Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple


89423 Bankens 22/12 2020 10:58
1
Oversigt




22/12 2020 20:01 tommycarstensen 389432



Jeg overvejer i hoejere grad, om det er paa tide at laegge andre frugter i kurven ;−) Saa laenge deres egenkapital-forrentning er aandsvagt hoej forbliver jeg trofast naesten uanset pris.

P.S. Hvis du kopierer overskriften, saa kan folk forresten se, hvad du snakker om, uden at klikke paa linket. I det her tilfaelde:
Apple plans self-driving car 'in 2024 with next-level battery technology'



23/12 2020 20:27 Esset 289473



#tommy, det er måske fræk at spørge, men du har meldt ud at du har shortet tesla, må jeg være så fri at spørge i hvilket niveau du har lagt ud.
Jeg spørger fordi jeg har for et par dage siden har sat min første short,(tesla 667) og synes at det er vanvittig spændende, selv om det burde være det samme som at købe en aktie. Har på fornemmelsen at du har rimelig erfaring med shorting. Måske der kan falde et par tip af?
Under alle omstændigheder Glædelig jul og godt Nytår.

ps. Jeg læser alle dine indlæg med glæde.



23/12 2020 21:44 tommycarstensen 689475



Esset Tesla er den eneste aktie, som jeg nogensinde for alvor har shortet, hvor det ikke var en del af en "paired trade". Hvis jeg husker rigtigt, så startede jeg i kurs 500 og lukkede i 300-350. Derefter shortede jeg den igen og har nu et snit på ~560, så jeg er i minus lige nu og her. Fair værdi i mine øjne er mindre end en femtedel af den nuværende kurs. Jeg vil dog ikke blive overrasket, hvis den bliver 1000 milliarder dollar værd. Tyngdekraften er sat lidt ud af kraft, så længe blot salget stiger, selv om de mister markedsandele og har papirstynde margener uden CO2-kreditter. Jeg tror, at jeg vil skrive et indlæg om Tesla og deres konkurrenter, når de kommer med Q4-regnskab. Jeg tror, at de med nød og næppe når op på af levere en halv million biler i 2020. Et par stykker, der er værd at følge på Twitter i denne sammenhæng, hvis du færdes der:
TroyTesLike - estimater - han er pro-Tesla
fly4dat - månedlig oversigt over salgstal i Europa (og en del skrammel) - han er anti-Tesla

Du må endelig være kritisk over for alt, hvad jeg skriver. Jeg investerede i Home Depot i 2009 for min mor og i Becton Dickinson og Microsoft for en ven i 2012, og selv om det gik udmærket, så har jeg det rigtig skidt med at anbefale ting til andre, fordi jeg føler mig ansvarlig og nærmest ligger søvnløs. Derfor anbefaler jeg sjældent noget; General Mills var en sjælden undtagelse på EI i 2018. Jeg præsenterer som regel bare fakta, og så må folk træffe deres egen beslutning.

Husk børne-lærdom om short, at du kan tabe mere end 100% på en short, hvorimod du kun kan tabe 100% ved at gå lang.

Jeg er glad for min Tesla short, fordi den også fungerer som hedge i et meget dyrt marked.

Glædelig jul og på gensyn i 2021 :−)



25/12 2020 10:46 Esset 289483



Tusind tak for et, som altid, sobert svar.
Jeg færdes ikke på twitter, og klarer mig endda.
Mine investeringer er nok mest mavefornemmelser tilsat lidt, hvad jeg selv synes, sund fornuft.
m.h.t. Tesla og sund fornuft synes jeg max. kurs 400. Jeg skal nok være kritisk.
Mit speciale er zombieaktier og små skodaktier med stor risiko ellers.(gomspace, fingerprint, skako, kopy goldfields, nexstim, m.fl.)
og de ordentlige bl. a.: fls, novo nordisk, matas, torm jyske og danske bank,den sidste ryger snart ud igen.

Glædelig jul og godt nytår til dig også.

nb. hilsenen gælder selvfølgelig også alle i andre fremragende skribenter.



TRÅDOVERSIGT