Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er US Dollars i fare for at kollapse?


85449 Markettimer 29/7 2020 18:27
Oversigt

Så er der lavet en engelsk video om et emne, som kan komme til at påvirke vores almindelige investeringer i Danmark en del.

Videoen handler om et muligt kommende kollaps i US dollar. Her gennemgåes ganske kort dollarens nyere historie samt de massive problemer, den amerikanske valuta pt. befinder sig i.


29/7 2020 20:59 mon 585451Super god video!

Mht Total og Iran så var der en tilsvarende historie da USA gik ind i Irak og afsatte Saddam.
Saddam skiftede til afreging i Euro 1-2 år før USA afsatte ham (han havde også kontrakt med Total).
Men det fik USA sat på plads, Saddam blev passende staffet og de amerikanske olie selskaber overtog kontrakten (Cheney var CEO i Halliburton og USA har det bedste demokrati man kan købe for penge ????).

Mht yderligere fald tror jeg at det bliver en selvopfyldende profeti (et "run on the bank" på FED reserve).
Alle kan se hvad der sker med FED's balance, og selv amerikanske investore flygter pt fra $ til guld og €.

Powell har meldt ud at han gør "what it takes", og desværre kan et handlingslammet Washington tvinge Powell til at gå længere end hvad godt er.
Men når de penge Powell sprøjter ud forsvinder i Guld og fremmed valuta, gavner det så USA og kan han gøre mere?

Kender du Roger James Hamilton?
https://www.youtube.com/channel/UC_0fFiRC70exikffwgm2Uog
Han har nogle rigtigt interessante videoer mht. hvad der sker pt mht valutaer, og hvad det betyder (han har også en rigtigt interessant video om vores samfund er på vej ind i Huxleys Fagre nye verden eller Orwells 1984).

Jeg må erkende at jeg er enormt bearish på dollar, og pt er meget forsigtig mht US aktier.
Dette er primært pga. at jeg forventer at Europa får en højere vækst end USA indtil vi er godt ude af Corona krisen.

Er der nogen kvalificerede gæt på hvor vi skal hen med $?29/7 2020 21:36 Markettimer 385453Tak for god feedback og gode pointer.

Jeg kender ikke Roger James Hamilton, men vil prøve at kigge på ham i aften.

Jeg tror også, det bliver en dødsspiral, der bare gør sig selv værre. Og når de forskellige landes centralbanker indser at USD er på vej ned, så skal de nok få solgt ud for ikke lige at ligge inde med 500 mia. usd der så falder 30% i værdi29/7 2020 22:35 PMPirate2 385454Jeg er generelt en fan af dine gode videoer, men denne er i en klasse helt for sig selv.

Du har set og fremhæver her nogle helt centrale risici, som har stor betydning for enhver investor. Ikke bare for folk der spekulerer i valuta, men også investorer der alene investerer i danske aktier, da mange danske virksomheders resultat i høj grad afhænger af kursen på USD.

Selv har jeg været opmærksom på denne risiko i omkring et årti, og jeg er helt enig i at denne risiko er stigende. Allerede da Trump kom til steg den efter min mening, og de senere år er risikoen støt steget. Men især de sidste fire måneder har jeg set risikoen for store kursfald for USD stige voldsomt.

Og det er rart at se en god nøgtern analyse af emnet, hvor der præsenteres fakta og lidt personlige meninger uden nogen overdrivelser. Du er ikke den første der belyser emnet. Andre har gjort i årtier, men ofte med store overdrivelser af risikoen. Du overdriver ikke, men præsenterer neutralt facts og din holdning til dem.

Så vidt jeg kan se kan det ikke undgås at den amerikanske centralbanks balance bliver mere end fordoblet i år. Det betyder - alt andet lige - at det smalleste tal for pengemængden M0 bliver fordoblet. Men hvis der i løbet af et år pludselig bliver dobbelt så mange USD, kan det være svært at se hvordan værdien af USD på sigt kan undgå at blive halveret.29/7 2020 22:52 mon 285455En del af FED's ekspansion er reelt ikke en forøgelse af pengemængden.
Følgerne af Pandemien har også destrueret store værdier (tænk obligationer og aktier i US-olie der er blevet værdiløse).

Men jeg tænker det store spørgsmål er om denne krise bliver en gamechanger i relation til $ som reservevaluta?29/7 2020 23:15 PMPirate2 285456Du har en rigtig god pointe. Det vigtigste her er ikke forøgelsen af pengemængden, men om USD vil fortsætte som en reservevaluta.

Markettimer kommer lidt ind på det i videoen, og her er jeg helt enig.

Hvis USD mister status som reservevaluta vil andre centralbanker sælge ud af deres USD, hvad der vil få kursen til at styrtdykke.

Og det er langt fra første gang et lands valuta har mistet denne status: I det 15. århundrede var det Portugal, men de mistede denne status til Spanien i starten af det 16. århundrede. Så kom Holland til, indtil Frankrig overtog. Senere overtog UK, indtil US i starten af det 20. århundrede blev den nye reservevaluta.31/7 2020 14:32 bgadk 085480Pengemængde og en valutas værdi har ingen ting med hinanden at gøre. Så M0 størrelse er irrelevant.30/7 2020 01:04 bgadk 385457Nej, USD er ikke i fare for at kollapse. Slet ikke. Tværtimod, står USD stærkere end længe.

Monetær udvidelse, er ikke et problem for en valuta, sålænge der ikke er inflation. Og det er der ikke i USA.

Selv hvis man skulle antage at monetær udvidelse VAR et problem, så har FED udvidet meget mindre end Eurozonen, Japan eller Kina for dens sags skyld.

Jeg har tidligere skrevet om kapitalmarkedernes størrelse, og der har USA INGEN konkurrent. Obligations, aktie, gælds markederne er størrelsesordener større og mere likvide end nr.2 eller nr.3.

Og selv når Kinas økonomi på et tidsspunkt overgår USA's i nominel størrelse (ikke PP), så vil Kina stadig ikke have markeder, et juridisk system eller den globale tillid som er nødvendig.

Så der er intet alternativ til USD og USA, når det kommer til at placere penge. Og det kommer der heller ikke foreløbigt.

De nuværende geopolitiske spændinger mellem USA og Kina, og mellem USA og Rusland, kan gøre at disse to lande vil flytte deres reserver fra USD til guld. Euroen er for lille, og for usikker til at kunne fungere som reservevaluta for Kina, og Rusland risikerer ekspropriation hvis konflikten i Ukraine eskalerer.
I forhold til USD's styrke så er Ruslands reserver irrelevante pga. Ruslands mikroskopiske størrelse økonomisk, og når det kommer til Kinas reserver, så er det næppe noget som vil svække USD mere end en kort forbigående periode.
Guld derimod vil blive væsentligt styrket, såfremt Kina skulle flytte deres reserver.30/7 2020 09:37 mon 185462Hvis dollaren står stærkere end længe, hvorfor stiger den så ikke?

Min største bekymring omkring dollaren er at det meste af verden ser ud til at komme bedre igennem corona krisen end USA. Dvs at USA's vækst i en periode vil være lavere end feks Europa.
Det tror jeg flytter investeringer fra USA.
Mohamed El-Erian der er økonom hos Allianz (og kommentator for Bloomberg/CNBC) har på youtube nogle rigtigt gode gennemgange af hvordan USA's økonomiske problemer udspiller sig med corona krisen.

I de sidste 20 år har dollaren ligget imellem 4,70-8,65 Kr, så der er plads til både og nedturer.

Har du nogen tanker om hvor dollaren bevæge sig hen?31/7 2020 07:16 Thorkild01 185471En lavere dollarkurs vil alt andet lige betyde at US' konkurrenceevne forbedres og dermed en potentiel øget vækst. Mht. kursudviklingen mellem € og $ så er der for alvor sket noget siden EU landenes ledere de facto vælger at indgå en form for "gældsunion". Åbenbart har "markedet" tolket dette som noget permanent og ikke (som mange af os nok håber) en engangs forestilling.1/8 2020 00:02 bgadk 585494Når jeg taler om at USD står stærkere som reservevaluta, end den har gjort længe, så mener jeg at det er USD's rolle som reservevaluta som står ubestridt - ikke at USD står stærkere over for andre valutaer.

En reservevalutas relative værdi er meget afhængig af, hvor mange reserver resten af verden har. Når lande og firmaers overskud falder, så tæres der på reserverne, og det giver en konsekvens for hvor mange penge som placeres netto i USA.

Følgende faktorer tærer på de reserver som parkeres i USA:

- Lav oliepris. Mange olielande har mindsket overskud, eller kører direkte med underskud på betalingsbalancen, på grund af den lave oliepris. Derfor er der færre reserver som tilflyder USA.
Se f.eks. Saudi Arabien, som er tæt på 0 i betalingsbalancen.
https://tradingeconomics.com/saudi-arabia/current-acc..


- Handelskrig med Kina. Kina havde faktisk handelsUNDERSKUD med USA først i året hvor de var Corona ramt. De er så kommet tilbage til deres traditionelle overskud her på det seneste, men måske ønsker de ikke at placere pengene i USA på grund af spændingerne?

- Mange firmaer og rige mennesker har parkeret deres penge i USD uden for USA (EuroDollar markedet). Med store underskud på grund af Coronakrisen, så tæres der på disse formuer.

- Japan er verdens største ejer af US Treasuries i USD.
Selvom Japans handelsbalance overskud stort set er forsvundet, så har Japan en meget stor del af deres opsparing parkeret i udlandet - især i USA.
Hvorfor? Fordi japanerne har en meget stor opsparing, og Japan har haft negative renter i rigtig lang tid. Så pengene er søgt udenlands, hvor USA er attraktiv på grund af sikkerhed og positive realrenter.
Nu hvor den amerikanske rente er sat ned til tæt på 0 under Coronakrisen, kan man godt tro, at nogle af disse penge nu finder andre steder.

https://howmuch.net/articles/foreign-holders-of-us-de..

Det er alle sammen årsager som giver mindre kapital til USA - ikke fordi troen på USD forsvundet eller fordi USA er svagt. Det er en naturlig konsekvens af færre reserver rundt omkring i verden.
30/7 2020 15:18 doodha 085465Tak for en fin video, Markettimer - og for at sætte et relevant tema til debat.

Jeg kom i tanker om et tidligere indlæg her på PI. Selv om det er 4½ år gammelt, er det næppe blevet mindre relevant:

https://www.proinvestor.com/boards/74127/Kinas-fremti..31/7 2020 06:39 Relax 085470Tak for din omhyggelige gennemgang af dollaren. Har selv tænkt tanken at US ikke kan holde en statsbankerot fra døren med en stigende statsgæld, der er løbet løbsk og et skattesystem der kun lempfældigt beskatter de store virksomheder.
Du forklarer dog dit synspunkt med gode gennemtænkte argumenter ud fra et holistisk perspektiv, der virkelig sætter tingene i relief.
Rigtig godt arbejde og mange tak for at dele det med os.1/8 2020 17:45 msn 085500Lidt historie...3/8 2020 07:55 TheNote 085516


4/8 2020 03:13 bgadk 085536Der står ikke så meget i den artikel, udover at nogle traders mener at USD falder på grund af USA ikke har styr på Coronaepidemien.... ikke den store nyhed, og ikke den store længere varende effekt.
Fra den artikel du linker til, er der endnu et link som er lidt mere interessant: Nemlig en betragtning om, at hvis EU fortsætter med at udstede fælles obligationer for fælles gæld, så vil EU kunne kommer med et alternativ til US treasuries, hvilket ad åre kunne give et marked for sikker placering af penge - denne gang ikke i USD men i Euro....
Ved ikke rigtig hvor realistisk det scenarie er, men det er da et bud.TRÅDOVERSIGT