Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLS, Skako


86512 Esset 4/9 2020 10:41
Oversigt

Er FLS interesseret i Skako, det kunne da være en mulighed?

FLSMIDTH I FOKUS MED STRATEGIPLAN
FLSmidth vil fredag offentliggøre en ny strategiplan for cementdivisionen, der indeholder planer om både investeringer og nedskæringer. I alt skal 300 medarbejdere fyres, heraf 40 på hovedkontoret.

Det skriver Børsen, der fortæller, at FLSmidth gerne indtager førersædet i en mulig konsolidering, der betegnes som det naturlige modsvar til en cementindustri, der er hårdt ramt.

FLSmidth-aktien var torsdag blandt de aktier, der gik imod strømmen, og aktierne i cement- og mineudstyrskoncernen lukkede med en stigning på 2,9 pct. i 189,75 kr.

Måske derfor den bliver presset lidt ned idag?4/9 2020 18:24 Esset 186529


4/9 2020 19:22 SwingSun 186531ja det er et godt bud måske, jeg har ikke den store forstand på sektoren. Har smidt mine fls idag, mest grundet risiko styring. De bliver genkøbt igen senere forhåbentlig hvis ikke en opkøbsnyhed spærrer vejen for mig.
Men det virker lidt på kursen som om nogen ved noget vi andre ikke ved. :−)
Mon ikke Shultz venter lidt længere tror du? det ville jeg gøre, krisen er jo langt fra slut.

cheers4/9 2020 19:52 SwingSun 286532Jeg har kigget lidt på skako. Men hvordan får du det til at hænge sammen? det er en dansk maskinfabrik. Jeg troede fls lige netop ville outsource mere.

Men ok at købe lidt værdikæde er jo fint nok, hvis de bruger grej fra skako. Men de koster sølle 150m måske , det er jo ikke meget opkøb. :−)

markedsværdi lige nu er 136m.4/9 2020 22:37 PMPirate2 286539Jeg kender lidt til Skako, da jeg ejer aktien.

Det er oprindeligt og primært en producent af anlæg til at blande beton. En stor og væsentlig del af de anlæg er industrielle vibratorer, som Skako selv producerer.

De har derfor delt virksomheden op i to divisioner: Concrete der producerer betonblandeanlæg, og Vibrations der producerer industrielle vibratorer.

Vibrations divisionen er gået ind i andre markedssegmenter end anlæg til at producere beton. Et segment er industriel vibration for bilproducenter. Men bilindustrien er lidt i krise, og udsætter investeringer i øjeblikket. Et andet segment er mineindustrien, hvor der også er brug for industriel vibration. Her har de f.eks. godt fat i markedet for miner der udvinder fosfat.

De to store spørgsmål er: Ser FL Smidth Skako som et potentielt opkøbsemne? Og kunne en overtagelse af Skako eventuelt gå igennem?

Det første spørgsmål kan jeg ikke rigtigt svare på, da jeg kender alt for lidt til FL Smidth. Men jeg tror der kunne være nogle gode synergieffekter.

Det andet spørgsmål kan jeg knytte et par kommentarer til: Måske, men næppe til den nuværende markedsværdi. Her kommer FLS nok til at byde mindst 30-40 procent mere end den nuværende markedsværdi for at kunne få bestyrelsen i Skako til at anbefale en sådan handel.

Men lad nu være med at købe Skako på den baggrund, for lige nu har vi kun løse spekulationer. Selv tror jeg et købstilbud fra FLS i nærmeste fremtid er usandsynligt.4/9 2020 22:54 SwingSun 086540super pirate. Det er god synergi vi hjælper hinanden.
Jeg kender fls særdeles godt, synes jeg selv da. :−)
cement cyklen er stadig forsinket her 10 år efter sidste krise i min bog. Der må og skal snart skiftes ud i equipment her og der. normal er cyklen omkring hver 7ende år ca.

Det jeg ikke ved noget om er hvor resten af verden er i den sammenhæng. dvs hvad kan kineserne eks nu om dage. Men altså dansk knowhow og expertice er stadig suverænt.

læg dertil at havene stiger, der skal bygges diger alle steder. Fls skal nok komme igen på sigt, jeg afventer selv et entry point en dag igen.

og husk at Huno røg lige i lundbeckfonden efter endt tjans hos fls og forhindrede et hostile takeover eller opkøb af bixen dengang kursen ramte 120 eller så noget. De tjente samtidig milliarder på det, sammen med novofonden.
Den filosofi sidder nok stadig i bestyrelsen hos lundbeckfonden, selvom huno nu må takke af grundet egne regler. han har siddet i for mange år desværre.

RIP huno og god pension. :−)

men grundet sp500s himmelflugt til et niveau over det der var lige før corona, valgte jeg lige at lave lidt pp. Jeg synes dog at kursen ser ekstrem holdbar ud selv her under krisen og tænker nogen ved noget vi andre ikke ved. Tilgengæld er kursen på skako flad hvilket taler imod det lige er dem lige nu.

en anden ting er biden og trump. hvis biden vinder bliver det godt for Fls siger nogen, derimod bliver det lidt mere skidt for biotek og medicin. og omvendt den anden vej.

og en sidste ting mht til fls er at prøv at se på alderen af firmaet. de har overlevet samtlige kriser og verdenskrige.

cheers.TRÅDOVERSIGT