Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analyse af Amazon


87115 Helge Larsen/PI-redaktør 28/9 2020 08:08
Oversigt

Introduktion til analysen af Amazon

Amazon er en af de mest omdiskuterede aktier når det kommer til værdisætning. Som privat investor kan det være svært at sætte sig ind i hvorfor en virksomhed som Amazon handler til en P/E på 115, når de tætteste konkurrenter Som Alphabet, der ejer Google handler til en P/E på 31, Facebook til en P/E på 28 og Alibaba til en P/E på 24. I denne analyse skal vi dog prøve at sætte os ind i den høje værdisætning og en gang for alle afgøre, om aktien er totalt overvurderet, eller der rent faktisk er noget om den høje P/E-multiple. Før vi kan træffe den beslutning, er det dog vigtigt vi sætter os ind i virksomheden og forstår først og fremmest hvordan Amazon tjener penge og bagefter, hvad vi kan forvente af fremtiden.


Virksomhedsbeskrivelse af Amazon

Amazon er nok bedst kendt som verdens største e-commerce shopping side. Og der er bestemt noget om dette. I USA står Amazon for ca. hver 2. handel foretaget på nettet. Det er ret ekstremt. Amazon er dog i dag meget andet end blot en stor internetshoppingside. Virksomheden har mange forskellige indtægtskilder. Den største indtægtskilde er deres e-commerce del, som i 2017 stod for ca. 61% af den samlede omsætning på i alt $177,87 milliarder. I 2019 voksede den samlede omsætning til $280,52 milliarder men e-commerce området stod nu kun for 50,4%. Så selvom E-commerce på 2 regnskabsår var vokset med 30%, så var der altså andre dele af Amazon som voksede mere.


Fordeling af Amazons omsætning

E-commerce fylder altså mest ift. den årlige omsætning, men det er også det område med mindst vækst og laveste profit-margin. Der er andre forretningsben i Amazon, som er mere interessante. Lad os derfor dykke lidt ned i hvad de forskellige områder dækker:
Online stores:

Dette område dækker alt e-commerce salg, eller forklaret på dansk, alt salg online som kan betegnes som en engangstransaktion. Det vil altså sige køb af fysiske produkter online, eller køb af online produkter såsom e-bøger osv. Som IKKE er abonnementsbaseret.
Physical stores:

Dette områder dækker alt salg i fysiske butikker såsom Whole Foods eller Amazon's egne fysiske butikker. Amazon har nemlig også egne fysiske butikker såsom Amazon Books, Amazon 4-star, Amazon Pop-up, Amazon Go og Amazon Go Grocery.
Third-Party seller services:

På Amazon er det muligt som virksomhed at sælge sine produkter via deres markedsplads. Amazon kan altså sælge deres "egne" produkter, dette klassificeres som omsætning i "online stores". Hvis en virksomhed bruger Amazons markedsplads til at sælge deres produkter, så bliver dette registreret som et third-party salg. Amazon tager ved sådan et salg gebyr og kommission for salget, samt evt. transportomkostninger og andre services. Alle services som hører til et third-party salg bliver registreret under denne kategori.
Amazon Web Services:

Denne kategori dækker hele deres cloud-baserede indtægt. Som privatperson eller virksomhed kan man hos Amazon Web Services bl.a. købe cloud-lagringsplads ligesom du kender det fra Google Cloud, Dropbox eller andet. Man kan ved Amazon Web Services også købe alle mulige andre cloudløsninger heriblandt database plads, lagring, serverplads, analyseværktøjer, API Gateways, udviklingsværktøjer til apps, hjemmesider, robotter, AR og VR, virtuelle computere, hosting af hjemmesider og webapplikationer og meget meget mere. Nogle af de største kunder i Amazon Web Services er Netflix, Facebook, Baidu, LinkedIn og Adobe. Det er specielt Amazon EC2 der for disse virksomheder er et populært produkt. EC2 er en cloud-computing løsning der giver virksomhederne mulighed for at udvikle og styre deres webapplikationer i en cloud-løsning. Netflix estimeres at bruge over $10 millioner hver måned på Amazon Web Services.
Subscriptions services:

Dette områder dækker alle de services som Amazon sælger via et abonnement ud over Amazon Web Services. Abonnementsløsninger tæller bl.a. Amazon Prime der er en form for "fordelsklub" for Amazon kunder. Kindle, der er e-bøger på abonnement. Audible, som er lydbøger på abonnement. Amazon Music, der er ligesom Spotify blot fra Amazon. Amazon Prime Video der er ligesom Netflix, blot fra Amazon. AmazonFresh der leverer dagligvarer til dig på abonnement samt andre forskellige abonnementsbaserede løsninger.
Other:

Denne kategori dækker primært salg af reklamer og annoncepladser. Amazon er sammen med Google og Facebook nemlig en af markedslederne på området for online annoncering.

Som du kan læse oven over så er Amazon i dag altså langt mere end blot internethandel. Specielt Amazon Web Services og Amazon subscription services er to meget interessante områder, hvor der også er et kæmpe markedspotentiale.

Udover de ovennævnte områder, så kan det også nævnes at Amazon altså ejer flere forskellige brands og virksomheder såsom:

IMDb - Verdensledende på Film og TV content og anmeldelser
Amazon Alexa og Echo - Smart home devices
Twitch - Verdensledende på streaming af gaming
Zappos - Ledende på online salg af fodtøj og sko
Kiva Systems - Nu Amazon Robotics - mobile robotter til lagerstyring og lagerlogistik
PillPack - Online apotek
Whole Foods - dagligvare og fødevarekæde
Ring - Wifi-baseret ringeklokke

Læs resten af analysen: https://www.andersegsvang.dk/investering/amazon-analyse/


aktier, investering, AMZN




28/9 2020 14:16 petjoh 187127



Flott analyse! Har selv skrevet noe om Amazon selv https://aksjebloggen.com/amerikanske-aksjer/



TRÅDOVERSIGT