Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

North Media om Ja tak ordningen


85056 NielsC 10/7 2020 11:39
Oversigt

Jeg vil gerne sikre mig, at en ret vigtig udmelding fra North Medias CFO ikke drukner i indlæg der ikke vedkommer dette ret vigtige element som skal kendetegne North Media i årene frem.

Kåre Wigh holdt et rigtig interessant oplæg på Smallcap- og Midcap Seminar 2020 for et par uger siden der blandt andet omhandler en del fakta på det opblæste og politisk vanvittige projekt "Ja Tak".

Endvidere er der en del opdateringer på tal fra online-delen, som nok har været udslagsgivende for opjusteringen få dage senere.

Se det hele her:
https://northmedia.eventcdn.net/202006_smc/15/7 2020 21:19 Trafictrader 085150rigtig god og bund troværdig gennemgang fra North Media, tror de bliver den nye DSV efterfølger når interessen går op for deres kvaliteter og ikke mindst kvantiteter :−)21/7 2020 10:09 NielsC 185240I denne uge er der ret gode muligheder for at North Media's værdipapirbeholdning rammer 500 mio. kr. - den er pt. på ca. 490 mio. kr.

Hvad årsagen til den manglende kurstigning til North Media i forhold til markedet, har jeg svært ved at gennemskue.21/7 2020 11:44 TMSF 185241NielsC: Sjovt, du skriver dette i dag. Sad i aftes og gennemgik NM's største aktieposter. Ved en hurtig gennemgang, mener jeg, at alene værdien af Amazon nu er 100 mio. kr. værd ellers i hvert fald meget tæt på. Genmabs m.fl.a. optur hjælper også til, men vildt som Amazon vægter. Ja, det må være meget tæt på 500 mio. kr. i aktier forudsat, at NM ikke har solgt ud siden sidste udmelding. Flot!

TMSF21/7 2020 12:18 NielsC 285242Amazon-positionen burde være på ca. 83 mio. kr. med den nuværende $-kurs. Hvilket er ca. 8-9% af det markedet mener NM er værd som selskab i dag.

Så når Amazon steg med 8% igår så skal det have indflydelse på NM's kurs, ellers forstår markedet jo ikke indholdet af værdien selskabet North Media. Og når markedet ikke forstår værdien i selskabet, så er det simpelthen fordi man ikke er gode nok til at kommunikere det til markedet.

Det er slet og ret et problem, at NM har likvide midler for 650 mio. kr. som markedet ikke indregner i værdifastsættelsen af selskabet.21/7 2020 12:46 TMSF 185244Okay, troede faktisk det var en bønne mere end 83 mio. kr., men det er fortsat mere end godkendt - og Amazon skal nok videre op :−)

Det er ikke så meget markedet, der burde læse op som det bør være NM-s ledelse, der burde gøre meget mere for indsigt i koncernen. Historisk, synes jeg, det har været NM's problem, omend NM de seneste 2-3 år er gået en crü eller to op på informationsniveauet.
Men ledelsen er ikke rigtig dygtig og skarpe nok til at kommunikere med markedet/aktionærerne.

En anden årsag er jo nok også, at indehaveren sidder på majoriteten, så aktien bliver jo aldrig likvid. Dette har dog været en fordel i de svære år, hvor Richard Bunck jo indirekte har holdt hånden under NM.

Tænker at NM med tiden, nu hvor koncernen intet har med ugeaviser/dagblade at gøre længere, og hvor nogle af de nye ben, forhåbentlig bliver 'federe' måske får en anden opmærksomhed blandt dem ,der fortsat tror, det det er et traditionelt mediehus.

Men vi skal dog nok frem til, hvor FK Distribution uden sidestykke ikke længere er den største cash cow i NM-regi. Vi skal have nogle ben, der er fra helt andre brancher. Og her er Lead Supply, BoligPortal.dk og Bekey m.m. nogle spændende bud.

TMSF21/7 2020 13:27 NielsC 185245Da ledelsen suspenderede forventningerne til regnskabet 2020 og samtidig tilbageholdt udbyttet for 2019, så forklarede man det med, at man havde haft et urealisteret kurstab på 72 mio. kr. Det reagerede markedet naturligvis på, ligesom resten af markedet gik i dørken - fair nok.
Nu har man så en urealiseret gevinst derfra på ca. 150 mio. kr. og det har man ikke delt med sine aktionærer. Det er altså i underkanten af hvad man som aktionær kan forvente at få som information. Jeg tænker også markedet vil reagere på en sådan information.

Så vi er enige - det er ledelsen der bør steppe lidt op og fortælle om selskabets værdi.

Jeg har dog en fornemmelse af, at man vil dele lidt med markedet når sommerferieperioden er ovre, og der kommer også en meddelelse om en ekstraordinær udbyttebetaling.21/7 2020 13:58 TMSF 085246Ja, der må komme melding om, at udbyttet udbetales for 2019 omkring halvårsregnskabet medio august. Ellers skal der komme melding om opkøb af virksomhed, større investering eller lign. (hvilket jeg ikke tror på). Alternativt skal markedet crashe påny eller man har viden om, at FK Distributions bidrag for 2021-2022 er markant lavere. Vi får se om tre ugers tid.

TMSF21/7 2020 21:01 Trafictrader 085262Der er mange penge i markedet for tiden og de store spillere har fokus på de store aktier... men syntes jeg ser et klart mønster af at hver gang der lige er lidt pause og det hele ikke bobler op, er der en del der alligevel køber op ifølge mine beregninger/betragtninger.

Som skrevet før de køber langsom op de store.

Hvis nu man tænker lidt mere ind i boksen og ser på det i et større format.

Vi mangler en stor investor som kan tage den op og dem er der en del af :−) men mit bud er at ex. KCM kepler capital ville være et rigtigt godt bud... de var en af de første til at løfte Chemometec godt på vej i 2018/19, og de har en del fokus på smallcap selskaber der har et godt vækstpotentiale.

Hvis vi ser til vores nabo lande er fokus også rettet ind svenskerne og tyskerne gør det faktisk også rimelig godt i opkøb så mon ikke der er mere i det end vi lige regner med ? , tænk engang at syd for grænsen er der stor interesse for North Medias/ FKs pakkesystemer, mon ikke der nogen der har luret det og ser kæmpe potentiale i det...pakkesystemer behøver jo ikke kun pakke husstandsomdelte reklamer fra fødevarebutikker de kan også andre ting indenfor reklameting og IT :−) , så mon ikke der meget mere i det :−)

North Media er sådan et spændende selskab at kigge ind i og fokus er ikke kæmpe fra det store udland.. meeenn jeg syntes det sjovt og spændende at være med på sådan et eventyr der heldigvis snart vil belønne sig big time !
31/7 2020 10:49 NielsC 085473Jeg glæder mig til at skulle lave den månedlige opgørelse for North Media's værdipapirportefølje i aften. Umiddelbart er den eneste sten i skoen dollarkursen, men på den positive side ser det ud til at Amazon, Facebook, DSV og Simcorp alene leverer, så vi har rundet de 500 mio. kr. ganske betragteligt. Mon ikke der bliver knappet en god flaske op i NM's hovedkvarter for den milepæl. Jeg vil i hvert fald selv knappe en af de fornuftige op og nyde udregningerne med et "skål" for hver stigning i porteføljen :−)

Hvad angår kursen på NM er den hovedrystende. Men i min bog er ét sikkert, og det er den skal op - langt op - med de nøgletal.11/8 2020 13:44 NielsC 085720Alle de danskere som har solgt ud de sidste uger bliver godt nok træt af at se det kommende halvårsregnskab.
Nu ryger gevinsten ind på udenlandske konti... ;−)TRÅDOVERSIGT