Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er de "dumme penge" nu blevet de kloge?


85808 Markettimer 14/8 2020 19:30
5
Oversigt

Her er en lille "fredags-prædiken" omkring dumb money/smart money, og om det virkelig kan passe, at "dumb money" nu er blevet de smarte, der tjener flest penge.




16/8 2020 01:19 PMPirate2 185828



Interessante betragtninger.

Måske kunne man på den baggrund sige at jeg med min portefølge af børsnoterede papirer for frie midler er en del af de dumme penge.

Her tager jeg i hvert fald selv alt for høj risiko i forhold til, hvad jeg kan anbefale andre. Det skyldes ikke at jeg går all-in på den næste lovende investering, for jeg har faktisk slet ikke lavet een eneste handel her i år. Men jeg kan forsvare den høje risiko med, at denne portefølge kun udgør omkring en tiendedel af mine samlede investeringer.

Alligevel har jeg her et afkast i år på over 34 procent. Årsagen er, at jeg laver en grundig fundamental analyse før jeg eventuelt køber. Og så sælger jeg ikke bare med det samme for at sikre en profit på en aktie der er steget.

Grunden til min for høje risiko er især en enkelt aktie der er steget meget, og nu udgør næsten halvdelen af min portefølge. Men en ny FA jeg lavede sidste uge siger, at jeg ikke bør tage profit før kursen kommer knapt 20 procent højere op.

Omvendt får jeg kun små udbytter i år. For første gang i et årti er udbytterne så små at min aktieindkomst kommer under progressions-grænsen. Jeg vil gerne udnytte den lave skattesats fuldt ud, så sidst på året vil jeg øge min aktieindkomst. Jeg har endnu ikke besluttet om det vil ske ved delvist salg af en aktie med profit, eller som udbytte fra mit holdingselskab.



TRÅDOVERSIGT