Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Bitcoin


85379 lionking 27/7 2020 08:03
Oversigt

Hvor er bedste sted til at købe bitcoin?

Er der forskel på
1) Bitcoin køb for frie midler. Jeg kan selv opbevare dem - da beløbet ikke vil bliver for stort.
2) Bitcoin købe for pensionsopsparing.

Jeg synes at rigtig mange platforme er blevet hacket og bitcoins stjålet.


27/7 2020 17:26 W435wr!Sp 185387Det er den bedste mulighed at købe på en børs , hvis du vil være 100% sikker på ikke at blive hacket køb en shift crypto hardware wallet til at opbevare dine bitcoin. Det er ikke mulighed for at købe bitcoin for en pensionsopsaring. Vær opmærksom på at bitcoin beskattes som anden indtægt (51%) imodsætning til aktieindkomst som beskattes 42%27/7 2020 19:29 PMPirate2 085392Omkring skat på bitcoin for frie midler skal man være opmærksom på, at handler normalt ikke indberettes.

Men inden det måske frister nogen til at undgå skatten, vil jeg lige gøre opmærksom på, at Skat henter oplysninger om danskeres handler på flere og flere internationale platforme. Bliver man afsløret i ikke at have selvangivet en eventuel profit, skal man ikke alene betale skatten. Man får også en bøde oven i.

Beskatningen sker som realisationsbeskatning efter FIFO-princippet. Så de bitcoin man har købt først men endnu ikke solgt regnes for de bitcoin man sælger når man har lavet et salg. Ved opgørelse af profitten ved et salg tager man det beløb man får, og fradrager det man har betalt for de solgte bitcoin og den kommission der er betalt ved både køb og salg. Det er en kompliceret udregning hvis der har været mange handler. Men det er ikke en umulig udregning, hvis man har styr på alle sine historiske handler.

Fordi der ikke sker nogen beskatning før ved salg, kan jeg anbefale folk her at satse en lille smule penge på at købe bitcoin for at beholde dem i en længere årrække. Måske kan de blive værdiløse, men mere sandsynligt efter min mening er, at de kan blive rigtigt mange penge værd:

For kun ti år siden skete den første rigtige handel med bitcoin. En person købte to pizzaer til en værdi af USD 30 for 10.000 bitcoin. Lige nu er værdien af 10.000 bitcoin over en million USD. Det er et pænt afkast, men naturligvis ikke uden risiko.27/7 2020 22:57 lionking 085408Men jeg skal vel ikke svare skat hvis jeg bruger mine bitcoins ifm. indkøb af ting eller ferier? Det er vel kun hvis jeg sælger dem og får rede penge for dem.

Jeg havde egentlig tænkt mig at bruge bitcoins til at rejse for. Så må vi se om det kun bliver til en kort rejse.28/7 2020 02:22 PMPirate2 185409Hvordan du senere afhænder dine bitcoins er uden betydning for skatten.

Det, som har skattemæssig betydning, er din hensigt med købet på købstidspunktet.

Hvis du købte fordi du mente bitcoin ville stige i værdi er der tale om køb i spekulationsøjemed, og så bliver du beskattet. Købte du alene fordi du synes det var sjovt at afprøve bitcoin, og uden at du forventede at tjene noget på det, er det skattefrit - også selvom du måske senere endte med at få en stor profit.

Det er naturligvis en subjektiv vurdering. Men det juridiske udgangspunkt er, at hvis Skat påstår du købte i spekulationsøjemed, skal du som minimum kunne sandsynliggøre, at det ikke var tilfældet.

Indtil i starten af 2018 var Skats udgangspunkt, at de mente at private personers køb af bitcoin for frie midler ikke skete i spekulationsøjemed. Men da Skat så hvordan mange havde tjent mange penge på bitcoin i 2017 vendte de 180 grader, og udgangspunktet er nu at de mener køb sker i spekulationsøjemed.

Denne ændring har givet en del personer et skattesmæk. Jeg kender f.eks. en sag afgjort i 2018, hvor det blev bestemt at et køb i 2011 skete i spekulationsøjemed, så profit ved et salg i 2017 skulle beskattes. Havde vedkommende solgt nogle år tidligere var han nok ikke blevet beskattet.

Jeg kender personligt en del til bitcoin og skat, da jeg selv har en verserende sag ved Skat omkring afhændelse af bitcoin i 2017. Jeg solgte ikke nogen bitcoins, men afhændede dem som betaling for køb. Og ifølge min advokat (jeg har hyret en af de bedste på området her i landet) er det uden betydning om man sælger bitcoin eller afhænder dem som betaling for andre ting.27/7 2020 19:55 PMPirate2 085395Omkring opbevaring vil jeg advare imod at lade dem blive på handelsplatformen. Alt for mange har mistet rigtigt mange bitcoin fordi de stolede på, at platformen kunne holde deres bitcoin sikre.

Tilsvarende vil jeg advare imod online wallets. De er "gratis", men alt for mange mister deres bitcoins fordi de mister deres password til deres online wallet, eller fordi online wallet udbyderen pludselig forsvinder.

For mere sikre måder at opbevare bitcoins på, kan jeg anbefale to metoder:

1) Den officielle bitcoin klient: https://bitcoin.org/en/download Denne gør at du kan opbevare dine bitcoin lokalt på din PC. Mister du din PC er dine bitcoin tabt, og tilsvarende kan ske, hvis du bliver hacket. Her er det vigtigt at tage backups - helst mere end een - af filen wallet.dat, for så har man stadig adgang til sine bitcoins. Hvis andre har hacket eller stjålet din PC kan de dog nå at bruge dine bitcoins før dig. Det kan man sikre sig imod ved - efter at have flere gode backups af wallet.dat - på en sikker måde at slette filen fra sin PC. Så har man en såkaldt "cold wallet", som hackere ikke kan få adgang til.

2) En paper wallet. Her laver man en bitcoin-adresse på papir, som man kan sende sine bitcoin til. Papiret kan kopieres og opbevares i f.eks. en bankboks. På papiret er en stregkode man kan scanne for at bruge/overføre sine bitcoins. Jeg bruger selv paper wallets, og har efter nærmere undersøgelse valgt at bruge denne løsning: https://www.bitaddress.org/

Der er også andre mere sikre metoder at opbevare bitcoin på.TRÅDOVERSIGT