Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

North Media - for pokker da!


84882 Match 30/6 2020 16:56
Oversigt

Det er ikke let at være aktionær i North Media. Jeg har ganske vist prøvet det før med politiske udmeldinger om stop for papirbaserede og omdelte reklamer med efterfølgende usikkerhed og kursbøvl.

Og minsandten om ikke hele opjusteringsgevinsten i dag forduftede, fordi Konkurrencestyrelsen har anmeldt NM for konkurrenceforvridning/misbrug af monopollignende position på reklamemarkedet. Det er ganske enkelt ikke til at vide, hvad det ender med, og det er rigtig træls for det ellers velfungerende og stærkt indtjenende selskab.

Det giver jo nok en bøde af et eller andet omfang. Træls sag!30/6 2020 17:51 Skidtmads 284883@match: Enig! nu har aktien fidlet rundt i omegnen af kurs 54 længe. Jeg lagde et optimistisk mål med henblik på kortsigtet gevinst. Fik solgt godt - men en del under kurs efter opjustering. Lagde så en forsigtig købsordre, som jeg ikke anså for realistisk at komme i land med. Men så kom dagens historie, og nu har jeg igen NM-aktier.
Nu er jeg bare bekymret for, hvorvidt DET er klogt...
Men DET er vel spillets regler?!30/6 2020 19:18 Match 184884Hej Skidtmads

Så vidt jeg kan se på reaktionen fra North Medias ledelse, så er de så absolut klar til at anke anmeldelsen og begrundelsen. Og de forventer at få ret, mener de, så det bliver et par spændende måneder for NM og deres aktionærer.

Et mindre irritationsmoment er dog også, at det nok havde været fornuftigt at vente med opjusteringen til efter denne besked fra konkurrencemyndighederne.

For ville NM's ledelse gerne ville pynte lidt på kursen inden den trælse udmelding? Det er bare at håbe, at ledelsen ikke bluffer os, men virkelig tror, at de får held med en anke. Ellers er det sørme ikke så godt for tillidsforholdet til NM og dens ledelse.30/6 2020 19:36 Skidtmads 284885tja, det ret beset DER, vi står! Jeg noterede mig i dag, at kursen slavisk fulgte udmeldinger. Så nu kan vi ikke gøre andet end at lytte med ved hoveddøren.
Jeg sænker dog min øvre grænse for en god handel, og så afventer jeg, hvad markedet mener.30/6 2020 20:40 nohope 384887Den sag kunne de godt gå hen og tabe. Er der noget om de økonomiske konsekvenser ved en tabt sag ?1/7 2020 06:57 NielsC 484888Den sag kunne de godt være foruden...

Sagen rykker dog ikke en tøddel på deres økonomiske situation, så det var ren panik det der skete i går.

De kan max. få en bøde på et ubetydeligt beløb.

Det er i øvrigt en underlig sag. Alle taler om, at gøre reklamerne papirløse. Når NM så aktivt forsøger, at få alle med på deres digitale platform, så er det også galt...1/7 2020 10:16 TMSF 384892Umiddelbart kan denne sag ikke få de større økonomiske konsekvenser ifølge North Media selv, men uheldigt (dumt) er det da.

Nu anker NM dog sagen, og ingen er som bekendt dømt, før alt er stadfæstet.

Det, der smerter mig mest, er såfremt ledelsen har været denne kendelse bekendt INDEN kl. 16.49 i fredags, hvor NM udsender pressemeddelelsen om deres historisk flotte opjustering. Den slags, ville jeg synes, er om muligt endnu dummere!

Perioden det kan gælde er fra 2018 til oktober 2019, siden 2018 har NM som bekendt været Danmarks eneste landsdækkende distributør af ugeaviser, reklametryksager m.v. (Adresseløse forsendelser). Så hvis det er misbrug af dominerende status på dette marked, er det foren kort periode og omsætningsmæssigt formentlig peanuts.

Hvis jeg forstår sagen rigtigt, så svarer denne 'merbetaling' (eller krav om onlinelistning på minreklame.dk) til de obligatoriske e-paper-gebyrer stor set alle landets ugeaviser og dagblade i årevis har opkrævet sine printannoncører - symbolske f.eks. 75 kroner per printannonce. Et gebyr man som printannoncører mig bekendt ikke kan slippe for - uanfægtet, at man som udgangspunkt ikke havde tænkt sig at lægge sin annonce med på de respektive avisers nyhedsportaler.

North Medias andel af portalen 'Lix' (Lix Technologies) - Bestseller ejer vist tæt på resten - er nok helt afskrevet, sent i aftes skrev LIX selv på deres Facebook-profil, at nu var det slut. Det har ikke været muligt at få en forretning ud af casen.

Den slags synes jeg også, at NM burde melde ud for os aktionærer - tror ikke det har nogen som helst økonomisk indvirken, men det er princippet i at holde os aktionærer opdateret.

Vi har brug for en stærk ledelse i NM - og åbenhed - ingen omgang med tingene! Venligst!

Op på hesten igen! Og lad det gå hurtigt!

TMSF1/7 2020 11:55 NielsC 384895Trist med Lix, men det var vel også lidt af et sats.

Den afgørelse der er kommet fra Konkurrencestyrelsen er besynderlig. Man kan dog se, at de har ønsket aktindsigt i sagen flere gange, hvilket de er blevet nægtet. Jeg tænker ikke, at de har vidst præcis hvornår afgørelsen skulle finde sted.

Opjusteringen kommer altid i sidste uge af et kvartal - det var derfor jeg var så skråsikker for et par uger siden - alle tallene kunne jo måles rimelig nøjagtigt. Det kan trods alt ikke lastes ledelsen :−)

Nu skal en investor gøre sig selv den tjeneste og regne sin investering ud på de nøgletal selskabet har præsenteret. En forward P/E på under 5 og et kapitalberedskab der svarer til ½ af det selskabet er værdiansat til bør være en nobrainer for de fleste.

At der er nogen som i desperation trykkede på strakssalg i går kan aflæses ret tydeligt - at der blev samlet op i stor stil kan i ligeså høj grad aflæses og så var der os der swingede den med ret god fortjeneste - hvilket der også har været i dagens swings. Jeg takker.

Min lange position er jeg helt tryg ved.2/7 2020 11:30 NielsC 484917Nu skal alt ikke gå op i dårligdom.

Pr. 30/6-2020 havde North Media's aktieportefølje en værdi af 452 mio. kr. som svarer til ca. 25 kr. pr. aktie. Likviditeten er efter min beregning på ca. 8 kr. pr. aktie. Det giver et kapitalberedskab i ren likviditet på ca. 33 kr. pr. aktie.

Udover dette forholdsvist flotte kapitalberedskab, så forventer selskabet jo at lave en EPS i år på ca. 11 kr. pr. aktie.

Man skal eddermanme være lidt af en pessimist, hvis man ud fra de her nøgletal mener, at North Media's kurs er fair kurs.

Jeg fastholder mit kursmål på 95.2/7 2020 13:39 Match 484918Hej NielsC

Du har fuldkommen ret, man skal bare være opmærksom på, at værdipapirbeholdningen i tilfælde af en barsk nedtur i USA kan påvirke egenkapitalen ganske markant. Den usikkerhed skal man acceptere, og det koster måske lidt på kursen.2/7 2020 14:59 NielsC 384919Hej Match

Du har ret - at handle med aktier kan være risikabelt :−)

Jeg hæfter mig dog ved dit eget ordvalg - "lidt" ;−)

Havde North Media sat penge i banken for 3 år siden, så havde de i løse tal måske haft ca. 250 mio. kr. i likvide midler. I dag har de 450 mio. kr. Det tillægger jeg alligevel også en "lille" værdi.7/7 2020 08:29 NielsC 384968Blot en opdatering af NM's portefølje som steg rigtig meget i går - særligt pga. Amazon og Teradyne*.

Værdien er pr. 7/7-2020 470 mio. kr.

* Teradyne har vist sig som en rigtig fin investering. Jeg overvejede den selv sidste år, men trak mig pga. min position i North Media. Det er jeg lidt træt af i dag :−)7/7 2020 09:01 TMSF 384971Læste om Teradyne så sent som i aftes, var ikke klar over, at de bl.a. ejer de to cobotvirksomheder i Odense - Universal Robots og Mobile Industrial Robots. Og ellers er de vist 'bare' store på testudstyr til halvlederindustrien. Innovativt og det lyder meget interessant

Ja, Amazon vægter jo efterhånden absurt meget i NM's portefølje. Så sent som i medio marts kunne man købe Amazon for ca. $1.650!

Igen tænk om NM også havde vovet at købe Tesla for 12 måneder siden. Den er steget over 500 % :−) Tænk om man selv have gjort det ... den gør næsten mere ondt :−)

TMSF7/7 2020 10:30 NielsC 384973Amazon er en rimelig god position at have fat i. Jeg ved godt, at det ikke er NM's strategi og det er lidt vovet, men for at sætte deres værdipapirbeholdning frem i lyset kunne man tage nogle solide gevinster i nogle få positioner og dele dem ud til aktionærerne. Det ville i hvert fald skabe noget interesse for selskabet, nu hvor markedet overhovedet ikke indregner deres kapitalberedskab.
Men så igen, det tænker jeg ikke majoritetsaktionæren er vildt interesseret i...

Efterhånden begynder det at være et problem med ca. 600 mio. kr. i likviditet.

Tesla skulle være byttet ud med Vestas i april. Men den stigning den har gennemgået - uanset om den er realiseret eller ej - havde krævet en meddelelse til fondsbørsen med den nuværende stigning ;−)8/7 2020 21:56 Trafictrader 084999North Media skal nok vise styrke når det går op for folk hvad der værd at investerer i på den lange bane, der massere af interesse fra mange af de store der delvis er begyndt at købe op, men de gør det stille og roligt så hav tålmodighed venner :−)8/7 2020 23:11 Trafictrader 085008tilslutter mig niels c/s kursmål på 95 i nærmeste fremtid, måske hurtige end vi regner med ;−)8/7 2020 23:14 Trafictrader 085009Hov for god ordens skyld skal jeg da selvfølgelig tilføje at jeg har aktier i selskabet :−)15/7 2020 20:57 Trafictrader 085149XTX og SWMM køre løbet i North Media for tiden med hård hånd og lidt forsigtige opkøb, men hvor længe mon det varer før der andre der indser at guldet bare skal samles op :−) jeg ville personligt snuppe nogen mens vi stadig er under kurs 60 .... tror når vi først bryder kommer det til at gå stærkt... som set før bliver der samlet godt op ved hvert tilbagefaldTRÅDOVERSIGT