Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Encore Capital Group - en mulig raket?


85708 Markettimer 10/8 2020 17:52
0
Oversigt

Så er den nye engelske video klar.

Det er ikke om en eller anden smart tech-virksomhed, hvor man skal regne ud, om teknologien vil blive til noget.
Encore Capital Group er "debt collectors" så de køber gæld op og inddriver den. Og de er gode til det.

Se her, hvad jeg tænker om firmaet og aktien.

Disclaimer: Jeg ejer en lille portion aktier i selskabet.
10/8 2020 23:03 PMPirate2 585712Der kunne være en god investeringscase her. Men også med risiko for om skyldnerne betaler. Jeg tror især de går efter gæld de kan købe billigt, altså gæld hvor skyldneren ikke betaler, men hvor de måske ville, hvis der blev lagt pres på dem.

Det her minder mig om en erfaring fra da jeg var ung og uerfaren. Dengang var jeg selvstændig konsulent indenfor IT, og en inkassovirksomhed bad mig om at hjælpe dem med IT-systemer til at hjælpe dem med at inddrive gælden. Så det gjorde jeg.

Men efterhånden fik jeg mere indsigt i forretningsmodellen, og hvad jeg fandt ud af var ikke noget jeg kunne lide.

Gælden opstod især ved at nogle selskaber solgte billig kosmetik på kredit, typisk ved annoncering i kuponhæfter. Prisen var så lav, at de solgte med tab. Men de tjente pengene på rykkergebyrer. Og de skyldnere der blev ved med ikke at betale - f.eks fordi de var sure over at første rykkergebyr ofte var næsten 10 gange købsprisen - blev så solgt til et andet selskab. Dette selskab hyrede så det selskab jeg arbejdede for for at inddrive gælden.

Forretningsmodellen var efter min mening så uetisk, at jeg ret hurtigt sagde farvel.

I dag har jeg stadig dårlig samvittighed over at have deltaget i noget jeg synes er fup og fidus, selvom det rent juridisk var helt legalt.11/8 2020 17:27 bgadk 485721Køb på afbetaling, har altid været et ripoff af forbrugere som er for dumme (eller mangler impluskontrol) til at gennemskue at de bliver snydt så vandet driver.

Jeg er tilhænger af at der lægges låg over ÅOP og (gebyrer indregnes i ÅOP). Forstår ikke at politikkerne er så langtsommelige i at vedtage det. Nationalbankens diskonto+et rimeligt tillæg, f.eks. 10%.

Ja, der vil forsvinde noget kredit fra systemet, men det er kredit som aldrig skulle have været givet i første omgang.
TRÅDOVERSIGT