Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktie-investering i corona-tiden


86159 Occam 23/8 2020 17:56
14
Oversigt

Hvad nu hvis COVID19 holder længe? 5-10 år? Det ved vi jo ikke. Men det er en mulighed, som vi skal overveje.

Lige nu snakkes der om vaccine, og om tidshorisonter på måneder og år. Men husk, at eksisterende influenzavacciner ikke er fuldt dækkende, og at der aldrig er lavet vacciner mod coronavirus. Endvidere muterer coronavirus meget, så selv regelmæssige revaccinationer vil måske ikke give fuld dækning.

Så det er muligt, at verden i lang tid fremover skal indrettes efter "hold afstand"-princippet. Hvad vil det betyde for investering? Vi kan forvente voldsomme sektorSKIFT (ikke rotation, for nogle sektorer kommer aldrig tilbage).

Fald i omsætning:

Alle industrier, der er optimeret til at stuve mange folk tæt sammen vil opleve voldsomme fald i omsætning og stigende omkostninger. Det bliver konkursernes ventesal. At gå ind i disse sektorer vil være spekulation - ikke investering:
- kollektiv persontransport (fly, tog, bus)
- underholdning (tilskuersport, forlystelsesparker, teater, koncerter, udskænkning, dans ...)
- undervisning af store hold

Industrier forbundet hermed:
- hoteller
- flyfremstilling
...

Endvidere:
- fysiske butikker (det er en 20 år gammel trend).

------

Stigende omsætning:
+ e-handel
+ varedistribution
+ elektronik (folk skal have noget ordentligt grej til e-møder osv)
+ byggefag (folk skal have flere kvadratmeter, når de bures inde derhjemme)
+ personbiler? (pga mindre smitterisiko plus omstilling til el)
+ sundhed !!

Specielt forventer jeg, at sundhed vil vokse meget de kommende år. Amerikanerne vil på et tidspunkt indse, at de er nødt til at betale for at holde de fattige nogenlunde raske, så de fattige kan blive ved med at arbejde uden at smitte de rige. Endvidere bliver befolkningen i de rige lande ældre og vil efterspørge sundhed frem for forlystelser.

------

Det var et forsøg på at gætte lidt om fremtiden. Tilføjelser og modargumenter er velkomne.24/8 2020 08:15 TeamGarlic 386197Interessante betragtninger, som stemmer rigtig godt overens med mine egne holdninger. Ikke-Corona-relateret er mere bæredygtighed og grøn energi. Dette kommer også til at spille ind på byggefag og generelt industrier, som leverer materialer til bygge-industri (Lindab f.eks.) og rådgivning til byggeri (SWECO i Sverige).
Tak for et godt indlæg, Occam.24/8 2020 17:59 Esset 186214Endvidere muterer coronavirus meget,
Hvor kommer den påstand fra?24/8 2020 22:02 Occam 286221Godt spørgsmål.

Jeg kan ikke finde noget mål for mutationshastigheden for SARS-CoV-2. Så udsagnet skal modificeres til "Endvidere muterer virus, ..." Hvilket dog ikke ændrer ved, at der er en risiko af ukendt størrelse for, at de endnu ukendte vacciner ikke vil være fuldt dækkende. Hvilket kan forlænge "hold-afstand"-adfærden.

(Udsagnet kommer oprindeligt fra en kattesygdom, Feline Infectious Peritonitis, hvor det centrale problem er, at en anden coronavirus muterer. https://www.sheltermedicine.com/library/resources/?r=feline-infectious-peritonitis-feline-coronavirus-fip-fcov )25/8 2020 20:55 bgadk 386253Det er en udmærket ide at udarbejde scenarier, og jeg er enig i din fordeling af brancherne på tabere og vindere i dit scenarie.

Jeg tror dog nok at man skal kunne lave en vaccine, fordi SARS-COV2 muterer ikke specielt meget i de sekvenser som man retter vaccinen mod.

Problemet bliver mere hvor lang tid anti-stofferne er virksomme, og vigtigere: Om man kan få befolkningerne til at tage dem i tilstrækkeligt stort omfang til at slå epidemien ned.

Det vil opdele verdenen i områder, hvor epidemien bliver slået ned og andre områder hvor den stadig vil være aktiv. For ikke at lande som har udryddet virus, skal geninficeres, så vil "rejsebobler" blive mere og mere udbredte. Verden vil kort sagt blive delt op i dem som udryddede SARS-COV2 og dem som ikke kan få befolkningen vaccineret. Og rejser (og dermed også i længden handel) bliver vanskeligt mellem de to blokke. En del af dine opdelinger vil være de samme i mit scenarie, men der vil også være forskelle.25/8 2020 20:57 bgadk 386254En anden ting som man bør tage med i den slags scenarier:
Storpolitikken og intern uro.
Der er nogle lande som kan klare en nedgang i BNP på 10-15% uden at befolkningen knyr. Andre steder fører det til revolution eller krig.31/8 2020 12:38 bgadk 086365


2/9 2020 11:35 andersv3 086443Det er et super spændende debat. Vi hos https://mekanikere.dk/ har oplevet en kæmpe fremgang i Coronakrisen, hvilke måske skyldes folk har tid og penge til at få lavet de ting der normalt går i "glemmebogen".TRÅDOVERSIGT