Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

lakse-karteller?


84938 tommycarstensen 4/7 2020 22:38
Oversigt

Helge, den vedhaeftede figur med laks oeverst til hoejre vil sikkert glaede dig. Jeg forstaar ikke helt, hvordan deres margener kan vaere saa gode. Jeg forestiller mig laks som et meget generisk produkt paa lige fod med fjerkrae, kvaeg, etc. Hvad endte denne sag fra februar 2019 med?

Antitrust: Commission confirms unannounced inspections in the farmed Atlantic salmon sector
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en..

EU raids salmon farmers in suspected cartel inquiry
https://www.reuters.com/article/us-eu-antitrust-carte..

Kender du forresten virksomheden Skagen Aquaculture?

http://www.skagenaquaculture.dk/

HEALTHY AND SUSTAINABLE FISH
SKAGEN AQUACULTURE WILL PRODUCE PREMIUM QUALITY STEELHEAD SALMON. THROUGH INNOVATIVE TECHNOLOGY, WE WILL OFFER CONSUMERS AND CHEFS A HEALTHY AND SUSTAINABLE ALTERNATIVE.

THE WATER FROM THE ADJACENT COAST IS PURIFIED BEFORE IT ENTERS OUR PRODUCTION FACILITY. THIS MEANS THAT OUR FISH IS GUARANTEED FREE OF POLUTANTS AND SEA LICE. MOREOVER, THE PURITY OF THE WATER MAKES THE USE OF ANTIBIOTICS AND MEDICINE UNNECESSARY.

SALM.OL
5/7 2020 22:39 nesdam 284942"Jeg forestiller mig laks som et meget generisk produkt paa lige fod med fjerkrae, kvaeg, etc."
Det er ikke så nemt at producere laks om kyllinger, kvæg osv. Det kræver koldt vand i beskyttede fjorde og de findes begrænsede steder hvor det er et reguleret antal der kan opdrættes. Så man kan ikke blot gå ind i markedet og øge produktionen markant. Samtidig er efterspørgslen stigende global, det giver en gunstig situation.
Men der kan selvfølgelig også godt være noget karteldannelse under overfladen.5/7 2020 22:46 tommycarstensen 084943nesdam Aha. Interessant. Tak. Det ville være interessant at se udviklingen i "størrelsen" og antallet af opdræt over tid for hver enkelt virksomhed.5/7 2020 23:04 Helge Larsen/PI-redaktør 184944Tommy..Jeg er pt. arbejdsramt. Svarer i morgen.6/7 2020 02:04 tommycarstensen 084945Tak tak. Det haster ikke. Jeg kom bare til at tænke på det, da jeg så, hvor godt lakse-industrien har klaret sig ift den øvrige fødevare-industri de seneste ti år. Det ville være interessant at læse en artikel (eller se en video) om lakse-industriens historik de seneste 10-20 år.

Der var også en skribent på EI, der betragtede laks som generisk. Jeg mener, at hans brugernavn var alfinvest. Han plejede at skrive nogle fornuftige ting.6/7 2020 02:10 tommycarstensen 184946Når man snakker om fisken, så dukker den op til overfladen:
Din yndlingsfisk får smæk: 'Smid den tilbage i havet!'
https://www.dr.dk/mad/artikel/din-yndlingsfisk-faar-s..6/7 2020 07:27 DjengisCash 284947Laksen er en lidt kedelig fisk, og skal man endelig spise en, så skal det være en vildlaks.

Hvis alternativet er friskfanget rødspætte eller kulmule, så er jeg ikke i tvivl om, hvad jeg helst vil sætte tænderne i.

Befolkningsudviklingen og generel velstandsstigning vil holde hånden under lakseopdræt, i nogen udstrækning, men efterspørgslen vil alligevel være vigende i takt med øget opmærksomhed på de miljømæssige konsekvenser.

Så laks er ikke en langsigtet vækstcase.6/7 2020 07:45 tommycarstensen 284948DjengisCash Jeg er ikke sikker på, at væksten ikke fortsætter. En af Mowi-byggestenene blev grundlagt i 1965 af Unilever. Jeg ville enormt gerne se salgs-væksten for lige præcis Mowi og forgængere før konsolidering for de seneste 30 år. Jeg vil gerne se, om væksten har været konstant. Jeg har heller ikke så meget fidus til det, men det har været en fantastisk investering både i 1965 og 50 år senere. Jeg undrer mig bare, fordi jeg måske fejlagtigt troede, at det var et relativt nemt koncept at kopiere.6/7 2020 08:06 Helge Larsen/PI-redaktør 784949Laks er en ualmindelig lækker spise for de fleste mennesker. Opdrætslaks indeholder i modsætning til de fleste vildlaks mindre tungmetaller, dioxin og pcb. Det er foderkvaliteten som alene styrer dette.

De miljømæssige konsekvenser har industrien i høj grad fokus på. Det samme har politikkerne og myndighederne i Norge, Storbritannien, Færøerne, Island, Canada m.fl. Chile som er verdens næststørste producent efter Norge er også kommet godt med.

Med moderne landbaserede anlæg vil man i fremtiden få produktion med meget lidt miljøbelastning. De er blot svære at gøre rentable.

Efterspørgslen er nu og i fremtiden større end udbuddet. Det skyldes, at produktionen til havs kræver helt specielle forhold med stille vand og temperaturer på 2-3 - 18-20 C grader. Læg hertil den stramme regulering af sektoren med få koncessioner i de enkelte lande.

Det er ikke kun den gode smag som driver efterspørgslen. Det er også sundhedsaspektet i relation til omega 3, D-vitamin og mineraler.


6/7 2020 11:17 Hyst 084955https://foedevareguiden.dk/guide-hvilken-laks-er-beds..

Som investering vil det nok være god i længere tid endnu, men norsk opdræt er simpelthen alt for fed en fisk. Skal det være laks søger jeg efter ikke så fed en udgave- men svær at finde.6/7 2020 12:22 Helge Larsen/PI-redaktør 284958Du kan købe oceaner af forskellige opdrættet laks af super god kvalitet. Hvis man ikke ønsker norsk af den ene eller anden grund, så er der laks fra Færøerne som fodres med en stor del marint foder.

Er man generelt mistroisk omkring kvaliteten af opdrætslaks kan man kontakte de norske og danske fødevaremyndigheder og spørge dem. Her har svaret været de sidste mange år, at der ingen sundhedsproblemer er i relation til indtagelse. Indholdet af problematiske stoffer er forsvindende lavt.

https://videnskab.dk/naturvidenskab/hvor-sundt-er-opd..

Jeg forstår ikke det med at norsk fisk er for "fed".6/7 2020 15:00 Hyst 284962Det fremgår af linket at man ikke behøver at være "mistroisk", men fisken er af for fed i kvalitet i forhold til naturlig forkommende laks, og dette burde industrien adressere.
Men det er korrekt at den Færøske oftere har en fastere (ikke så fed) konsistens.

Oprindelig troede jeg det havde noget med manglende bevægelse at gøre, men måske er det blot stress?
https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/stressede-l..

Jeg spiser gerne fisk også laks, men jeg har krav til kvaliteten og er helt ok med at dette afspejler sig i prisen, og i forvejen er laks jo en meget billig fisk i dag.6/7 2020 08:19 Helge Larsen/PI-redaktør 184951Tommy..Vedr.karteldannelse kender jeg kun til sagerne fra medierne. Jeg følger dem primært via Ilaks.no.

https://ilaks.no/han-fikk-fengselstraff-for-prisfiksi..

https://ilaks.no/pastander-om-prisfiksing-er-for-vage..

Jeg kender ikke meget til Skagen Aquaculture.

Jeg følger rigtig godt med i Atlantic Sapphire. Har besøgt virksomhedens danske afdeling i Hvide Sande. Her har man siden 2011 produceret 25 generationer af laks.

https://atlanticsapphire.com/about-us-16/7 2020 18:09 CashFlowGuy 084964Tommy,

Håber du har det godt.

Har du en mail jeg kan fange dig på?

Jeg har fået en ide, som jeg lige vil høre dig om :)6/7 2020 18:29 tommycarstensen 084965proinvestor snabela mitbrugernavn punktum comTRÅDOVERSIGT