Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske bank igen, igen


86888 Esset 20/9 2020 21:47
Oversigt

https://www.dr.dk/

Så er der igen nyt fra hvidvaskbanken, det slutter ikke lige her.
Utroligt at kursen stadig er så høj. Ingen anstændige væsner vil være medejer af denne rotterede.20/9 2020 22:26 Match 886889Utroligt tåbeligt indlæg. Lækket stammer fra de amerikanske myndigheder, og der er intet nyt i selve oplysningen om hvidvask.

Det nye er oplysningerne om de mulige bagmænd i sagen om hvidvask. Danske Bank fortæller, at de i sager om hvidvask er et andet sted i dag i deres virke, og det er jeg sikker på, at det er rigtigt.

Jeg betragter faktisk lækket som positivt for Danske Bank, for det viser, at banken har været åben over for de amerikanske myndigheder og samarbejdet. Og det kan sandsynligvis få indflydelse på en evt. bøde i sagen.21/9 2020 07:36 Esset 086891Utrolig godt indlæg. Fordi det er positivt så må aktien stige vildt idag. Det vil jeg nu ikke sætte mine sparepenge på, men vi får se, markedet har jo altid ret.21/9 2020 08:57 mccarthy 586894Hvorfor har politikere altid nyvaskede hænder? Balticum skulle med djævelens vold og magt ind i E.U.
og dårligt ledede banker så en chanche for god forretning.
Vi får nok aldrig oplyst hvorfor kendte kriminelles navne og netvært ikke blev viderebragt til banker der opererede i Øst-Europa, men formodentlig lå i FET/PET/bagmandspolitiets regi og hvad det eller hedder i andre lande indvolverede i hvidvask. Og husk at hvidvaskningen ikke stoppede i 2015, men formodentlig er vokset sig større og større. Alt dette undskylder selfølgelig ikke daværende og nuværende ledelser, men det ville klæde Folketinget, hvis det begyndte at deltage i ansvaret og det ikke alene i denne sag, men generelt.
God dag til alle.21/9 2020 09:40 Thorkild01 486898Da Fog i 2004 begejstret proklamerede: "This is indeed a historical Moment" fattede folk nok bare ikke helt budskabet :D21/9 2020 10:05 Bankens 486901Alt i de totalitære regimer er baseret på korruption og korruption er styret af to ting: GRÅDIGHED og FRYGT
Så ret beset burde Vestlige Banker slet ikke røre penge fra de lande hvis de vil undgå korruption og pengevask21/9 2020 14:46 Esset 186916Deri har du ret, og hvorfor gør de det så? Selvklart, grådighed.21/9 2020 15:48 johnlau 186918


21/9 2020 18:14 Esset 186925Den bank et uforbederlig, ikke engang en besked til dem de har taget Rø... På. De arbejder efter princippet G. D. S. G. D. Sørgeligt.????21/9 2020 18:53 bgadk 486927Vi handler da ellers fint med totalitære regimer. Sælger både ost, vindmøller og våben til dem. Ofte på eksport kredit.

Ingen smalle steder der. Hvorfor skulle bankerne ikke også handle med dem? Eksport er vel eksport, uanset om det er varer eller services?21/9 2020 19:14 johnlau 286930bgadk , du har fuldstændig ret, alle virksomheder handler så vidt det er muligt, der hvor man opnår størst avance, så det ser jeg ikke noget forkert i, snupper man ikke selv handlen, så gør naboen.
Måske en stor del af disse rene penge, er måske blevet omsat til gav for Europa.

Det er så absolut ikke i orden, at der ikke er findes ærlighed i deres inkasso sager.
Mon man kan stole på deres aktie køb/salg afregning, måske jeg er for naiv, jeg tjekker Ikke mine afregninger, da jeg synes det kan være uoverskueligt, håber deres maskiner regner rigtigt.21/9 2020 20:54 bgadk 686937Jeg tror grundlæggende at de ikke har haft styr på deres opkrævningssystem. Det er også djævelsk kompliceret: Se bare det offentliges IT system til inddrivelse "EFI" som måtte droppes efter at det også indkrævede på ulovlig vis. En afløser har været flere år på vej.
Men politikkerne kan godt lide at kritisere bankerne, selvom de selv som offentlige ledere, har haft endnu større problemer med deres eget system..

Hvis moral er godt, så er dobbelt moral dobbelt så godt!
21/9 2020 20:02 Esset 186932Der er vel forskel på at sælge noget isenkram til dem og hjælpe dem med at lave kriminalitet eller? Vi har jo hver vore synspunkter og det er vel ok.21/9 2020 21:05 bgadk 786939Sagen er jo den noget pudsige at der nok næppe er foregået noget kriminelt i "hvidvask" sagen...
Baggrunden for at noget er "hvidvask" er jo, at det er kommet fra kriminel aktivitet. Og hverken Rusland eller Azerbajan eller andre lande har meldt noget kriminelt (ok Frankrig meldte vist lidt skatteunddragelse, men for et forsvindende lille beløb).

Så "hvidvask" får man svært ved at bevise, da pengene ser lovlige ud. De vil bare væk fra Putins lange fingre...

Så er der den seneste "læk": Men her er der tale om måske kriminelle penge (beløbene er dog meget små), som Danske Bank SELV HAR INDBERETTIGET til de amerikanske myndigheder (fordi transaktionen var i USD). Det er ikke op til bankerne, at beslutte om noget er kriminelt eller ej. Det er op til myndighederne i de enkelte lande. Men bankernes indberetningspligt er blevet væsentlig strammet de seneste år.
En våbenhandler kan f.eks. være en helt lovlig forretning, ligesom mange af de andre nævnte personer kan være helt lovlige. Men Danske Bank valgte åbenbart at mene at de var mistænkelige nok, til at de skulle indberettes. Nok en klog beslutning, heller drukne myndighederne i indberetninger, end at misse en som man kan få kæmpebøde for.22/9 2020 15:31 doodha 386962En stor del af de mange overførsler skete, mens der var sanktioner mod Rusland efter Krim-annekteringen og krigen i det østlige Ukraine.

Hvis man ville overføre penge ud af Rusland, måtte man være "kreativ" - og her var den estiske afdeling af Danske Bank oplagt at bruge: I Moskva kunne man overføre penge fra Deutche Bank til Danske Bank's estiske afdeling - og disse kunne så overføres videre til Deutche Bank's afdeling i New York. Man kunne ikke overføre direkte fra Deutche Bank's afdelinger i hhv. Moskva til New York - men ved at lade det gå via Danske Bank's afdeling i Estland, kunne det lade sig gøre på trods af sanktionerne mod Rusland.
(Deadline på DR2 var inde på denne måde at overføre på i aftes.)

Det kan man så mene om, hvad man vil... Men pengene kan skam være fuldt lovlige.22/9 2020 19:07 bgadk 386965Sanktionerne kom relativt sent i forløbet med fillialen i Estland. Og de har aldrig været særlig omfattende.
Der aldrig været generelle sanktioner mod bankforretninger med Rusland, så det er ikke derfor at man har været "kreative".
Ligeledes har man også altid kunne overføre penge mellem afdelinger af Deutsche Bank, men problemet er med sådanne overførsler, at banken kender både modtager og afsender, så der er ingen tvivl om at transaktionen er en udførsel af penge fra Rusland, fremfor almindelig handel, og dermed mere tydelig hvis der kommer senere problemer med myndighederne i Rusland eller USA.

Men hele scenariet, hvor man pludselig fra bankernes side skulle være opmærksom på at der ikke gemte nogle af de par håndfulde sanktionsbelagte personer blandt selskabskonstruktionerne, samtidig med at de amerikanske finansmyndigheder rejste rundt i Europa og Baltikum og venlig (men bestemt) bad bankerne om at droppe de russiske oligarker som kunder. Det gav sig blandt andet udslag i, at Estland gik fra et mål med at være "Østersøens Schweiz" til en ganske restriktiv behandling af udlændinges indeståender over en ret kort tidsperiode.

Juridisk blev det ikke ulovligt at lave bankforretninger med russerne, men det blev mere og mere besværligt, og uformelt så ønsker ingen at være i "bad standing" med de amerikanske finansmyndigheder. Derfor droppede først de amerikanske banker og derefter de Europæiske storbanker kontakterne med Rusland. Danske Bank var bare de sidste og langsomste som opfattede at vindene havde skiftet og at situationen nu bar ganske betydelige risici for senere problemer.


https://en.wikipedia.org/wiki/International_sanctions_during_the_Russo-Ukrainian_War#First_round_:_March/April_201423/9 2020 13:49 Esset 286987Nå min undskyldning forsvandt igen den anden dag, så jeg vil da gerne gentage min uforbeholdne undskyldning til dem der føler sig trådt over tæerne. Mit sprogbrug var vel også på kanten, så undskyld. Der er en del fans af DB og det er helt i orden med mig. Mit budskab er/var at jeg ikke synes at DB har opført sig godt nok, hverken overfor sine kunder eller overfor samfundet. Hermed lover jeg ikke at skrive mere om DB.23/9 2020 15:19 doodha 386994Jeg er på ingen måde fan af Danske Bank - men jeg synes altså, at medierne i den grad er gået i selvsving i relation til DB gennem de seneste 2-3 år.

Det er en moderne udgave af eventyret om "Fjeren som blev til 5 høns": Ét medie fortæller en historie - og nogle dage efter gentager et andet medie samme historie men med et ekstra negativt vrid. Dette mønster har gentaget sig igen og igen gennem de sidste 2-3 år (- og hver gang det sker, får kursen endnu et dyk.)

Mediebilledet af Danske Bank er vel nærmest sådan, at "Hr. og Fru Hansen" har det indtryk, at Danske Bank har foretaget hvidvask for 1500 milliarder.

Men sjovt nok: Hver gang der kommer konkrete oplysninger frem, er det millioner, det handler om - og ikke milliarder. Sådan var det også i udsendelsen søndag aften på DR1 - og denne udsendelse omhandlede endda den allerværste sag, må man formode.

Det er slemt, at Danske Bank har kunnet misbruges til hvidvask, det er klart - men omfanget er vist blæst helt ud af proportioner.23/9 2020 16:39 bgadk 387002Din "undskyldning" lyder hult.
For det første er der næppe nogen "fans" af Danske Bank herinde.
For det andet er problemet ikke at "du har trådt nogen over tæerne".

Problemet med dine indlæg er uden fakta og i øvrigt kommer med stærkt injurerende påstande og sprogbrug.

Og når du svares med fakta om hvordan sagerne står, og hvordan verden rent faktisk fungerer, så skynder du dig væk.

Kort sagt er din opførsel debattens svar på drive-by-shootings.

Hvis du vil komme med en reel undskyldning, så er det ikke til meddebattørerne du skal undskylde, men derimod en anderkendelse af at du har taget fejl og er kommet med groft injurerende udsagn uden at have dokumentationen i orden.23/9 2020 15:35 Hyst 186997En gang i mellem skal man se på helhed og historie - folk glemmer så hurtigt - særlig sidste.
Og så er der vil også nogle danske advokater og revisionsfirmaer der i de senere år har rådgivet ret godt for at tømme statskassen - men her lidt om banker:
https://www.berlingske.dk/virksomheder/de-fem-stoerste-bankskandaler

Men ud over Spjednæs havde Jyske vel andre grunde til at have en afdeling i Gibraltar - godt brugt af nogle dansker med ondt i Skatten.

Min egen bank har vist også nogle lig i lasten - men de er ikke så meget i medierne for tiden - godt at have hovedkvarter et stykke væk fra Danmark.25/9 2020 07:55 johnlau 487040Et lille klip, godt nok fra rivalen, men håber det er ok?
https://www.euroinvestor.dk/finanskommentar/ugens-aktie-danske-bank-her-er-styrkerne-og-svaghederne
Aktien (84) handles til en voldsom discount set i forhold til egenkapitalen på 156 mia. kr., der giver en indre værdi på 183. Markedsværdien ligger nede på kun 72 mia. kr. Afklaring af balladesager opfattes som regel positivt på børsen, da man har frygtet noget værre - og det burde også blive tilfældet her. Forbeholdet drejer sig derfor i højere grad om vurdering af bankens evne til at slippe helskindet ud af corona nedlukningsrecessionen, hvor anden halvleg først skal til at starte nu.25/9 2020 13:14 SwingSun 387064er det ikke lidt for meget at snakke om at det kan ende i en decideret krise nr2. Vacciner lander snart, formentlig til nytår senest forår 2021. Danske har jo foretaget massive hensættelser allerede.

regeringen er mægtigt flinke og hjælper danske bank med ekstra brandbeskatning midt imellem 2 finanslove, ehm.... deres IQ må være under 100 sammenlagt. :−)

men interessant at indre værdi er så høj i forhold til kursen. Men ok det er jo en bank, men alligevel.

jeg har selv købt tidligere i 75 og ryster ikke på hånden, danske er stadig at betegne som kritisk infrastruktur i danmark. to big to fail.25/9 2020 19:22 bgadk 187073Corona krisen skal der nok komme styr på (når vaccinen kommer), og forhåbentlig så vinder Biden i november, hvilket vil fjerne noget af den internationale storpolitiske usikkerhed.
Men de negative følgevirkninger, ser det ikke ud til at der bliver taget hånd om på en korrekt måde. Så en række negative cirkler er startet, som ikke sådan bare lige stopper, selvom virus kommer under kontrol (vi kan i øvrigt alle "glæde" os til 2-4 årlige vaccinationer de næste mange år).
Jeg tror ikke det er bankerne som kommer under pres i første omgang - det bliver diverse fonde som rammes på deres udlån (og erhvervsobligations beholdning).25/9 2020 15:27 Helge Larsen/PI-redaktør 387069JohnLau, Euroinvestor er en god kollega med et andet koncept end det vi har her på ProInvestor.com. Her har vi hovedfokus på debat og chat på websiden samt i vores grupper på Facebook.

Jeg deltager som altid lejlighedsvis i Mio-klubben og gør megen reklame for den del af Euroinvestor.25/9 2020 19:16 bgadk 187072Jeg er enig med mange af hans betragtninger, bortset fra den at Danske Bank er for store. Der ER en fordel i at have hele paletten af finansielle services i huset, så man ikke skal betale provision til eksterne leverandører.
Se bare Jyske Bank som valgte at betale dyrt, for at få realkreditten indendørs.

Danske Bank er faktisk den eneste danske bank, som er store nok til at gøre sig internationalt, selvom de er lige på grænsen til at være professionelle nok (sådan som Baltikum sagen viste).

Problemet er mere den nuværende ledelse, som jeg ikke har samme tillid til som Thomas Borg.28/9 2020 15:20 johnny57 387133Det er jo en udbredt misforståelse at DB har medvirket til Hvidvask, det er kunderne som har svindlet og måske nogle medarbejdere i den pågældende afdeling. Deres kontrolsystem skulle nok havde været bedre. Man skal ikke lade sig narre af at nogle nyhedsmedier ensidigt går efter DB, når de andre banker bliver anmeldt eller får pålæg, nævnes det ikke. Selv da retssagen i USA mod DB blev droppet blev det ikke nævnt med et ord, selvom sagsanlægget var på 4,2 mia.28/9 2020 17:35 doodha 187137Jeg ser, at DB's CEO er en tur i USA i dag:
https://borsen.dk/nyheder/finans/vogelzang-paa-hvidvaskrejse-til-usa

Det får én (mig) til at tænke på, om det mon er en afklaring på vej...

Det er lidt bemærkelsesværdigt at rejse fra Europa til USA for at mødes face-to-face i disse Corona-tider. Men åbenbart er der noget, som ikke kan klares med et video-møde.

(Jeg kan kun læse overskriften i Børsen)28/9 2020 18:51 Match 087138Og kursreaktionen i dag er da slet ikke tosset. Jeg tænker, at tiden kunne være inde til, at bankerne igen fik lidt kursmæssig luft under vingerne.

Hvis ellers kursstigningerne fortsætter, er næste stop 103 kr. Bankaktionærer har også lov til at være positive!28/9 2020 19:14 bgadk 087140Ved afslutning af amerikanske administrationer, så plejer man at prøve at "rydde bordet" så der ikke lægger for mange sager og venter på den nye præsident og hans hold.

Nu har Trump administrationen ladet Danske Bank ligge og stege lidt i usikkerheden, men nu er der ikke mere tid for Trump og hans ministre, så det er tid til at lukke og slukke.

Der kommer nok en afklaring i de følgende par uger efter mødet - enten et forlig eller at sagen går til doms (i næste administration) fordi man ikke har kunnet enes.
5/10 2020 09:26 johnlau 087312Danske Bank - Ser vi måske et trendbillede der sender aktien i en lille optrend kanal

https://invst.ly/sco-65/10 2020 09:40 Helge Larsen/PI-redaktør 087313


5/10 2020 11:48 johnlau 087319Danske Bank - Jeg synes ikke at kunne analysere Rida Abu-Shumar analyse, kunne godt bruge en lidt mere klar mening om aktien, om den skal op eller ned.
Som jeg forstår analysen tages der alle forbehold, så jeg ser Rida Abu-Shumar´s bud som en klar 50/50,
eller er det bare er mig der ikke forstår?5/10 2020 16:06 Arne A 087326jamen det er jo essensen i teknisk analyse. I en flad udvikling er der 3 muligheder. den flade fortsætter eller også går den den ene vej eller også går det den anden vej.
Og når trenden er op er sandsynligheden for at det fortsætter ganske stor, altså indtil det vender.
der er keine hexerei.
Køb aktier der stiger og sælg dem der falder. Og der er tid nok til at bestemme sig.
Jeg har lige set på mit lille Nordnetdepot og mine alt for få Vestas-aktier. GAK på 41 kr. Engang havde jeg mere end 1000 stk. de fleste er solgt med pæn fortjeneste; men mens aktien steg! og den steg!
Learning by doing hedder det vist på moderne dansk.5/10 2020 16:33 johnlau 087328På jysk kalder vi det en vægelsindet analyse ;−)
Så kan man altid skrive, jeg fik ret ;−)
Jeg græder også en gang imellem, jeg ejede 14k Vestas, købt i snitkurs 30, desværre blev solgt alt for tidlig,5/10 2020 16:51 Match 087330Eller 2000 stk Genmab til et snit på 61,50 kr. Dengang! Og da den så stod i 260 kr. var fristelsen for stor. Men sådan kan det jo gå i mage aktier.

Det ser ud til, at Danske Bank i dag har prøvet grænsen i 87,21 kr. af. Den holdt ikke helt, men det er dog positivt med et forsøg.5/10 2020 17:05 Arne A 187331sådan er tekniske analyser. Det kan ikke være andet, når analysegrundlaget alene en kursgraf.5/10 2020 16:47 Helge Larsen/PI-redaktør 187329Ridas redelige og simple analyse skitserer trenden og vigtige støtte- og modstandspunkter. Den kan man koble sammen med fundamentale forhold omkring aktien forud for en beslutning omkring køb- eller salg.8/10 2020 11:32 koden 0874277% skal fyres.. Det er et horribelt talt siger finansforbundet.
Jeg vil sige det sker i mange andre firmaer.
Bl.a. der hvor jeg arb. er der årligt 7% udrensning :−)8/10 2020 13:07 Bankens 087429håber det bliver en kurs trikker og at min plageånd ryger ud8/10 2020 13:23 SwingSun 087433det er jo stadigt 400 flere end man havde i 2017. jeg ser det som et signal om at det store omstillings /oprydningsarbejde er ved at være sat i søen. der er stadig alt for mange mennesker ansat i den bank. 20400 efter fyringerne.TRÅDOVERSIGT

86888 Danske bank igen, igen
20/9 21:47 Esset 9486930 ..
21/9 19:14 johnlau 2