Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

North Media, Flot gennemgang af John Stighøj (Aktieinfo)


86666 TMSF 10/9 2020 08:57
Oversigt

Her lige set en, efter min mening, rigtig flot og meget sober gennemgang af North Media på shareholders.dk. Både trusler og muligheder gennemgås. Ikke så mange 'fantasterier', men som sagt en sober gennemgang.

Læs hele gennemgangen (lang) i nedenstående link:

https://www.shareholders.dk/analyse/104731/north-medi..

John Stighøjs forskellige targets:

Kort sigt - Køb
Langt sigt - Køb
Kursudvikling 0-6 mdr. - 65-85
Kursudvikling 12-18 mdr. - 90-115

Gennemgangen er fra 8. september 2020.


Således fornøjet ønskes alle en god torsdag!

TMSF11/9 2020 13:07 NielsC 286709Et selskab med en P/E under 6, faktisk nærmere 5,5, en udbyttepolitik med et yield omkring de 5-6% om året og et kapitalberedskab på lidt over 700 mio. kr. ud af en værdiansættelse på 1,25 mia. kr.

Jeg kender ingen andre virksomheder der værdiansættes så ringe på de nøgletal.

De risici der er i virksomheden er - i mine øjne - slet ikke så farlige, da det der er farligst (JaTak-ordningen) reelt bare vil betyde at de kan sætte prisen op. Det er svært at se hvor konkurrencen skal komme fra. Særligt når man tænker på, at de har en enestående metode til at pakke de fysiske reklamer på.

Er de digitale reklamer en konkurrent. Ja, det er de, men ikke på hverken kort- eller mellemlangt sigt. Det er mange år ud i fremtiden. Alle undersøgelser viser, at danskerne slet slet ikke er klar til det skifte.

Jeg fastholder mit eget kursmål fra tidligere på 120, hvilket jeg tilsyneladende er ret enig med John Stighøj omkring. På selskabets nøgletal accepterer jeg også en P/E på 10. Leverer de samme forventninger til 2021 og der forventes udbetalt udbytte i samme størrelse, så bliver det en understregning af at en acceptabel P/E skal hæves.11/9 2020 22:03 bgadk 086725North Media er lige så meget et investeringsselskab som en medie virksomhed. Og de ligger tungt i amerikanske IT aktier, som er faldet kraftigt de seneste dage. Det bør få konsekvenser for værdien af selskabet.13/9 2020 14:04 NielsC 786743Jeg forsøger mig lige med en værdiansættelse - bare for sjov.

I forhold til fredagens lukkekurs mener investorerne North Media er 1,25 mia. kr. værd (egne aktier medregnet).

Jeg vil betale 1 til 1 for deres aktieportefølje. Den har en værdi på lidt over 500 mio. kr.

Så er resten af selskabet værdiansat til 750 mio. kr.

Jeg ekskluderer deres ejendomme til bogført værdi og deres likvide midler fraregnet lån og udbetaling af udbytte forventer jeg er en nulsum.

Vi står altså med 3 grene der skal værdiansættes.

FK Distribution:
Leverer i 2020 et forventet resultat på 200+ mio. kr.
Under normale omstændigheder vil jeg betale en P/E på 10 for sådan et selskab, men jeg vil pga. omstændighederne i branchen kun betale en P/E på 8 for denne.
Nuværende værdiansættelse: Ca. 600 mio. kr.
Fair værdiansættelse ca. 1,6 mia. kr.

North Media Online:
Leverer et forventet resultat i 2020 på 20+ mio. kr.
Skulle jeg i markedet og købe sådan en virksomhed, så ville jeg skulle op med en P/E for et bud på ca. 25-30 for at have en realistisk mulighed for at overtage en virksomhed med den type vækst og potentiale. Sad jeg selv med den på hånden, så ville jeg ikke sælge til den pris.
Nuværende værdiansættelse: Ca. 150 mio. kr.
Fair værdiansættelse ca. 300 mio. kr.

Bekey:
Jeg kender ikke branchen ret godt, men kan godt se, at de sætter sig som et monopol på opgangsdøre i de større byer.
Jeg føler mig ikke kompetent til at give et bud, så jeg vil hellere blive overrasket og sætter værdien til 0.

Det giver en for mig accepteret værdiansættelse på ca. 1,9 mia. kr. hvis jeg har talt rigtigt.
Særligt FK Distribution er helt urimeligt værdiansat. Havde jeg pengene, så ville jeg købe virksomheden i morgen hvis Richard ville sælge - det tænker jeg ikke han vil :−)

Kurs 105. Det er det jeg ville give for en virksomhed med de nøgletal.

Mit eget kursmål på 120 tager udgangspunkt i, at Online-delen kommer til at vækste på mellemlang- og lang sigt.14/9 2020 19:33 Trafictrader 086770North Media Update fra sidelinjen :−)

Efter noget tid med diverse prispressere (robotter indstillet til at presse kursen ned) ser jeg mulighed for snarlig fortsættelse af up trenden :−) ser en klar tydelig tendens til at robotterne ikke kan holde den nede på det niveau de drømte om ;−) Der for mange der blander sig i den daglige handel og forstyrre robotterne (inklusiv mig selv :−) )

Bekey/Corona

Man skulle da være rimelig naiv hvis man ikke ser mulighederne i dette inden for alt hvad angår dristribution/logistik.. hvad hvis amazon kommer til landet.... hvem har nøglerne ??? ;−)

Ved næste Bull ryk kommer vi med godt op i himlen de kan simpelhent ikke holde den nede mere...

Husk ikke en anbefaling bare en tanke fra en traders liv :
)14/9 2020 22:06 Match 186773Jeg håber, at du har ret! For på sådan en dag som i dag, mandag den 14/9, hvor tech-aktierne stiger, burde NM følge med et stykke af vejen.

Men der er en "spiller" mere på banen, så vidt jeg kan fornemme. En af storaktionærerne i NM er Olav W. Hansen A/S, der den 6/2 2020 ejede ca. 1.034 mio. aktier. Jeg mener at have læst, at han har solgt rigtig mange siden dengang, men at han stadig er i besiddelse af ca. 700.000 aktier, som jeg er noget bekymret for, at han sælger hver dag gennem JYB, og de går tilsyneladende ikke af vejen for at sænke kursen af og til.

Så hvis der ligger en salgsordre på 700.000 NM aktier hos JYB, vil det være mit bud, at den dag dette udsalg fra JYB standser permanent, så vil vi se markante kursstigninger i aktien.15/9 2020 11:14 NielsC 386778I forhold til Olav Hansens aktier, så har der været solgt over 800.000 stk. aktier i salg fra JYB i foråret og sommeren. Jeg vil da ikke udelukke at der er andre sælgere i JYB i markedet - det er der da helt bestemt. Men den måde den her kunde sælger sine aktier på er helt ekstraordinær. Der bliver solgt ned HVER gang og der bliver også aktiveret salg når andre sælger for at drive kursen ned. Jeg har selv tricket algoritmen mange gange for at lave ultrakorte swings. Hvilket har været en glimrende forretning for mig.

Det er dog gået fra at være poster på 1.000+ stk. der bliver solgt ned, til nu at være små poster der bliver solgt.

Nu er han gået under 5%, så der er ikke længere meldepligt. Han fik solgt de første 5% ret hurtigt under NM's tilbagekøb.

Der kan ikke være mange styk tilbage af hans position.15/9 2020 20:10 Trafictrader 086800Nå så kom der vist lidt mere gang i handlen :−)

Kun godt der kommer lidt mere run på handlen så der kommer mere fokus på mulighederne i dette selskab :−) og den kedelige robothandel falder ud.

Olav er næsten færdig med at hive sin pension, tror snart der kommer et godt bud på de sidste rester af hans portion.

Anonyme spøger lidt igen i dag... plejer at være gode tegn :−)
16/9 2020 09:33 NielsC 086806Vi er nede på en P/E på 5,5 hvilket er helt absurd.

Men det er jo glimrende for en investor der er langsigtet og har gennemregnet casen, og så kan man jo imens tage nogle lette swingtrades.18/9 2020 20:28 mon 286851Hvorfor er det absurd?

Hvad er forward P/E?

Og med hvilken konfidens kan man leverer resultatet?
Man har leveret et godt resultat med investeringer, men hvad kan få ud af investeringer de kommende år?

Og hvordan går det med den gamle kerneforretning med blad distribution?

Jeg har ikke sat mig ind i North Media casen, og ved ikke hvad North Media kan levere af P/E eller hvad deres K/I er.
Men selv hvis en aktie handles til langt under indre værdi er det ikke givet at ledelsen er aktionær venlig og returnerer værdierne til aktionærene, det kan være at ledelsen hellere vil investere i nye aktiver eller hvad de nu ellers kan finde på.

Så ikke for at disse North Media (som sagt har jeg ikke sat mig ind i casen), men helt generelt skal man passe enormt meget på med nøgle tal.TRÅDOVERSIGT