Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Debat om debatten


85144 DjengisCash 15/7 2020 16:46
Oversigt

Jeg kan ikke lade være med at bemærke, at rigtig mange indlæg her på debatten ingen kommentarer får overhovedet. Og der er meget langt imellem indlæg, der får mange kommentarer.

Jeg kan ikke lade være med savne den gamle Euroinvestor lidt, hvor bølgerne tit gik højt og måske også nogen gange for højt.

Jeg er glad for medlemskabet af ProInvestor, men måske ligger der et problem i, at debatten er spredt på mange forskellige fora og rum. På chatten alene er der 9 forskellige rum, og på Facebook er der oceaner af hovedtråde. Meningen er god, men resultatet er knap så spændende.

Strukturen gør, at vi bevæger os derhen, hvor emnerne interesserer os og vi møder ligesindede. Og når vi kun omgås ligesindede, så bliver det et ekkokammer og den udfordrende debat opstår for sjældent.

Mit udbytte af ProInvestor er stort, hvad angår nyheder og tips, men jeg savner lidt mere saft, kraft og deltagelse i debattrådene. Måske strukturen burde forenkles, men det er i sidste ende jo noget Helge skal tage stilling til.

Er jeg ene med mit synspunkt ?
15/7 2020 16:55 koden 585145Jeg er fuldstændig enig og hader at skulle indrømme, at jeg faktisk savner det gamle Ei :−)

Det betyder ikke at Pi er dårligt...overhovedet ikke.
Er meget glad for at få lov til at være her :−)15/7 2020 21:09 tommycarstensen 485154Som forum var EI funktionelt bedre end de fleste andre fora. Men de havde ogsaa langt flere ressourcer end mange andre og havde faktisk ikke forbedret sig i flere aar.

Jeg foretraekker ogsaa at have alt samlet et sted frem for fragmenteret i grupper, hvis der er mulighed for at filtrere fra. Men jeg tror, at jeg tilhoerer et mindretal.15/7 2020 21:23 Helge Larsen/PI-redaktør 685155Jeg ville ønske det samme som dig Tommy. Realiteten er at brugerne ønsker noget andet. Først og fremmest Facebook. Det har de i stigende omfang gjort siden 2016. Trafikken på EI´s debat faldt også drastisk pga af dette.15/7 2020 17:29 Helge Larsen/PI-redaktør 885146Du må meget gerne bidrage med "saft og kraft". Det skal bare ske i den venlige og respektfulde tone som har kendetegnet PI siden grundlæggelsen i 2008 i protest mod debatformen og tonen på EI.

At debatten er fragmenteret på mange platforme er et ønske fra brugerne - især med hensyn til specialisering i chats og på facebookgrupper. De muligheder stiller jeg velvilligt til rådighed.15/7 2020 17:48 DjengisCash 285147Jeg gør mig skam umage Helge, men jeg savner synspunkter, der udfordrer mine egne, og jeg savner først og fremmest deltagelse.

Jeg forstår på din tilbagemelding, at jeg står ret alene med mit ønske om forenkling og samling af infrastrukturen, men jeg får da lige den tanke, at det man ønsker sig ikke altid det bedste, der kan ske.

Men komplekse IT-løsninger til simple opgaver er jo meget oppe i tiden, så ProInvestor beskriver jo blot den generelle tendens.15/7 2020 18:14 Helge Larsen/PI-redaktør 585148Jeg mener ikke, at du står alene. Rigtig mange var glade for den anonyme "saft og kraft" på Euroinvestor.

Vi har en meget enkel struktur her på PI med en debat, hvor classic udgaven teknisk er identisk med den Euroinvestor havde i mange år.

Herudover har vi chats som er lavet på forespørgsel fra brugere. I Genmabchatten finder du mange aliaser som også var aktive på EI i gamle dage. Trafikken er er enorm. Til tider op til 500 personer som læser med på samme tid.

I erkendelse af, at flertallet af folk med investorinteresse foretrækker Facebook, har jeg etableret flere grupper der. Ligesom jeg også indrager Twitter.

Der er absolut ingen kompleks IT-løsning i vores system fra 2008. Det er dybt teknisk forældet, men fungerer suverænt til formålet.
15/7 2020 21:24 xmasman 185156Jeg var med i de "glade dage" på Ei. Måske er det blot et sp. om tilvænning her 10 år efter, hvor tingene er delt op i flere fora.

Kan godt savne "hap", som vidst nok meldte sig ud af Ei, fordi han ikke kunne lide at han igen og igen blev modsagt på ubehagelig måde. Det forstår jeg godt. Men han var selv i stand til at give den gas, så hjulene hvinede, men han var knagsparkeme dygtig, og det er hans dygtige indspark, som jeg savner, uagtet tonen.

hap var i stand til at se bort fra følelserne, når han analyserede markedet - respekt! - men han så også tit bort fra følelserne, når han debatterede, men det måtte man se gennem fingre med, hvis man ville læse hans analyser.16/7 2020 12:08 nohope 185172Er der indtægter til PI på Facebook ? Ellers er Facebook jo en katastrofe for PI.16/7 2020 12:11 Helge Larsen/PI-redaktør 485173Synligheden på Facebook øger i høj grad interessen og trafikken på PI. De seneste år har det betydet en fordobling af sidevisninger samt det samme i annonceindtægterne. Uden Facebooksatsningen - ingen PI. Donationer kan ikke gøre det hele.

PS: Twitter sender også en del trafik til PI. Her vil jeg satse endnu kraftigere i den kommende tid.

16/7 2020 07:38 Hyst 985162PI site ligger op til at kun dybdegående skriv skulle forgå på her Debat-Classic og hurtige input skulle tilhøre Chatten.
Jeg mister hurtig overblikket over hvad der rent faktisk tales om på chatten.
Facebook og andre sociale medier bruger jeg ikke - et valg jeg har truffet - selv om man næsten ikke kan have et liv uden i dag.

Jeg har valgt at benytte Debat - Classic som min primere input, also nærmest som det gamle EI, idet det også giver nogle søgemuligheder med TAGS.

Men mulighederne er styret at TINA, og jeg er glad at have PI, som ellers ser ud til at være udviklet til noget andet stort som ikke er muligt mere, så Helge & Co skal have tak for at have holdt det kørende, så vi i dag har et sted for mange af os glade amatører, der ikke handler hele tiden, men blot prøver at investerer vores midler så de giver en smule afkast.

Med hensyn til modspil er vi nok mange der holder os lidt på sidelinjen, da vores indlæg nok ville se amatøragtig ud i forhold til eksperterne. Vi kigger måske blot på om det går op og ned på en kursgraf, og det er nok ikke det modspil der ønskes tænker jeg - så derfor er vi nok det tavse flertal.

Hurra for Helge & Co.

(et lille pip - det ville være godt at se TAG listen når man indsætter et TAG, som man kan vælge et eksisterende og ikke opfinder endnu et mere - men nok ikke muligt?)16/7 2020 12:30 NyNovice 685175Hyst - jeg kunne ikke have formuleret mine synspunkter bedre selv, end som du har gjort det.

Jeg er også meget glad for debat-classic og har fromme ønsker til lidt bedre funktionalitet omkring brugen TAG.

Hvis det stod til mig burde vores aktionærforening tildele Helge en hæderspris for sit arbejde med PI.19/7 2020 10:17 Helge Larsen/PI-redaktør 185221Hyst..TAG listen finder du oppe under debat i menulinjen.

https://www.proinvestor.com/taglist19/7 2020 14:10 Hyst 085224Igen tak, har set den er kommet tilbage. (tænkte på drop-down når TAGS angives - men jeg ved nok ikke muligt)19/7 2020 14:13 Helge Larsen/PI-redaktør 285225Det er desværre ikke teknisk muligt. :-(16/7 2020 12:26 Steen# 285174Jeg er helt enig, dette er ærlig talt noget rod og helt uden struktur. Det bedste ville være at starte op på en frisk med et open source forum som f.eks phpBB - alt andet er at smide gode penge efter dårlige. Det er fint med "op til 500" brugere samtidigt, men når ikke der er liv, debat og feedback på gode indlæg, så holder det ikke i længden.16/7 2020 13:13 Hyst 585177Efter EI "lukkede" var der en del der forsøgte at bygge noget op - men jeg har ikke kunne finde noget andet der har varet ved - så be my guest.
Det er vist ikke så nemt at slå igennem med et sådant forum.16/7 2020 13:33 Helge Larsen/PI-redaktør 985179Du har ret Hyst. De fleste har knækket halsen i forsøget på at hamle op med den enorme fragmenterede aktiedebat på især Facebook, men også i stigende grad på Twitter.

EI´s debat blev simpelthen lukket ned pga stærkt vigende trafik og en ledelsesmæssig vurdering af, at en ordentlig sober debat ville koste dyrt i mandetimer for at have en effektiv moderation. Clikbait finanshistorier giver nu engang meget bedre trafik og penge i kassen. Det nye EI gør det fremragende på den konto.

Hegnar´s debat (nu Finansavisens) kører på oldnordisk teknologi og er kun en skygge af sig selv fra tidligere tiders storhed. Shareville har ikke udviklet sig som ønsket. Jeg kan blive ved, hvis ikke jeg forlængst havde glemt alle de debat initiativer som er lukket i de senere år.

Brugerne er blevet en zapperkultur. De få som ønsker at skrive længere indlæg er spredt over en enormt landskab af debatmuligheder. Det har jeg accepteret er et vilkår i mit daglige virke på PI.16/7 2020 13:13 Helge Larsen/PI-redaktør 885178Steen..Det står dig helt frit for at lave et site med en moderne debat i et open source forum, hvis du mener, at det er en god og bæredygtig forretningsmodel.

PI er nu et gammeldags kultsite med teknologi og maskinrum fra starten af nullerne. Penge til udvikling ejerne har ejerne ikke ikke ønsket at stille tilrådighed til siden 2012.

Siden 2014 har jeg på opfordring trådt ind for at redde firmaet for en truende konkurs. Missionen er lykkes med en kraftig gældsreduktion og i de senere år et mindre overskud på bundlinjen.

Der en kun ansat person. Det er undertegnede som stort set arbejder con amore. Jeg kan forbedre små ting hen ad vejen i det omfang der er lidt penge til den slags. Her har donationer fra brugerne været en stor hjælp. Tak for det til alle.

Brugerne er åbenbart tilfredse med det samlede udbud af platformstilbud vi har. Antallet af unikke besøgende og trafikken vokser stærkt både på web og Facebook. På Facebook sjældent under 500 nye medlemmer pr uge i 2020.
16/7 2020 13:43 Hyst 185180Ejerne er jo spredt for alle vinde - geografisk og erhversmæssig - håber du har en god aftale om en turn-around.16/7 2020 14:47 DjengisCash 785181Helge , jeg synes, at debatten her har været nyttig, og jeg forstår, at du blot tilpasser i forhold til udvikling og rammevilkår for medierne generelt.

Vi kan jo ikke spole tiden tilbage til dengang, hvor alle havde set det samme i TV fordi der kun var en enkelt kanal, nemlig DR. Da kunne vi alle snakke med om det samme emne om mandagen på arbejdet.

Men jeg begræder nu alligevel udviklingen, hvor debatten er segmenteret, fragmenteret og spredt for alle vinde på forskellige platforme.

For prisen for udviklingen er mangel på fordybelse og grundig reflektion, lidt ligesom på aktiemarkedet, hvor god gammeldags fundamental analyse i mindre og mindre grad er grundlaget for beslutning om investering.16/7 2020 14:56 Helge Larsen/PI-redaktør 585182Det er vi to helt enige om. Det er en begrædelig udvikling.16/7 2020 21:47 HanneP 285192Hej Steen, Jeg tror måske, at du ikke ved hvad Genmab-chatten egenligt er. Der et utal af højt kvalificerede indlæg fra medicinske fagfolk og almindelige investorer stort set hver eneste dag. Der er således masser af "liv, debat og feedback". Dog lidt færre her i ferieperioden.

Her er Genmab-chathistorikken. Den er på ca. på 3.300 sider. Det er bare med at komme i gang med at læse og nyde.

https://proinvestor.com/chathistory/-25/genmab

Savner du mere "liv, debat og feedback" kan du læse transcripts fra Q&A med Jan van de Winkel gennem flere år, hvor vi kan stille spørgsmål direkte til ham.

https://www.proinvestor.com/ir/q-and-a/dk

Med venlig hilsen

HP

24/7 2020 09:07 johnlau 185316Jeg savner at nye indlæg ikke rykker tråden frem på debatten, som det skete på Euroinvestor, så var det nemmere at følge tråden, end som nu, hvor man kommenterer i en tråd, så ligger den 3 sider tilbage, så er der måske kun den gruppe der har lavet indlæg i tråder, der ser det der lige er skrevet, da de oplyses på mail at der er nye indlæg.
Synes der mangler indput fra flere skribenter hvilket jeg tror ville være muligt, hvis man kunne ændre dette.24/7 2020 09:17 Helge Larsen/PI-redaktør 285318Jeg beklager John Lau.. I programmørtimer vil den slags betyde et enormt beløb som dette gratissite ikke har en kinamands chance for at tjene hjem i flere år. Tro mig. Jeg har indhentet tilbud hjem.

PS: Hvis du i tråde går ind og trykker "overvåg" øverst får du automatisk besked om nye opslag.24/7 2020 09:25 johnlau 185319Nu kender jeg ikke så meget til hvordan sådan noget fungerer, tænkte bare med disse "IT" tider, var det det noget simpelt at lave.

Tak for fif med overvåg :−)24/7 2020 09:29 Hyst 485320Du kan også søge på det TAGS du er interesseret i, der finder du indlæg helt tilbage til begyndelsen af PI for de enkelte aktier, men desværre er der ikke nødvendigvis kun ét TAG pr. aktie.24/7 2020 09:47 Helge Larsen/PI-redaktør 585321TAGS er næste større arbejdsopgave vi prøver at finde tiden og pengene til at få forbedret. Det kræver mange mandetimer, men heldigvis ikke så meget dyr programmørassistance.24/7 2020 10:05 Helge Larsen/PI-redaktør 785322Johnlau...Problemet er, at sitet er bygget på en gammel googleplatform fra starten af nullerne. I "maskinrummet" ligger tingene rodet sammen i mange skrøbelige lag.


Nutidens programmører arbejder meget sjældent med den slags. Hvis de endeligt siger ja til det, er prisen som nævnt helt horribel.

Det har taget mig seks år med et utal af aften- og nattetimer at få ryddet op på sitet og gjort det helt lean med ca. 90% mindre antal sider og funktioner end tidligere. Det hele kører nu hurtigt og sikkert på store nye servere.

Vores trafik er efter omstændighederne meget stor. Antallet af sidevisninger langt større end hvad mange branchefolk gør sig begreb om. Det betaler de trofaste annoncører gladeligt for. :−)
24/7 2020 14:48 xmasman 085325Disclaimer: jeg aner intet om softwareopbygning:

Kunne man i stedet for at køre sitet på denne gamle googleplatform så starte helt forfra på en eller anden standardform? Man behøver vel ikke at opfinde hjulet for 17. gang. Det er vel gjort allerede. Og så skrotte den gamle, hvilket sikkert også vil fjerne alt gammelt, men pyt med det. For det koster jo sikkert også en del klejner at flytte gammelt over på nyt.

PS men tak fordi du gør arbejdet, Helge :−)24/7 2020 15:01 Helge Larsen/PI-redaktør 485326Det gamle fungerer fantastisk godt med mindre gener i debatten. Chats har i gennemsnit 2000 besøg pr. dag. Vi har ikke under 600.000 månedlige sidevisninger i denne døde sommermåned.

At starte forfra vil efter min være en dyr dødsejler. Hvem skal for øvrigt betale for det?


24/7 2020 15:22 johnlau 085329Nu sidder du/I jo også og nyder alt den trafik på sitet, det er jo også fint med så store tal for at trække reklamer og sponsorer ind på sitet, som er med til at dække udgifterne, og skulle der blive en lille gevinst, så under jeg jer også den.
Tror meget af den trafik i ser, er investorer der lige smutter forbi, for at se om der er lidt nyt,
når man sidder og følger markedet i løbet af en dag, tiden jo bruges til noget, man klikker lige ind for at se om nogen har smidt et indlæg, dette tæller vel i statistikken, hver gang der klikkes ind, selv om det kommer fra samme ip adresse, klikker denne ip ind 100 gange i løbet af dagen, tæller det vel også som 100 besøg.

Synes desværre ikke der er antal indlæg, der svarer til trafikken - visninger.24/7 2020 15:45 Helge Larsen/PI-redaktør 485330Jeg følger besøg og trafik tæt hver eneste dag. Du skal ikke kun se på debatsiderne. De har aldrig trukket meget trafik. Det gjorde de heller ikke på Euroinvestor i de senere år. Du skal se på chats. De har altid trukket 70 pct. af trafikken her på sitet. Genmab-chatten er i absolut særklasse.

Man skelner mellem besøg" og unikke besøgende. Det er sidstnævnte som er vigtige for mig. Her ligger vi også meget højt sammenlignet med andre små- og mellemstore medier.24/7 2020 20:45 HanneP 885338Børsens brugte mange millioner for nogle år siden på at bygge et investorsite for privatinvestorer. Det blev skrinlagt før lanceringen.

Berlingske købte Euroinvestor for 23 millioner og kasserede kynisk alt for at bygge noget nyt uden debat.

Dansk Aktionærforening nedlagde hurtigt deres forsøg på at skabe et investorsite. Det overlevede kun få måneder uden besøg.

Det samme gælder mange andre behjertede forsøg på at lave aktie-debatsites uden om Facebook - jeg husker ikke deres navne.

I dag er kun ProInvestor tilbage med bla. fantastisk Genmabchat, hvor vi gamle fra EI altid har læst eller skrevet med.

Helge Larsens satsning på Facebook er en stor succes. Den har har sikret ProInvestors overlevelse og betydet et meget stort og alsidigt debatunivers for os private investorer. Brug det og hæng dig ikke i bagateller omkring lidt manglende funktionalitet. Det hele er gratis.

HP25/7 2020 21:53 Relax 685364Personligt savner jeg ikke indlæggene fra EI overhovedet. Der var langt imellem gode saglige indlæg. Kom der endelig et indlæg med værdi for investorer, skulle man næsten altid trættes med endeløst, ligegyldigt personfnidder. Det er ihvertfald sådan jeg husker det hvad du kalder debat.
Saft og kraft er et lidt diffust udtryk, som jeg ikke synes er dækkende for 95% af EI's indlæg.
Tag foreksempel Genmab chatten, der er mener jeg man kan tale om kommentarer der har "saft og kraft". Det er er forum for voksne, der interessere sig for den case der hedder Genmab og hvor alle efter bedste evner forsøger at belyse hvad der gør sig gældende indenfor denne sag,ikke for at være enige, men for at forstå hvad der sker i denne sag.TRÅDOVERSIGT

85144 Debat om debatten
15/7 16:46 DjengisCash 17

85181 ..
16/7 14:47 DjengisCash 7