Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bad loans weigh on Greek, Italian banks


89234 tommycarstensen 14/12 2020 23:57
2
Oversigt

Det her vil sikkert interessere bgadk og et par andre:
EBA transparency exercise: Bad loans weigh on Greek, Italian banks
https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/news-insights/latest-news-headlines/eba-transparency-exercise-bad-loans-weigh-on-greek-italian-banks-61719985

Greece's Piraeus Bank SA had the highest NPL ratio among banks in the sample, at 42.53%, at June 30, after the coronavirus crisis had taken hold. It was followed by peers Alpha Bank AE, National Bank of Greece SA and Eurobank Ergasias Services and Holdings SA with ratios of 37.10%, 23.50% and 13.64%, respectively.

Italy's Banca Monte dei Paschi di Siena SpA had the fifth-highest NPL ratio at 10.39%, while fellow Italian lenders BPER Banca SpA, Banco BPM SpA and Intesa Sanpaolo SpA came in sixth, seventh and ninth, respectively, with NPL ratios of 8.82%, 8.12% and 6.25%.

Meanwhile, three Swedish lenders had the lowest NPL ratios among big European banks. Svenska Handelsbanken AB (publ) recorded an NPL ratio of 0.29% at the end of June, and Swedbank AB (publ) and Skandinaviska Enskilda Banken AB had ratios of 0.72% and 0.78%, respectively.




15/12 2020 02:05 tommycarstensen 189235






16/12 2020 01:09 bgadk 289263



Eller sagt på en anden måde: Alle de aktier, som der er markeret med rød (dem med de største NPL) i den første graf, vil før eller siden gå mod nul.

Enten fordi banken går konkurs, eller også fordi den bliver reddet! Det vil sige: At de dårlige lån overføres til Statens skraldespands selskab. Aktionærerne skal dog ikke forvente nogen nåde, når skatteborgernes penge smides ind i banken.

Indtil da, så kan aktierne rutche op og ned, med fin fortjeneste hvis man rammer rigtigt, alt afhængig af hvordan det går med økonomien - men i sidste ende så er der nogen som ender med Sorteper.

Indtil videre så får de lov til at køre videre som zombies. Selvom der ikke betales renter og afdrag på lånene - og de som sådan er misligeholdt - så vil banken ikke kræve låneren konkurs, fordi banken så skal bogføre tabet. Låneren og banken (+finanstilsynet) kan så fortsætte fiktionen med, at når Coronakrisen er forbi, så kan hotellet, restauranten eller hvad virksomheden ellers er, igen betale af på lånet.

Holder det i længden? Næppe...



15/12 2020 03:06 bgadk 389236



Selvom jeg ikke er enig med dig i de lister af Zombie virksomheder, du nogle gange oplister, så kan man med Græske og Italienske banker i høj grad tale om zombie banker.

Der er aldrig ryddet op, fordi det vil være for dyrt for de pågældende Stater som i forvejen er tæt på bankerot.

Corona krisen har især ramt lande som har en meget stor del af BNP i turistbranchen... dvs. Grækenland, Spanien og i mindre grad Italien (der så til gengæld har så mange andre dårligdomme, og i øvrigt blev hård ramt af COVID19).

Trods en moderat EU-hjælpepakke, så er vi meget langt fra at have en løsning på sydeuropas problemer. På et eller andet tidspunkt går det galt igen.

Løsningen med banker, som har fået store tab på grund af store tab og Non-Performing-Loans, er velkendt. Og konsekvensen af at lade dem fortsætte som Zombies er også velkendt (F.eks. Japans tabte årti).

Løsningen er at alle problem lån overføres til et Statsligt "skralde spands selskab", som så kan rydde op i lånene.

Tilgengæld så må bankerne som overdrager lånene få tilført ny kapital, så de er rimeligt kapitaliserede fremover (selvfølgelig bør aktionærerne "udslettes" i den proces).

Den kapital kommer delvis fra nye private aktionærer, og derudover hovedsageligt fra Staten...
Så det koster kassen.... Hvis man ser på Irland og Spanien som ryddede op efter finanskrisen, så kostede det dem 30-40% af BNP i ekstra gæld, bare i bankpakker.
Men det er det som skal til for at rydde op, og have en sund banksektor fremadrettet som kan bidrage til at finansiere erhvervslivet så der kan komme vækst igen.
Hverken Grækenland eller Italien har plads i deres gældsstruktur til at lægge den slags ekstra gæld til, så bankerne får lov til at fortsætte som zombies, fordi der ikke er andre (læs Nordeuropa eller ECB) som lige har lyst til at tage pungen frem.

Begge landes banker kan være rigtig volatile, så der kan både tjenes og tabes store penge på deres aktier, men det er og bliver nogle selskaber som jeg holder mig væk fra.



16/12 2020 07:17 tommycarstensen 489264



bgadk Jeg vil bare lige sige, at det er en fornøjelse at læse dine indlæg.



TRÅDOVERSIGT