Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tankevækkende kommentar


85631 Thorkild01 6/8 2020 09:12
0
Oversigt

Hvis guld var det universelle betalingsmiddel ville alle aktier etc. p.t. være lavt prissat/attraktive køb (kommentar på Bloomberg)13/8 2020 19:28 bgadk 285780Jeg tror kommentatoren tænker på at guld intet afkast giver i sig selv, og at en sådan permanent 0-rente ville give højere aktiv værdier generelt.

Det er desværre noget sludder. Fordi:

- Hvis guld erstatter penge, så vil kredit også skulle være i guld. Og lån af guld ville næppe have 0-rente! Altså er præmissen med at guld giver nul rente niveau, som sikkert aktiv sammenligning, forkert.

- Guld som betalingsmiddel ville give en deflations spiral i samfundet, og medføre gælds-deflation (Se debatten om Irwin Fisher i tidligere tråd med PMPirate).
Det vil give massearbejdsløshed og depression hvilket vil skade aktier og andre aktiver.

--------------------

Et andet eksempel på Gulds ubrugelighed som penge:
Forestil dig Kinas vækst, ikke med penge men med guld som penge.

Kina begyndte at producere en masse varer ved at investere i produktion. Hvis pengene var guld, så ville der ikke komme flere penge, til den nu større mængde varer.
Hvad ville der så ske: Priserne ville falde på varerne! Og deflation fører til lavere forbrug -> Lavere efterspørgsel -> lavere økonomisk aktivitet.
Samtidig med så vil deflation fører til at gældsbyrden ved inevesteringerne i produktion bliver tungere.

Kina kunne simpelthen ikke rejse sig fra udviklingsland til mellemindkomstgruppen hvis de brugte guld som betalingsmiddel.TRÅDOVERSIGT