Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

PENNEO


86004 B.Andersen 20/8 2020 07:56
2
Oversigt

"Min forventning til Penneo og performance i fremtiden er først og fremmest, at man får Penneos produkter markedsført og lanceret i en række andre lande," siger den kendte it-investor Michael Moesgaard Andersen, der tror på Penneos globale ekspansionsmuligheder

Michael Moesgaard Andersen var embedsmand i Finansministeriet og beskæftiget i revisorbranchen før han startede som iværksætter. Han kom især på landkortet, da han i 2004 solgte CBB Mobil til Telenor. Udover at være investor i Penneo sidder han også i bestyrelsen for selskabet.

Han fortæller, at han det seneste års tid er gået ind i at notere virksomheder på Nasdaq First North. Den første notering var i maj 2019 og nummer to var Penneo, der kom på First North i juni i år. Michael Moesgaard Andersen har selv har været flittig bruger af Penneo, og han har altid beundret produktet. Det er dog ikke kun produktet, han er glad for:

Det jeg kigger efter, når jeg investerer i virksomheder, er først og fremmest, hvordan organisationen ser ud, og hvordan menneskerne og ledelsen bag organisationen ser ud. Min erfaring har vist mig, at ledelsen og dens eksekveringskraft, stamina og kvalitet er ret afgørende for at bygge en god organisation op. Og i Penneos tilfælde er det jo ikke én mand eller én kvinde, der gør forskellen," siger Michael Moesgaard Andersen, påpeger, at selskabet har et meget stærkt og veludbygget ledelsesteam på 9-10 personer.

I forbindelse med noteringen på First North kom det frem, at planen med at blive børsnoteret var at skaffe kapital til at udbrede Penneo globalt i flere faser".

Se interviewet her:




20/8 2020 20:48 PMPirate2 186034



Det er en interessant lille aktie. Jeg valgte at gå med i IPO'en, og var lidt skuffet over at jeg fik så få aktier i forhold til, hvad jeg gerne ville have ejet. Siden har jeg ikke handlet aktien, så det er altså kun et lille frimærke jeg har.

Det er efter min mening en virksomhed med gode kompetencer. Ikke bare i ledelsen, men også blandt mere menige medarbejdere. Det er mit indtryk, at de har kunnet tiltrække de bedste medarbejdere for virksomheden, og det er positivt.

Men man skal også passe på med at overvurdere virksomheden. De har en betydelig markedsandel på hjemmemarkedet, og jeg tror de har en god chance for at opnå en pæn markedsandel på verdensmarkedet. Men der er stærke konkurrenter på verdensmarkedet.

Min egen vurdering af aktien er, at den er lettere overvurderet. Den er godt nok steget den sidste uges tid, men uden nyheder som man ofte ser for en mindre likvid aktie. Mit gæt er, at kursen vil fortsætte med at sive indtil den kommer ned omkring kurs 18-21.



27/8 2020 12:35 B.Andersen 086308



"Tech-selskabet Penneo mere end levede op til selskabets egne forventninger i første halvår 2020 i forhold til indtjening på abonnementer. Penneo, der leverer løsninger indenfor digitalisering og signering af forretningskritiske dokumenter, realiserede en abonnementsindtjening på 29,5 mio. kr. i de første seks måneder af 2020. Det svarer til en stigning på 45 pct. i forhold til vækstraten i andet halvår 2019.

Op til børsnoteringen på First North i starten af juni i år stillede Penneo de kommende aktionærer en abonnementsindtægt på over 28 mio. kr. i udsigt, så selskabet er for halvåret kommet i mål et godt stykke over det forventede.



Væksten i abonnementsindtægterne skal ses på baggrund af, at Penneo fik 199 nye kunder i halvåret, og at abonnementsindtægterne pr. kunde lå 79 pct. over niveauet for første halvår 2019. Indtjeningen fra eksisterende kunder blev øget med 12 pct.



Den løbende abonnementsindtjening, som også kaldes Annual Recurring Revenue (ARR), er et af de vigtigste nøgletal for indtjeningen i Penneo, hvor brugen af softwaren er licenseret på abonnementsbasis.



"Vi er kommet flot ud af et halvår præget af vores notering på First North med en høj vækst i abonnementsaftaler, der giver en årligt tilbagevendende omsætning på 29,5 mio. kr. Det svarer til en vækst på 4,5 mio. kr. Vi har fortsat underskud som forudset, da vi pga. vores vækststrategi investerer ind i at udvikle vores forretning og platform," siger administrerende direktør i Penneo, Niels Henrik Rasmussen, i en kommentar til halvårsregnskabet.



"Nu er vi blevet børsnoteret, og vi investerer aktionærernes penge ind i onboarding af nye kunder, udvikling af nye services til eksisterende kunder, nye markeder og internationalisering, og som følge af dette har vi forventeligt et underskud som følge af disse investeringer ind i fremtidig vækst. Væksten betyder, at vi har ansat 11 nye medarbejdere til teamet i Penneo i første halvår 2020. Og flere ansættelser er på vej for at bidrage til eksekvering på vores internationaliseringsstrategi samt integrering af nye kunder og udvikling af nye services til nye og eksisterende markeder," siger Niels Henrik Rasmussen.



Vækst og internationalisering

Penneo er en virksomhed i vækst, hvor den digitale markedsføring samt internationalisering understøtter væksten. Penneo har således i første halvår 2020 etableret sig på det belgiske marked og integreret den belgiske standard for elektronisk identificering 'itsme'.



Derudover har Penneo indgået et strategisk partnerskab og bygget en integration med Silverfin, der er en international softwareleverandør til udarbejdelse af regnskaber.



På medarbejdersiden er staben blev udvidet fra 41 til 52 personer fra januar til juni 2020. Penneos team består af 18 forskellige nationaliteter med en bred vifte af forskellige kompetencer.



Penneo har siden nytår sat fokus på den årlige værdi af abonnementsaftaler (ARR) i stedet for længden af de enkelte abonnementsaftaler. Selskabet har konverteret kunder fra en betaling baseret på transaktioner til abonnementsbetaling for brugen af Penneos løsninger.



Det betyder på kort sigt, at de bogførte indtægter i starten af dette fokusskift vil være bagud i forhold til den høje vækst i licensindtægter, som Penneo realiserede i årets første seks måneder. Ved at fokusere på den samlede årlige værdi af selskabets abonnnementsaftaler kan fremtidige indtægter forudsiges mere præcist, og det giver Penneo et solidt økonomisk fundament, når der skal investeres i fremtidig vækst.



Sammen med vækststrategien og ekstraordinære omkostninger til IPO-klargøring betyder fokusskiftet, at Penneo fik et underskud efter skat på 5 mio. kr. i første halvår 2020.



"Det har været et fantastisk halvår for Penneo. Vi blev børsnoteret og rejste 50 mio. kr. med stor succes og samtidig med den arbejdsintense børsnotering bevist vækst over hele linjen i Penneo; i vores ARR, i vores ARR-vækst, i vores indtjening på nye kunder, i antal nye kunder, og i vores team af dygtige medarbejdere," siger Niels Henrik Rasmussen.



Om Penneo:

Penneo A/S er et "Software-as-a-Service"-firma (SaaS), der oprindeligt blev grundlagt for at hjælpe virksomheder digitalt med at underskrive dokumenter. Penneo blev startet af seks danske iværksættere, der gik sammen med en fælles ambition om at reducere besværet med at få dokumenter underskrevet ved at erstatte pen og papir med et digitalt alternativ. Denne nye digitale pen (Pen-neo) blev lanceret i 2014, da Penneo blev officielt etableret.



I dag har Penneo udviklet sig til et økosystem med automatiseringsløsninger, der digitaliserer virksomhedens arbejdsgange relateret til onboarding af kunder (KYC), og signering og styring af dokumenter på en sikker og nem måde. Virksomheden tilbyder en RegTech-løsning, der hjælper virksomheder med at overholde reglerne på en effektiv og billig måde. Penneo har en stærk position i Norden, og i Danmark brugte mere end 550.000 personer Penneo i 2019.



For mere information om Penneo: https://penneo.com/investors/

Kontaktinformation

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70




















TRÅDOVERSIGT