Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

North Media, Flot gennemgang af John Stighøj (Aktieinfo)


86666 TMSF 10/9 2020 07:57
Oversigt

Her lige set en, efter min mening, rigtig flot og meget sober gennemgang af North Media på shareholders.dk. Både trusler og muligheder gennemgås. Ikke så mange 'fantasterier', men som sagt en sober gennemgang.

Læs hele gennemgangen (lang) i nedenstående link:

https://www.shareholders.dk/analyse/104731/north-medi..

John Stighøjs forskellige targets:

Kort sigt - Køb
Langt sigt - Køb
Kursudvikling 0-6 mdr. - 65-85
Kursudvikling 12-18 mdr. - 90-115

Gennemgangen er fra 8. september 2020.


Således fornøjet ønskes alle en god torsdag!

TMSF11/9 2020 12:07 NielsC 286709Et selskab med en P/E under 6, faktisk nærmere 5,5, en udbyttepolitik med et yield omkring de 5-6% om året og et kapitalberedskab på lidt over 700 mio. kr. ud af en værdiansættelse på 1,25 mia. kr.

Jeg kender ingen andre virksomheder der værdiansættes så ringe på de nøgletal.

De risici der er i virksomheden er - i mine øjne - slet ikke så farlige, da det der er farligst (JaTak-ordningen) reelt bare vil betyde at de kan sætte prisen op. Det er svært at se hvor konkurrencen skal komme fra. Særligt når man tænker på, at de har en enestående metode til at pakke de fysiske reklamer på.

Er de digitale reklamer en konkurrent. Ja, det er de, men ikke på hverken kort- eller mellemlangt sigt. Det er mange år ud i fremtiden. Alle undersøgelser viser, at danskerne slet slet ikke er klar til det skifte.

Jeg fastholder mit eget kursmål fra tidligere på 120, hvilket jeg tilsyneladende er ret enig med John Stighøj omkring. På selskabets nøgletal accepterer jeg også en P/E på 10. Leverer de samme forventninger til 2021 og der forventes udbetalt udbytte i samme størrelse, så bliver det en understregning af at en acceptabel P/E skal hæves.11/9 2020 21:03 bgadk 086725North Media er lige så meget et investeringsselskab som en medie virksomhed. Og de ligger tungt i amerikanske IT aktier, som er faldet kraftigt de seneste dage. Det bør få konsekvenser for værdien af selskabet.13/9 2020 13:04 NielsC 786743Jeg forsøger mig lige med en værdiansættelse - bare for sjov.

I forhold til fredagens lukkekurs mener investorerne North Media er 1,25 mia. kr. værd (egne aktier medregnet).

Jeg vil betale 1 til 1 for deres aktieportefølje. Den har en værdi på lidt over 500 mio. kr.

Så er resten af selskabet værdiansat til 750 mio. kr.

Jeg ekskluderer deres ejendomme til bogført værdi og deres likvide midler fraregnet lån og udbetaling af udbytte forventer jeg er en nulsum.

Vi står altså med 3 grene der skal værdiansættes.

FK Distribution:
Leverer i 2020 et forventet resultat på 200+ mio. kr.
Under normale omstændigheder vil jeg betale en P/E på 10 for sådan et selskab, men jeg vil pga. omstændighederne i branchen kun betale en P/E på 8 for denne.
Nuværende værdiansættelse: Ca. 600 mio. kr.
Fair værdiansættelse ca. 1,6 mia. kr.

North Media Online:
Leverer et forventet resultat i 2020 på 20+ mio. kr.
Skulle jeg i markedet og købe sådan en virksomhed, så ville jeg skulle op med en P/E for et bud på ca. 25-30 for at have en realistisk mulighed for at overtage en virksomhed med den type vækst og potentiale. Sad jeg selv med den på hånden, så ville jeg ikke sælge til den pris.
Nuværende værdiansættelse: Ca. 150 mio. kr.
Fair værdiansættelse ca. 300 mio. kr.

Bekey:
Jeg kender ikke branchen ret godt, men kan godt se, at de sætter sig som et monopol på opgangsdøre i de større byer.
Jeg føler mig ikke kompetent til at give et bud, så jeg vil hellere blive overrasket og sætter værdien til 0.

Det giver en for mig accepteret værdiansættelse på ca. 1,9 mia. kr. hvis jeg har talt rigtigt.
Særligt FK Distribution er helt urimeligt værdiansat. Havde jeg pengene, så ville jeg købe virksomheden i morgen hvis Richard ville sælge - det tænker jeg ikke han vil :−)

Kurs 105. Det er det jeg ville give for en virksomhed med de nøgletal.

Mit eget kursmål på 120 tager udgangspunkt i, at Online-delen kommer til at vækste på mellemlang- og lang sigt.14/9 2020 18:33 Trafictrader 086770North Media Update fra sidelinjen :−)

Efter noget tid med diverse prispressere (robotter indstillet til at presse kursen ned) ser jeg mulighed for snarlig fortsættelse af up trenden :−) ser en klar tydelig tendens til at robotterne ikke kan holde den nede på det niveau de drømte om ;−) Der for mange der blander sig i den daglige handel og forstyrre robotterne (inklusiv mig selv :−) )

Bekey/Corona

Man skulle da være rimelig naiv hvis man ikke ser mulighederne i dette inden for alt hvad angår dristribution/logistik.. hvad hvis amazon kommer til landet.... hvem har nøglerne ??? ;−)

Ved næste Bull ryk kommer vi med godt op i himlen de kan simpelhent ikke holde den nede mere...

Husk ikke en anbefaling bare en tanke fra en traders liv :
)14/9 2020 21:06 Match 186773Jeg håber, at du har ret! For på sådan en dag som i dag, mandag den 14/9, hvor tech-aktierne stiger, burde NM følge med et stykke af vejen.

Men der er en "spiller" mere på banen, så vidt jeg kan fornemme. En af storaktionærerne i NM er Olav W. Hansen A/S, der den 6/2 2020 ejede ca. 1.034 mio. aktier. Jeg mener at have læst, at han har solgt rigtig mange siden dengang, men at han stadig er i besiddelse af ca. 700.000 aktier, som jeg er noget bekymret for, at han sælger hver dag gennem JYB, og de går tilsyneladende ikke af vejen for at sænke kursen af og til.

Så hvis der ligger en salgsordre på 700.000 NM aktier hos JYB, vil det være mit bud, at den dag dette udsalg fra JYB standser permanent, så vil vi se markante kursstigninger i aktien.15/9 2020 10:14 NielsC 386778I forhold til Olav Hansens aktier, så har der været solgt over 800.000 stk. aktier i salg fra JYB i foråret og sommeren. Jeg vil da ikke udelukke at der er andre sælgere i JYB i markedet - det er der da helt bestemt. Men den måde den her kunde sælger sine aktier på er helt ekstraordinær. Der bliver solgt ned HVER gang og der bliver også aktiveret salg når andre sælger for at drive kursen ned. Jeg har selv tricket algoritmen mange gange for at lave ultrakorte swings. Hvilket har været en glimrende forretning for mig.

Det er dog gået fra at være poster på 1.000+ stk. der bliver solgt ned, til nu at være små poster der bliver solgt.

Nu er han gået under 5%, så der er ikke længere meldepligt. Han fik solgt de første 5% ret hurtigt under NM's tilbagekøb.

Der kan ikke være mange styk tilbage af hans position.15/9 2020 19:10 Trafictrader 086800Nå så kom der vist lidt mere gang i handlen :−)

Kun godt der kommer lidt mere run på handlen så der kommer mere fokus på mulighederne i dette selskab :−) og den kedelige robothandel falder ud.

Olav er næsten færdig med at hive sin pension, tror snart der kommer et godt bud på de sidste rester af hans portion.

Anonyme spøger lidt igen i dag... plejer at være gode tegn :−)
16/9 2020 08:33 NielsC 086806Vi er nede på en P/E på 5,5 hvilket er helt absurd.

Men det er jo glimrende for en investor der er langsigtet og har gennemregnet casen, og så kan man jo imens tage nogle lette swingtrades.18/9 2020 19:28 mon 386851Hvorfor er det absurd?

Hvad er forward P/E?

Og med hvilken konfidens kan man leverer resultatet?
Man har leveret et godt resultat med investeringer, men hvad kan få ud af investeringer de kommende år?

Og hvordan går det med den gamle kerneforretning med blad distribution?

Jeg har ikke sat mig ind i North Media casen, og ved ikke hvad North Media kan levere af P/E eller hvad deres K/I er.
Men selv hvis en aktie handles til langt under indre værdi er det ikke givet at ledelsen er aktionær venlig og returnerer værdierne til aktionærene, det kan være at ledelsen hellere vil investere i nye aktiver eller hvad de nu ellers kan finde på.

Så ikke for at disse North Media (som sagt har jeg ikke sat mig ind i casen), men helt generelt skal man passe enormt meget på med nøgle tal.22/9 2020 09:39 NielsC 286955Spændende spørgsmål.

Forward P/E er ca. 6, da der formodes en mindre nedgang i omsætningen i FK Distribution. Dog er der tegn på, at det udlignes og måske opjusteres af NM Online, men det skal verificeres over flere kvartaler - derfor accepterer jeg præmissen som andre analytikere har gjort ved at acceptere en mindre nedgang i omsætningen på sigt.

Det er realistisk at resultatet fortsætter de kommende år. FK Distribution oplever pt. en minimal nedgang i omsætningen, men omvendt er afkastgraden steget voldsomt de sidste to år. Det er et usikkerhedsmoment som man som investor skal følge tæt. Jeg skriver længere oppe, at på den baggrund vil jeg som investor ikke give mere end 8 i forward P/E mens jeg under normale omstændigheder ville acceptere en P/E på ca. 10. FK Distribution har i dag en forward P/E på omkring 2-3. Ja, det synes jeg er absurd.

I år har firmaet haft et tilbagekøbsprogram og udbetalt et stort udbytte som har leveret ca. 50% (udbytte) og ca. 15% (tilbagekøb) retur til ejerne af 2019 overskud.
Jeg forventer, at selskabet leverer nogenlunde samme tilbagebetaling til ejerne i 2020.
Det kapitalberedskab selskabet har opbygget tror jeg kommer til at betyde, at man ønsker at opkøbe eller investere i andele af andre selskaber. Det er blevet "til for mange penge", hvilket jo er lidt af et luksusproblem, men der skal jo også helst dukke den rigtige mulighed op.
Lige nu er de i gang med at bygge flere selskaber op fra bunden. Mest fremtrædende er Boligportal.dk og Bekey. Jeg har stor respekt for deres måde at tænke forretning på, og at et selskab som boligportal.dk skal give overskud, men jeg synes også de skal trykke lidt på speederen i forhold til at vækste selskabet.23/9 2020 05:14 TMSF 386969NielsC: Jeg læser altid med respekt dine indlæg om NM - især dem, der også har lidt økonomi og gennemgang af tal med.

Jeg er også super pro på lang sigt, men vil tillade mig at tilføje tre ting:

- Jeg forstår godt modstanden mod NM eller rettere sagt, modstand af NM har den store aktiepulje liggende. Den har været guld for os aktionærer de seneste år, men nu er det også men stor risiko som markedet den seneste 3-4 uger har været uroligt - og forårets nedtur var ensbetydende med, at udbyttet blev sat på stand by. Tænker mange investorer vil betakke sig den usikkerhed.

- LeadSupply er også et af de selskaber, NM selv har som vækstgenerator. Omend 2020 nok ikke bliver det år, LeadSupply havde håbet på, så fortsætter udrulningen af virksomheden. Denne virksomhed genererer allerede til NMs bundlinje, men målsætningen er stor og bundlinjen bør blive endnu større.

- Deutsche Post bør være en stor trigger. Den testpakning, FK Distribution har foretaget, for Deutsche Post i Flensburg kunne være med til at eliminere al snak om FK Distributions fremtid i lille DK. Skulle COOP/SALLING Group og vel tildels også DAGROFA (de store dagligvarekæder) vælge helt af droppe omdeling af tilbudsaviser, vil en aftale med tyskerne tifold opveje fravalget. Har i godt et år tænkt, at LeadSupply ville blive NMs potentielle guldæg, med frasalg som mulighed, men det er lige før, at jeg opgraderer mulige samarbejde med Deutsche Post som en klar ener. Derfor, set med mine briller, er al information fra NM om dette samarbejde vigtigst. Hvad indeholder aftalen, omfang, varighed m.v.? Er der overhovedet noget i aftalen? Hvis ja, er potentialet kæmpe stort. Håber inderligt, der er noget i denne aftale.

TMSF23/9 2020 10:13 NielsC 386984Så er der lidt nyt. North Media har endnu engang holdt en investorpræsentation i ABG - denne gang også hos HCA Capital.
https://www.northmedia.dk/investorer/regnskaber-og-pr..

Det giver et lille indblik i hvad der sker pt.

Jeg peger lige de mest (for mig) interessante ud:

1. Deutsche Post-kontrakten indeholder allerede 143.000 husstande - det var flere end jeg lige havde forventet. Da Kåre Wigh sidst var på talerstolen, der nedspillede han den aftale rimelig meget. Nu viser det sig, at det er et ret stort (i danske forhold) test-projekt. De har jo tidligere givet udtryk for, at NM har et langt mere optimeret setup end hvad Deutsche Post bruger nu. Det er et enormt potentielt marked, som de absolut ingen kredit har fået for at have indgået dette samarbejde.

2. Væksten i boligportal.dk er bedre end ventet. Særligt tallet for udlejere - som er dem der skaber kundepotentialet - er iøjnefaldende. 151% vækst! Væksten i Sverige er heller ikke uvæsentlig.

3. Som jeg ser det passer deres tal for EBIT ikke i deres beregning på side 13. Der lægges kraftigt op til endnu en opjustering.

Hvad angår deres kapitalberedskab, så er jeg også enig i din kommentar TMSF. Deres aktieportefølje er ved at være (for) stor, da markedet ikke har forstået at den er der, og/eller indregner tilsyneladende en helt enorm risiko på denne gren af selskabet. Det overlader de andre grene til at være helt sønderskudt i forhold til værdiansættelsen som jeg har beregnet i et tidligere indlæg i denne tråd.

Hvad angår LeadSupply så savner jeg stadig nogle kolde facts for at underbygge deres betydning. Jeg kan godt se væksten i tal, men de svære at se på bundlinjen.
23/9 2020 12:56 TMSF 186989143.000 husstande er også langt over det antal husstande, jeg troede, 'Flensburg' handlede om.

I DK er der 2.800.000 husstande jf. FK Distribution, så alene en aftale om 'Flensburg' svarer til ca. 5 % af alle DKs husstande. Og trækker man de 1.300.000 husstande i DK fra, der har Nej Tak til reklamer og Ugeaviser, så svarer en 'Flensburg'-ordre til ca. 9 % af de hussstande, FK Distribution omdeler til i dag.

NielsC:

Hvordan læser/tolker du det om Deutsche Post:

Er det allerede et samarbejde, der er igang (testen/testene er jo klaret) og kører?

Mon dette kan udbygges til andre områder eller er der noget omkring Flensburg - udover placeringen - der gør, at det kun kan blive i Flensburg, at FK Distribution kan komme i spil som leverandør.

Det er vel selve logistikken i pakningen - og ikke selve omdelingen, FK Distribution står for/har stået for? Det, synes jeg, ikke fremgår helt tydeligt - eller er det bare mig?

Svært at vurdere pris/bundlinje, men dog noget af en volume, det overraskende handler om.

Tak for kommentarer og linket!

TMSF23/9 2020 14:28 NielsC 286996TMSF:

Jeg kom frem til de samme tal hvad angår FK Distributions andele af husstande.

Der står direkte, at deres aftale med Deutsche Post er pakning til 143.000 husstande og at en mulig udvidelse om samarbejdet undersøges. I min bog, så er det ret usædvanligt, at man ønsker at køre tryksager til 143.000 husstande til Danmark for derefter at køre dem retur - UDELUKKENDE fordi man er i stand til at pakke disse effektivt, så derfor er der nogle helt særlige omstændigheder der gør at dette samarbejde er opstået (læs: at FK er helt exceptionelle til det de gør).
Jeg tror - og det er for egen regning - at NM skal overtales til at facilitere pakningen på en lokation i Tyskland og der er noget praktik omkring dette samt volumenspørgsmål som skal være på plads inden NM hovedkulds kaster sig ud i det. Men det er lidt af en dør at sparke ind hvis de får nøglen til dette marked.23/9 2020 14:56 TMSF 087000Super interessant. Ja, noget helt særligt må NM jo kunne, for du har ret omkring det med at fragte tryksagerne frem og tilbage blot for pakningen. Det ville virke mærkeligt om det kunne svare sig.

Tænker - og håber - også, at der må ligge noget større til grund/udsigt.

Og er det facilitering et eller flere steder, ja, så er Tyskland godt nok et stort land ...

SPÆNDENDE!

TMSF25/9 2020 15:51 NielsC 087071Lidt uddybende kommentarer fra investormødet hos ABG.

https://www.northmedia.dk/wp-content/uploads/2020/09/..26/9 2020 08:48 NielsC 087083Ovenpå gårsdagens luk, så må vi nok konstatere, at det fald NM's aktieportefølje led for nogle uger siden er genetableret. Porteføljen har ved gårsdagens luk ca. 520 mio. kr. i værdi.

Selskabet er hermed værdiansat til ca. 660.000.000 kr.7/10 2020 21:08 Trafictrader 087403Tiden er moden nu .. vi vil også snart alle lidt trætte af vente tiden på rykket op på de 80 :−)8/10 2020 08:48 NielsC 287417I dag stiger NM's aktieportefølje med 1,6% i de danske aktier (de amerikanske steg 2,3% i går), og det bliver "belønnet" med et fald på 2,31% i North Media.

Det giver overhovedet ikke mening det der foregår i den aktie i øjeblikket. Omvendt kan jeg jo være ligeglad for jeg swingtrader vildt i den med gode forudsigelige gevinster, og har ydermere en god stor post sat i lang. Men derfor kan man da godt være lidt overrasket over udviklingen. Jeg vil sige for ikke-aktionærer, så må den her kurs da være et ekstraordinært tilbud til et entry, uden det skal tages som en anbefaling.1/12 2020 20:28 Trafictrader 188960North Media update fra sidelinjen :−)

Hmm der sker vist ting og sager nu :−)

Vi venter spændt i stilhed på hoppet og bevarer overblikket imens ;−)TRÅDOVERSIGT