Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 26 August Kl. 16:30 Læs mere her
      

TRUMP DEKRETER LAVERE PRISER PÅ MEDICIN


85378 exitnu 27/7 2020 08:52
Oversigt

TRUMP GIVER MED DEKRETER ORDRE TIL LAVERE PRISER PÅ MEDICIN

USAs præsident, Donald Trump, har underskrevet fire dekreter, som skal føre til, at amerikanerne betaler mindre for deres receptpligtige medicin.

Det sker cirka 100 dage før præsidentvalget, hvor Trump lige nu ser ud til at kunne tabe til demoraten Joe Biden.

Danske Novo Nordisk er blandt de medicinalselskaber, som Trump tidligere har rettet skytset imod.

Trump har i flere år foreslået ændringer for at få de meget høje medicinpriser i USA ned. Men det er første gang, at han forsøger at få det igennem per dekret.

- De fire ordrer, jeg underskriver, vil fuldstændig omstrukturere markedet for receptmedicin, lovede Trump, da han fredag underskrev de fire dekreter.

Men eksperter inden for branchen tvivler på, at det vil ændre meget, så længe Kongressen ikke skrider til handling.

Et af dekreterne påbyder, at der lovligt skal kunne importeres billigere receptmedicin fra blandt andet Canada.

Et andet kræver rabatter fra medicinalselskaber, som i dag i mange tilfælde benytter sig af mellemmænd og mellemled. Rabatterne skal sendes videre til patienterne.

Et tredje dekret vil presse priserne på insulin ned. Novos insulin spiller en stor rolle på det amerikanske marked. Trump har tidligere tordnet mod de få selskaber, der forsyner markedet med insulin.

Novo har tidligere forsvaret sig med, at det amerikanske sundhedssystem og aftalepriserne er så vanskeligt at styre, at det ofte giver sig udtryk i uhensigtsmæssige høje priser for de fattigste amerikanere.

Topcheferne i de store medicinalselskaber har bedt om et møde med præsidenten tirsdag. De ønsker at drøfte, hvordan de kan sænke priserne, siger Trump.

Trumps dekreter mødes med kritik fra medicinalbranchen. Her kaldes det af branchens sammenslutning for en hensynsløs distraktion under coronakrisen.

- Denne regering har besluttet at følge en radikal og farlig politik, som vil fastsætte priser på grundlag af priser betalt i lande, som (Trump red.) har defineret som socialistiske, skriver sammenslutningen.

Den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, kalder dekreterne et fupnummer, der skal sikre endnu flere penge til medicinalvirksomhederne.

/ritzau/Reuters27/7 2020 09:42 Stroka 485380Det virker som om det bare er det sædvanlige valgflæsk. Tvivler på at han kommer igennem med det.27/7 2020 11:13 exitnu 185381Lidt baggrund:

https://www.politico.com/news/2020/07/26/trumps-healt..

(Trump's talking health care again, with 2020 in mind)27/7 2020 11:31 NyNovice 385382Jeg tænker lidt at det måtte jo komme og manden har kun et eneste mål - at blive genvalgt!
Temaet virkede også under sidste valgkamp.
Netop derfor har jeg heller ikke Novo aktier pt.27/7 2020 12:00 exitnu 485383I følge mange analyser er Trump jo ganske langt bagud i valgkampen.

Et Es at hive frem fra baglommen kunne fx være at fremme den militære konfrontation i Det Sydkinesiske Hav - et velkendt greb til at få befolkning til at samle sig og støtte op.

Bare så der ikke er tvivl - jeg ser Kina som aggressoren i Det Sydkinesiske Hav.

https://www.scmp.com/news/china/military/article/3094..

(US, China may 'stumble' into conflict in South China Sea, war game scenarios suggest)

https://www.abc.net.au/news/2020-07-26/china-has-cont..

(China has won control of the South China Sea. Now we wait for Beijing's next move)

https://eurasiantimes.com/us-could-attack-nansha-isla..

(US Could Attack China, Seize Disputed Islands In South China Sea Before 2020 US Elections - Military Experts)

https://www.cnbc.com/2020/07/26/op-ed-the-us-china-cl..

(Op-Ed: The U.S.-China clash has entered perilous new territory)27/7 2020 21:12 bgadk 285397Lige et obs: Eurasiantimes artiklen er kinesisk Statspropaganda - skrevet af kinesiske militær eksperter.

Trump (og USA) vil under ingen omstændigheder angribe Kina. Det er helt utænkeligt. Men de vil sejle rundt i farvand som kineserne regner som deres territorie.
Kineserne vil være godt dumme at angribe amerikanernes flådefartøjer. Næppe en ting de vil.

Og hvis USA (og Taiwan) vil provokere helt vildt, så kan Taiwan erklære sig som suveræn Stat. Det vil stille Kina i et alvorligt problem, da de tidligere har lovet at det ville betyde et militært modsvar.27/7 2020 21:03 Kadnil 285396Valgflæsk ! Intet andet.
Hvordan kan man iøvrigt gøre den mands udtalelser til fokus for en seriøs debat, uden at en vis ironi og skæve smil må ses imellem linierne ?

Et trut i Trumph´eten fra mig29/7 2020 13:24 exitnu 085442SE BILLEDERNE: Iran angriber tro kopi af amerikansk hangarskib

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8568283/Iran..

Iran-konflikten ulmer også ...30/7 2020 02:07 bgadk 285458Typisk mellemøsten, hvor arabere og persere puster sig op.

I sidste ende så er Iran blevet banket på plads af likvideringen af Suleiman. De skal ikke nyde noget, de sidste måneder af Trumps præsident periode.

Joe Biden, vil sikkert vende tilbage til den oprindelige aftale, som vil give Iran adgang til at handle deres olie, så det vil være dumt at starte en krig nu.TRÅDOVERSIGT