Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Optioner


89167 vilja 10/12 2020 19:43
0
Oversigt

Sorry, jeg troede jeg lavede et indlæg under shipping ...

Nåh, der kunne jeg kun skrive halvdelen af postet, så det kommer ud her i debatten i stedet ... jeg lærer det nok en gang :−)


Jeg bruger såvidt muligt optioner når jeg handler cykliske aktier, jeg bruger Saxobank. Desværre kan man ikke handle ret mange af de interessante shipping aktier.

Når jeg tror vi er nær en bund foretrækker jeg at lave en handel ved at sælge put-optioner. For dem der ikke er så bekendte med handel med optioner, så betyder der at hvis strike kurset nåes, så "risikerer" jeg at dem på den anden side af handlen (dem der har købt optionen) vil udøve (excersice) handlen, dvs. jeg skal indløse optionerne til strike kurset.

F.eks. så har jeg solgt put-optioner i STNG til 2,4 USD, strike 13 og udløb den 16. april. Det får jeg USD 2,4 for pr aktie, dvs. USD 240 pr option, som ryger lige ind på min konto.

Jeg er så forpligtet til at købe optionerne til 13 USD, hvis der er en der vil udøve de optioner jeg oprindeligt solgte for USD 2,4.

Strike kursen var USD 13 og præmien for at sælge optionen var USD 2,4, dvs. jeg får 100 STNG aktier for USD 10,6 pr aktie, det synes jeg er en god kurs. Hvis køberen ikke vil udøve optionen inden udløb, så beholder jeg bare de 240 USD pr option.

Er der andre herinde der handler optioner?



11/12 2020 02:12 PMPirate2 289172



Selvom det er sjældent, kan jeg til tider finde på at købe børshandlede optioner for at afdække risici i markedet, hvis jeg ud fra prissætningen på optionsmarkederne kan se, at jeg er uenig med markedet om risikoen - og dermed prisen på optionen. Det er ikke noget jeg har tjent ret meget på, men det har givet mig ro i maven.

Det er værd at huske på, at næsten alle små investorer i længden taber på at handle med optioner. De kan være svære at forstå, spreads er ofte store, og risikoen er høj.



TRÅDOVERSIGT