/PI-redaktør 284683HSBC har af en eller anden mærkelig grund altid haft en helt forskruet måde at anskue Genmab på. Jeg læste deres analyse som var årsagen til kursmålet på de 930 kr. Den var ligesom den forrige helt uden for skiven i vurderingen af potentialet i Darzalex.15/6 2020 15:47 Helge Larsen/PI-redaktør 084688Uddybning her. Det bliver man ikke meget klogere af:


Genmab/HSBC: Aftale med Abbvie mindsker risiko

14:59
Genmabs milliardaftale med medicinalkæmpen Abbvie sikrer det danske biotekselskab en masse penge i kassen. Både i år i form af en forskudsbetaling på 750 mio. dollar - godt 4,9 mia. kr. - men også milepælsbetalinger, der kan løbe op i 3,15 mia. dollar - svarende til 20,7 mia. kr.

Oven i vil Genmab være berettiget til gradvist stigende royalties, eller procenter, af salget af lægemiddelkandidaten Epcoritamab uden for USA og Japan på 22-26 pct. I USA og Japan deles overskuddet før skat på salget ligeligt mellem parterne.

Det er navnlig den sidste del, finanshuset HSBC lægger mærke til i deres analyse af Genmab-aktien. Her kvitterer de med et kursmål, der hæves til 1354 kr. fra 930 kr.

- Med Abbvie-samarbejdet kan Genmab med tiden sætte sit eget salg og marketing op for at samarbejde om salget af epcotimab og andre lægemidler, skriver HSBC blandt andet i sin analyse.

Det betyder, at hvis Genmab på sigt selv begynder at sælge og markedsføre sine lægemidler på nogle markeder, samtidig med at selskabet modtager royalties og eventuelle milepæle på de markeder, hvor Genmab ikke har et salgssamarbejde, vil det mindske risikoen for selskabet, lyder det i analysen.

Trods det øgede kursmål fastholder HSBC anbefalingen reducér. Det skyldes, at meget af værdien af Abbvie-aftalen allerede var regnet ind i aktiekursen, skriver finanshuset.

- Siden det Covid-19-relaterede lavpunkt i marts er aktien steget 72 pct. Det tyder på, at nogle aspekter af Abbvie-aftalen allerede reflekteres i aktieprisen. Vi beundrer fortsat videnskaben, strategien og hvordan selskabet bliver kørt, men vi kan ikke forlige os med prissættelsen. Derfor er vores anbefalingen fortsat reducér, skriver HSBC i analysen.

Genmab-aktien stiger mandag 1,8 pct. til 2014,00 kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen KielbergTRÅDOVERSIGT