Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

VIDEO: Wirecard - Sådan foregik svindlen


84934 Helge Larsen/PI-redaktør 4/7 2020 11:11
6
Oversigt

"I mean to begin with it was hard to believe. You have a sense of the Financial Times as a reputed organisation. And you're very publicly being called a criminal. I was sort of used to it when the company had done it, because the company had done it for years.

But when you suddenly find yourself facing an actual criminal investigation in Germany, with regulators where the company which you're writing about seems to have certainly the ear of these people, that was - there were some moments where it was quite stressful. You do at times start to think that you're going a little bit mad".

Video:

https://www.ft.com/video/37cb70e6-72df-471e-943d-2d32c27856504/7 2020 13:42 Thorkild01 484935Tak for at dele videoen. Må desværre indrømme at jeg tilhører de mange naive, der valgte IKKE at tro på FT og deres "horrible" historier, men satte min lid til at velrenommerede revisionsselskaber og finansmyndighederne i Tyskland vidste, hvad de talte om. Langt henad vejen er det mit indtryk ud fra diverse indberetninger at store amerikanske banker som GS, BAC og SoftBank m.v. var lige så naive. Mig selv kostede det ca. 250K. Desværre er der nok mange især i Tyskland, der har måttet "bløde mere". Det værste er dig nok, at den generelle tror på og tillid til finansmyndigheder og revisionsselskaber har lidt et knæk.4/7 2020 13:49 Helge Larsen/PI-redaktør 484936


5/7 2020 04:43 tommycarstensen 284939Vi glaeder os til filmen om et par aar :−)

Wirecard ex-COO Marsalek's entry into Philippines was faked, minister says
https://www.reuters.com/article/us-wirecard-accounts-philippines-idUSKCN2450A0

De skyldige kommer sikkert til at tjene godt paa boeger, foredrag og film ligesom Jordan Belfort og Nick Leeson :-D

Det er forresten ikke foerste gang Ernst & Young har fejlet i stor skala:
https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo_Irish_Bank_hidden_loans_controversy

Naar Wirecard ryger ud af DAX, saa kan det vaere, at der bliver plads til Commerzbank igen :−) Mon ikke snarere det bliver Airbus, Delivery Hero, Symrise, Zalando eller Sartorius, der overtager den ledige plads?6/7 2020 13:18 B.Andersen 484961Ekstraordinær revisjon viser store problemer i tyske Wirecard - kjernevirksomheten har operert med tap i flere år

Den tyske betalingsformidleren Wirecard har vært i hardt vær den siste tiden.

Sent i juni ble selskapet erklært insolvent, etter at det kom frem at 1,9 milliarder euro i bokført cash «sannsynligvis aldri hadde eksistert». Det førte til at aksjekursen gikk i gulvet, og selskapet søkte om konkursbehandling. Tidligere toppsjef Markus Braun ble også nødt til å gå av som følge av skandalen som har rystet finansmiljøet i Tyskland.

Mandag skriver den engelske avisen Financial Times at Wirecards kjernevirksomhet, primært betalingsformidling og kredittkort-utstedelse, har gått med tap i flere år.

Ifølge selskapets årsrapporter mellom 2016 og 2018 har Wirecard hatt en driftsmargin på rundt 22 prosent, og har i løpet av perioden doblet inntjeningen til 439 millioner euro.

Nå går det imidlertid frem at overskuddet i stor grad kun har eksistert på papiret. Det går frem av en ekstraordinær revisjon av selskapet, gjennomført av KPMG, som FT har fått tilgang til.

Ifølge revisjonen gikk aktiviteter med tilknytning til selskapet med et driftsresultat på minus 74 mill. euro i 2018, sammenlignet med tap på tre mil. euro året før. Imidlertid var tapet maskert av inntekter tilskrevet til outsourcede aktiviteter i Asia, der Wirecard sa at det støttet seg til tredjeparter grunnet mangel på lisens.

FT skriver at de outsourcede aktivitetene stod for en brorpart av selskapets overskudd. Wirecard har ikke ønsket å kommentere saken overfor FT.

Disse aktivitetene står nå i sentrum for den stadig voksende skandalen. Selskapet uttalte selv forrige uke at denne delen av selskapet «ikke nødvendigvis var til selskapets eget beste», og at det var lagt frem på en misvisende måte til investorer.

Kilde: DN Investor6/7 2020 21:54 Helge Larsen/PI-redaktør 084967


TRÅDOVERSIGT