Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Visualisering af corona-kvartalerne i Norden


86288 tommycarstensen 26/8 2020 23:04
2
Oversigt

De allerfleste regnskaber for 2. kvartal er nu landet; eksempelvis Salesforce ($CRM) i gaar. Jeg har proevet at lave en enkelt figur, der visualiserer corona-kvartalerne i Norden; se vedhaeftede. Der er en masse forbehold. 1) Eksempelvis er top-linje-vaekst og bund-linje-vaekst selvfoelgelig ikke det samme. 2) Derudover er der ikke tale om organisk vaekst, men jeg har frasorteret virksomheder med de stoerste opkoeb og frasalg; eksempelvis Fortum, DSV Panalpina, TietoEVRY, Norwegian Property, etc. 3) Og selvfoelgelig skal man passe paa med at sammenligne vaeksten for et enkelt kvartal. 4) Der er i nogle tilfaelde fejl i min eksterne data-kilde, og jeg har sikkert ikke faaet rettet dem alle manuelt. Jeg haaber, at figuren er informativ trods disse fire og andre forbehold, som jeg ikke har naevnt.

Bemaerk, at Ambu og et par andre virksomheder, der har praesenteret sent i august stadig mangler. Ambu vaekstede i Q2 med 24%, hvis jeg husker rigtigt. Det kan vaere, at jeg opdaterer figuren, naar de sidste par regnskabstal bliver tilgaengelige i elektronisk format.

For USA venter jeg stadig paa regnskab fra et par virksomheder, der koerer med forskudte kvartaler ift kalender-aaret; f.eks. i morgen Dollar General, Ulta Beauty og The Gap.

P.S. Jeg er forresten ogsaa ret spaendt paa Macy's i naeste uge. Flere "brick & mortar retailers" har haft *trecifret* vaekst i online-salg. Macy's er sammen med Etsy, Home Depot, Lowe's, eBay, Walmart, Target, Best Buy, Wayfair, rejse-hjemmesider, etc. en af de mest besoegte hjemmesider i USA. Jeg tror, at den kan overraske positivt. Jeg har overvejet at koebe den, men det er blevet ved overvejelserne, fordi jeg gider ikke eje den paa lang sigt. Ideen er hermed givet videre til de mere risiko-villige og spekulative.




26/8 2020 23:05 tommycarstensen 286289



Vedhaeftning virkede vist ikke. Jeg prover igen.




26/8 2020 23:16 tommycarstensen 286290



Tilfoej forresten Dick's Sporting Goods ($DKS) til detail-handel med trecifret vaekst (194%) i online-handlen:
Dick's Sporting Goods is dominating the pandemic shopping wars by seizing on a new wave of customers
https://www.businessinsider.com/dicks-dominates-pandemic-shopping-wars-by-luring-new-customers-2020-8

Den steg 16% i dag.



27/8 2020 01:51 tommycarstensen 286292



Jeg har i øvrigt opdaget, at tallene for Ørsted er forkerte. De havde "kun" en negativ vækst på 26% eller 27% i Q2 og ikke mere end 40%, som figuren viser. Lidt træls med disse data-fejl. Jeg har gjort kilden opmærksom på mange af dem. Jeg skal have skrevet noget kode, så jeg kan hente data for danske virksomheder fra finanstilsynet.



26/8 2020 23:31 tommycarstensen 186291



Her samme figur for S&P500, som jeg vist nok har postet tidligere. Som sagt venter jeg stadig paa discount-butikkerne (Dollar General, etc.) og et par andre virksomheder, fordi deres eneste kvartal med fuld corona-paavirkning loeber fra begyndelsen af maj til slutningen af juli.

Bemaerk guld ($NEM) og kobber ($FCX) i hver sin kvadrant. Der har vaeret mange interessante observationer i de to kvartaler, der stod i coronaens tegn.




TRÅDOVERSIGT