Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SGMO Sangamo Therapeutics


89171 tommycarstensen 11/12 2020 01:10
Oversigt

Det her er lidt pinligt. Jeg har Sangamo Therapeutics ($SGMO) i portefoeljen, og den er steget cirka 50% i dag, men jeg ved ikke hvorfor. Der er ingen nyheder paa deres hjemmeside. Er der andre, der har den i portefoeljen, og kan oplyse hvorfor? Er der bare en "rogue trader", der er gaaet amok med optioner? Er det bare en forsinket reaktion?

Det er sidste dag af det aarlige haematologi-moede i ASH, saa det er maaske en nyhed derfra, men jeg kan ikke forestille mig, hvad det skulle vaere:
https://www.hematology.org/meetings/annual-meeting

Tidligere paa ugen kom de med denne nyhed:
Pfizer and Sangamo Announce Updated Phase 1/2 Results Showing Sustained Factor VIII Activity Levels in 3x10¹³ VG/KG Cohort Through One Year Following Hemophilia A Gene Therapy
https://investor.sangamo.com/news-releases/news-release-details/pfizer-and-sangamo-announce-updated-phase-12-results-showing-0

Ash 2020 - durability worries hit Sangamo and Pfizer's haemophilia A gene therapy
https://www.evaluate.com/vantage/articles/events/conferences/ash-2020-durability-worries-hit-sangamo-and-pfizers-haemophilia

https://twitter.com/jonnajarian/status/1337156053293785088
This afternoon the @MarketRebels HeatSeeker identified the purchase of 2000 $SGMO December $12 for $0.10-0.65 as Unusual Option Activity. Those calls quickly traded up to $3.90 to close the day. Bang!
Learn more about #UnusualActivity at http://bit.ly/38bcC28



11/12 2020 04:27 Thorkild01 189175



Hi Tommy. Jeg tror der bare er tale om en lidt forsinket reaktion på den opmærksomhed og kurseksplosion som især NTLA, EDIT og selvfølgelig CRSP har været gensrand for siden ASH-2020, se mine ASH-links fra Feuerstein og dagens yahoo-link fra Zacks. SGMO har som CRISP/case-9 selskab levet lidt i skyggen af de øvrige. Jeg har selv haft alle 4 i nu godt 3 år. Troede de alle ville stige til vejrs efter Nobelpris tildelingen, men nu lader det alligevel til det sker. ARK-invest (Cathy Wood) har virkelig også satset ret tungt på, at det er her der vil ske et biotech gennembrud.



11/12 2020 05:05 tommycarstensen 089177



Thorkild01 Ahhhhh, jeg havde ikke kigget på de øvrige virksomheder i samme båd. Tak. Jeg forstår ikke det her marked :−) Tiden må vise, om fru Wood og ARK klarer sig godt på den lange bane, når vi en dag vender tilbage til "normale" tilstande.

Har du postet i chatten? Jeg følger desværre ikke chatten.



11/12 2020 06:00 Thorkild01 189179



Hi Tommy. Jeg har ikke selv en medicinsk indsigt og kompetence, der gør mig i stand til at vurdere, hvor revolutionerende crispr/case-9 reelt er, men når den kan udløse en tildeling af årets Nobelpris, er der vel en vis sandsynlighed :) Selv blev jeg opmærksom på teknologien, da den for 3-4 år siden. blev præsenteret for Folketingets sundhedsudvalg. Det var reaktionen blandt dette udvalgs medlemmer - (de var ret vildt benovede over perspektiverne) - der fik mig til at købe et frimærke i hver af de 4 selskaber, jeg dengang kunne finde. I starten gik det også godt, men så kom historien med den kinesiske forsker, der havde forsøgt sig at "lege Frankenstein", hvilket betød at teknologien kom i "bad standing" og kursen på selskaberne faldt. Senere har der været konflikten mellem de 2 forskningsmiljøer om patentrettighederne. Det seneste år, er det dog indtil for nylig gået pænt jævnt opad med kurserne indtil reaktionen på ASH-2020, hvor især EDIT og nu SGMO på en uge er steger ca. 150%. Mht. indlæg, så følger og kommenterer jeg kun på den åbne debat. Det er også først for ca. 5-6 måneder siden, jeg er blevet opmærksom på hvor tungt ARK.invest har valgt at satse på et par af crispr/case-9 selskaberne.



11/12 2020 08:20 Makingmoney 289180



SGMO tillader mig at indskyde at flere bioteks opførte sig mærkeligt i går, en slags pump and dump. Som i skriver sluttede de fleste dog højere. Jeg er desværre ikke blevet opmærksom på CRISPR teknologien, desværre fordi den vil vinde stort på sigt, det er der ingen tvivl om. I SKAL altså finde, og se, det program om det som blev sendt på dr2 i går. Det er vildt spændende, og den "slemme" kineser, som havde pillet ved en tvillings DNA uden grund er også med.

VH
MM



11/12 2020 09:35 tommycarstensen 289183



Tak for svar begge.

Jeg er helt enig i, at CRISPR-Cas9 er revolutionerende, men penicillin, insulin, biler og mange andre ting var også revolutionerende, men det betyder ikke, at alle virksomheder, der har forsøgt sig med disse opfindelser, har tjent på dem. I det her tilfælde tror jeg dog alle de fire nævnte virksomheder har god mulighed for succes.

Jeg arbejder forresten med human genetik og svarer gerne på spørgsmål om videnskaben, hvis I skulle have nogen.

Jeg er ikke selv overbevist vedrørende ARK Invests meritter endnu, men deres portefølje kan blandt andet ses her:
https://whalewisdom.com/filer/ark-investment-management-llc#tabholdings_tab_link



11/12 2020 18:19 tommycarstensen 189194



Der er forresten en spændende artikel i Nature Reviews Genetics i dag (bag betalingsvæg) relateret til gen-terapi og Crispr-Cas9:

Gene therapy using haematopoietic stem and progenitor cells
https://www.nature.com/articles/s41576-020-00298-5
Haematopoietic stem and progenitor cell (HSPC) gene therapy has emerged as an effective treatment modality for monogenic disorders of the blood system such as primary immunodeficiencies and β-thalassaemia. Medicinal products based on autologous HSPCs corrected using lentiviral and gammaretroviral vectors have now been approved for clinical use, and the site-specific genome modification of HSPCs using gene editing techniques such as CRISPR-Cas9 has shown great clinical promise. Preclinical studies have shown engineered HSPCs could also be used to cross-correct non-haematopoietic cells in neurodegenerative metabolic diseases. Here, we review the most recent advances in HSPC gene therapy and discuss emerging strategies for using HSPC gene therapy for a range of diseases.



11/12 2020 18:53 Thorkild01 289195



Fantastisk hvad der er sket på ca. 30 år siden de første risikable eksperimenterende behandlinger først i 80'er til identifikationen af CRISPR og de mange anvendelsesområder, hvor cas-9 teknikken synes at kunne benyttes. Der er nok ingen tvivl om, at vist man stiller uret 25 år frem og teknikkerner er endnu mere udviklet, vil mange af de sygdomme som i dag betragtes som uhelbredelige kunne kureres vha. lidt "cut and paste" i folks genom :)



16/12 2020 23:46 tommycarstensen 189299



Thorkild01 Den her artikel vil muligvis interessere dig:
Finding the next Prevail
https://www.evaluate.com/vantage/articles/news/deals/finding-next-prevail

Jeg har blandt andet selv Biomarin og Bluebird.



TRÅDOVERSIGT