Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Artikel om Lollands Bank


84809 Stockwatch1 23/6 2020 14:25
Oversigt

Sparekassen Sjælland-Fyn begyndte tidligere på året at opkøbe aktier i Lollands Bank.

På nuværende tidspunkt ejer sparekassen lidt over 20 procent af aktierne. Det har sat spekulationer i gang om en eventuel overtagelse af banken.

- Købet af aktierne er et udtryk for, at vi fik en mulighed for at købe en stor del aktier i en velfungerende bank i et område, som vi stadig synes er meget interessant. Vi har før kigget på at rykke ned på Lolland og Falster, og nu gør vi det så på en anden måde, forklarer sparekassens administrerende direktør, Lars Petersson, over for sn.dk.

Aktieinfo har i en ny analyse af Sparekassen Sjælland-Fyn kigget lidt på Lollands Bank.

- I år har Sparekassen Sjælland-Fyn købt aktier i Lollands Bank og sikret sig en ejerandel på over 20 %. Aktieinfo vurderer, at dette sker som led i et forsøg på en fusion. Det vil udvide den geografiske dækning til Sydsjælland og øerne. En eventuel fusion burde være ideel for begge parter, skriver analytiker John Stihøj i analysen.

Det store aktiekøb tidligere i år blev indberettet i børsens handelssystemer til en kurs på 430 kr., hvilket skal ses i forhold til dagens kurs på ca. 350 kr.

- Ledelsen pointerer, at der er tale om en investering. Aktieinfos vurdering er dog, at køb af aktier i Lollands bank sker med henblik på en fusion mellem parterne. Lollands bank vil passe ideelt til at blive indlemmet i Sparekassen Sjælland-Fyn med tilførsel af fire filialer i Maribo, Nakskov, Nykøbing Falster og Vordingborg, skriver John Stihøj.

Den 10. juni lukkede Sparekassen Sjælland-Fyn sin filial i Vordingborg, men sparekassedirektør Lars Petersson afviser over for sn.dk, at der er nogen sammenhæng med købet af aktierne i Lollands Bank.

Forfatter: Stockwatch1. Stockwatch 1 ejer aktier i Lollands Bank.TRÅDOVERSIGT