Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 26 August Kl. 16:30 Læs mere her
      

Tid til flere kontanter ?


85248 DjengisCash 21/7 2020 14:52
8
Oversigt

Jeg er sikkert ikke ene om at være noget overrumplet over, at værdien af porteføljen ligger højere nu end ultimo februar før Coronakrisen satte ind.

Helt konkret er jeg oppe med ca 20 pct år/dato og det er jo ikke enestående, da det for det meste har været drevet af udviklingen i det generelle marked, og så den lille krølle, at min kontantbeholdning blev sat i arbejde i løbet at marts måned, da krisen rasede.

Men mine fundamentale instinkter har det meget svært i øjeblikket, da aktiemarkederne opfører sig helt surrealistisk, for det kan da ikke fortsætte vel ?

Toppen af nerverne er taget ved at sælge lidt ud her i de sidste dage, så kontantbeholdningen er på knap 20 pct., og så bliver der jo også lidt til skattefar, for velfærdsstaten finansierer jo ikke sig selv.

Men noget i mig presser på for at sælge mere ud, men jeg prøver at holde fingrene fra salgsknappen.

Hvilke overvejelser gør i andre jer, er det sælg eller hold ?21/7 2020 15:28 TheNote 985250Tror ikke nogen kan give dig det endelig svar. Det dribler ind med nyheder der går i hver sin retning. Sålænge ECB, FED osv. sender flere og flere giga-pakker ud med penge, så er der ingen der reelt kan gætte. Var det Goldman Sachs der nævnte at pengestrømmen fortsætter til engang ind i efteråret ? Men jeg tror vi alle er ved at blive "nuts" af det konstante sik-sak medens kurserne stiger og vi alle skæver op mod guillotine klingen deroppe, .. i håb om den bliver hængende lidt endnu ..

Personligt har jeg aldrig oplevet et marked der tilsyneladende er så forvredet. Hver dag kigger jeg på diverse aktier og tænker "what the fuck" ?? På den anden side er indeksene til alle tider steget "tilsidst".

Hvis man har en special afdeling til analyse af samfundsøkonomisk cash-flow, som kan give et gæt på hvormange % der tildeles til .... ???

Helt ærligt, så tror jeg vi er på "herrens mark" og alles gæt er tæt på lige gode !

mvh21/7 2020 16:15 doodha 985252Det minder mig om 1999-2000, hvor der også var nogle måneder, hvor alt steg og steg - det fortsatte lige indtil det hele faldt med et brag.

Forleden fortalte min frisør mig - da jeg sad og blev klippet - at han var begyndt at købe aktier...
Og da kom jeg til at tænke på anekdoten om Rockefeller og skopudseren i 1929 før krakket. Og så gik jeg hjem og solgte mine aktier.

Det vi ser er et "pyramide-spil", tror jeg.21/7 2020 18:17 TheNote 1085258Der var engang .. da P/E lå på ca. 20 for standard aktier. Nu er 100 til 200 næsten standard. Problemet er et samfund med nu negative renter. Problemet er at du i princippet næsten vil lægge uanede mængder penge i en aktie, hvis bare du forventer du får et positivt afkast. Så man kan sige, at likviditetsraten pr. selskab er progressiv indtil risiko faktoren får kurven til at flade ud eller falde. Dvs. at et forventet afkast på bare få procent vil tiltrække sig enorme mængder kapital, bare risiko faktoren er lille nok.

Hertil kommer så at markedet pt. flyder i billig likviditet.

Det sidstnævnte kan vi se fordi både guld, obligationer og aktier stiger .. på EN gang !

Der er altså helt klart for mange penge i markedet.

De kanaliseringer der sker "oppefra" kommer simpelthen de forkerte steder hen (fra et socialt synspunkt ). Oppustede værdier oppustes endnu mere. De rige bliver endnu rigere osv.

Men hvornår boblen springer ? EU har lige vedtaget endnu et hjælpeprogram til multi multi mange milliarder.

JEG kender ikke udløbsdatoen. Gør du ?

mvh21/7 2020 21:22 doodha 385263Næ, men jeg tror, vi er tæt på.

M.h.t. EU's hjælpepakke skal pengene skaffes ved, at EU-kommissionen sælger obligationer. Det vil sige, at på kort sigt er det ikke penge som tilføres de finansielle markeder - tværtimod er det penge som hives ud, i og med at EU nu skal ud og låne disse penge (obligations-salg).

Jeg læste et eller andet sted, at hjælpen skal komme til bl.a. Italien fra 2021 og frem.
Så EU-kommissionen vil begynde at sælge obligationer fra nu af - og pengene kommer først i sving til næste år.22/7 2020 14:07 cilmar 185271Håbløse investorer, og analytikere!
Jeg ved ikke hvem der er værst, de store fonds og pensions administratorer, eller de investorer der siden april er gået glip af 35% optur, hvergang vi er steget et par procent, har alle skreget: tilbagefald tilbagefald: skarpt forfulgt af diverse analytikere, der bedrevidende siger hold krudtet tørt, og begynd at samle op når det store 2 dip kommer.

Hold nu kæft hvor er i ringe.
Få nu ind i knolden at verden oversvømmes med likvider, så langt øjet rækker.
Hold nu kæft hvor er i ringe.22/7 2020 18:29 DjengisCash 585281Jeg vidste ikke, at Smadremanden havde oprettet en bruger med alias cilmar ,-)

Men det beskriver jo lidt min egen analyse, altså at markedet er oversvømmet med likviditet og centralbanker, der tænker og handler politisk.

Og så er det valgår i USA osv osv

Men alle balloner revner på et tidspunkt22/7 2020 20:19 doodha 285284Jeg tror, det er Frisør-Hans - altså min frisør, som ovenfor nævnt.22/7 2020 18:30 NyNovice 485282Så er det jo godt at der trods alt er andre som er klogere.
Må man spørge - hvornår kommer det 2. dip så?
PS. Det er ret beset "det 2. dip" som hele denne tråd handler om ;)22/7 2020 22:14 exitnu 285288"Det 2. dip" har jeg ikke et bud på ...

Men prøv at dykke ned i statistikken for "foreclosures" i us - og skal jeg summe det sammen, så får vi nok et stort tsunami-dyk (senest) i forsommeren 2021.24/7 2020 00:01 bgadk 785312climar, det indlæg er et klassisk eksempel på "irrational exuberance".

Mener du at kurserne bestemmes af markedets likviditet?

Har virksomhedernes indtjening ingen betydning for kursens udvikling?

Der kan næppe længere være tvivl om at vi er midt i starten et historisk makroøkonomisk tilbageslag, som har stor risiko for at blive til en længere varende depression i verdensøkonomien, medmindre der foretages koordinerede ukonventionelle tiltag fra verdens ledende økonomiske magter.
Noget som langt fra er en givet ting, med de ledere og interessekonflikter som findes for tiden.
Mange samfund (her tænker jeg ikke på Danmark) er polariserede i stigende grad, som gør det svært at føre en rationel økonomisk politik.

Epidemien er ude af kontrol, og med de store regionale forskelle som er der, så kommer der til at gå lang tid før rejse, turist og handelssektorerne kommer tilbage.
Hvis et land ikke kan få befolkningen til at slå epidemien ned, kan man næppe regne med dens deltagelse i verdenshistoriens mest massive vaccine program.

Det her kan række en hel del år ud i fremtiden, og i mellemtiden vil modsætningerne øges både nationalt og internationalt. Hvilket vil øge risikoen for konflikter og mindske muligheden for koordinerede, rationelle økonomiske indgreb.

Likviditet kan tage markederne så langt. Men med mindre man suspenderer markedernes funktion, så kommer der en dag, hvor der ikke er flere nye penge som skal ind, og så får man en revaluering i forhold til virksomhedernes indtjening.

Hvornår? Mit gæt er efteråret. September.24/7 2020 10:08 cilmar 285317bgadk, alt handler om at kende psykologien i markedet, så ja, for nuværende, er det absolut ligegyldigt hvad virksomhederne præsterer, sådan har det faktisk været de sidst 10 år, så længe de ikke falder eklatant igennem, no problem.
Ydermere er det blevet en generel tendens, at analytikerne ligger langt under i deres forventninger, således vil ca. 85% overraske positivt.
Som indeks og råvare investor, er jeg fuldstændig ligeglad med hvordan enkelaktier præsterer, da det er de få, der blæser indeksene op.
Sølvet lå feks. lige til at samle op for en måned siden, jeg solgte ud i går.
Selvfølgelig vil der være nogle små og store bump på vejen, men alt for mange står stadig udenfor, så alt vil blive kørt op igen, til nye højder.24/7 2020 19:25 bgadk 785337I så tilfælde er det lige fra lærebøgerne om Irrational Exuberance":

https://www.investopedia.com/terms/i/irrationalexuber..

Jeg er i øvrigt ikke enig med at det har været tilfældet de sidste 10 år. De sidste 10 år har haft makroøkonomisk fremgang og stabilitet.
Den stigning i P/E som har fundet sted på indeks niveau, er i stort omfang drevet af få store teknologi virksomheder, og resten kan mere end forklares med det lave renteniveau, som alt andet lige skal hæve aktiekurserne.
Faktisk mener jeg at aktiekurserne var forholdsvis lave i forhold renteniveauet og virksomhedernes indtjening. Begge dele er fundamentale faktorer.

Men med virksomhedernes indtjening som styrtdykker, renteniveauet som ikke kan falde væsentligt yderligere, og storpolitisk uro, så kan jeg ikke se noget fundamentalt som burde retfærdiggøre de nuværende kursniveauer.

Der er ganske vist penge uden for, men der er også mange penge som er flydt ind i markedet fra almindelige investorer som har haft penge til overs, fordi de ikke har kunnet forbruge dem.
Det får en ende: Både fordi mange vil miste arbejdet, men også fordi mange hjælpe pakker vil udløbe alt for tidligt.25/7 2020 15:23 Relax 185359Har personligt solgt ud siden starten af juni og selvom det er mit bedste aktieår nogensinde er jeg da gået glip af diverse stigninger. Med kontanter på siden og et øje på markedet kan jeg bare ikke finde noget der skal genkøbes lige nu til de pe værdier og en presset indtjening. Negative renter er selvfølgelig temmelig træls. Men de er trods alt ikke på 7-12% Hvad jeg forventer markedet vil korrigeres til fra nuværende niveau.5/8 2020 09:42 cilmar 085589Det burde være gået op for dig på nuværende tidspunkt, at de teoribøger du støtter dig op af, ikke tager højde for det eksperiment, vi er ude i.
Men du er tilgivet, det er der mange andre, der heller ikke har forstået.5/8 2020 10:11 Helge Larsen/PI-redaktør 485590Men det har du Climar! Tak for det, men undlad fremover at kommentere på hvad dine medskribenter ved og og ikke ved. Den slags bedreviden hører absolut ikke til på ProInvestor.5/8 2020 13:22 cilmar 085595Tja Helge, hermed må jeg konkludere at selve ideen, og formålet med en debat, hermed er forsvundet, hvis nogen kan tage anstød af dette.5/8 2020 13:42 DjengisCash 585597"Få nu ind i knolden at verden oversvømmes med likvider, så langt øjet rækker. Hold nu kæft hvor er i ringe", skrev du tidligere i tråden.

Det er ikke et hensigtsmæssigt sprogbrug, hvis du forventer at blive taget seriøst. Det ligner provokation for provokationens egen skyld, og du opnår blot, at evt. gode pointer går tabt.

Grundlaget for god debat er gensidig respekt :−)5/8 2020 13:55 Stroka 285600Enig Helge og Djengis. Den slags infantil selvhævdelse og betegnelsen af andre som "ringe" og "teoretikere" er totalt malplaceret her på PI.5/8 2020 13:44 Helge Larsen/PI-redaktør 385598Det intet med seriøs debat at gøre, at du fremhæver dine egne kvaliteter og nedgør medskribentens som rent teori.
Stop med at spille smart og kom ned på jorden til os andre dødelige, som nu engang - lige som dig selv - ikke er verdensmestre over hele linjen. Behold fokus på bolden - ikke manden.5/8 2020 13:52 cilmar 185599Problemet er vel snarere, at jeg ikke gebærder mig som en medløber herinde.
Over and out.5/8 2020 13:59 Stroka 285601Jeg er er ofte enig med dig. Det er bare ikke klædeligt, at du fremhæver dig selv og stort set altid skal fyre en sviner af mod andre. Sober og saglig argumentation kommer du nu engang længst med.9/8 2020 16:17 bgadk 085686En ting er makroøkonomien og virksomhedernes indtjening. Noget andet er aktiemarkedet.

Min grundholdning er, at der i længden er en stærk sammenhæng mellem de to ting. At der på kort sigt kan opstå irrationelle bevægelser på markedet er ikke nyt.

Din holdning er taget lige ud af "Irrational Exuberance". Lad mig citere ophavsmanden (Allan Greenspan - tidligere direktør for FED):

"But how do we know when irrational exuberance has unduly escalated asset values, which then become subject to unexpected and prolonged contractions as they have in Japan over the past decade? And how do we factor that assessment into monetary policy?"

https://www.investopedia.com/terms/i/irrationalexuber..

Robert Schiller har også skrevet en bog om Irrational Exuberance og bobler.

Du siger at aktiemarkedet udelukkende handler om Psykologi. Over hvor lang tid?9/8 2020 16:19 bgadk 085687Du får lige Shillers bog her:

http://www.library.fa.ru/files/Shiller2.pdf9/8 2020 16:55 bgadk 085689Under google søgningen på Shillers bog fandt jeg denne her interessante PDF:

https://www.istiseo.org/wp-content/uploads/1.-Irratio..26/7 2020 09:19 msn 085366


24/7 2020 21:51 lossen 285339Sentimentindikatoren fra i går (23/7) viser:
26,1% bullish
46,8% bearish
Det kan måske berolige, at større fald ikke plejer at starte med så lille en procent bullish.
https://www.aaii.com/sentimentsurvey?TRÅDOVERSIGT