Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

After Christmas your mall might vanish


89520 tommycarstensen 28/12 2020 22:58
Oversigt

After Christmas your mall might vanish - but it may also be reborn
https://finance.yahoo.com/news/after-christmas-your-mall-might-vanish-but-it-may-also-be-reborn-185017223.html

Of the roughly 1,100 malls left in America, Kniffen believes only 278 are viable in the post pandemic world where online shopping will reign even more supreme. These would be the best of the best malls - or "A" malls as experts call them - that are in densely populated areas and target higher income shoppers.

CBL & Associates Properties - which operated 100 properties across 26 states - filed for bankruptcy on Nov. 2. The company's biggest tenants such as J.C. Penney and Ascena filed for bankruptcy in the summer, putting more pressure on CBL's financials.

Jeg har selv Simon Property Group ($SPG) i portefoeljen. Paa side 24 i deres 10K kan man se, hvem de har boende til leje i deres cirka 100 centre:
https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/1022344/000155837020001135/spg-20191231x10k.htm#Item2Properties_409659

Jeg er spaendt paa at se deres "occupancy rates", naar aaret er omme.

The 10 biggest retail bankruptcies of 2020
https://www.cnbc.com/2020/12/26/the-10-biggest-retail-bankruptcies-of-2020.html



29/12 2020 21:25 bgadk 289545



I både de ovenstående links og generelt på diverse medier snakkes der meget om at de fleste indkøbscentre må lukke, eller skal lægge mere vægt på "oplevelsesøkonomi" eller i endog konverteres til boliger.

Tillad mig at komme med et bud på en alternativ fremtid:

At indkøbscentrenes skyhøje huslejer ikke længere er realistiske, og istedet for at investere i gøgl og lignende, så bør de i stedet for simpelthen nedsætte huslejerne, og så vil de se at der vil komme en hel række nye potentielle lejere, som ikke er de traditionelle kæde butikker som i gamle dage kunne køre med ekstreme overpriser for deres varer. Med bredere butiksudvalg, og bedre priser, så skal kunderne nok vende tilbage.

Ovenstående vil selvfølgelig betyde, at gælden som er bundet i butikscentrene ikke længere betalbar. Men det er der råd for: Lånene afskrives og bankerne søger nye ejere til centrene.

Der skal nok være en fremtid for stort set alle indkøbscentre: Men det bliver med andre lejere til lavere huslejer. Og aktie- og obligationsejerne kommer til at tage tabet.



29/12 2020 22:46 tommycarstensen 289546



En anden mulighed, der tit bliver nævnt, er delvis konvertering til Amazon fulfillment centers. $SPG havde i øvrigt det stærkeste balance sheet, da året begyndte. Det bliver interessant at følge i dette årti.



31/12 2020 22:00 tommycarstensen 089569



J.C. Penney is toast in 2021

https://finance.yahoo.com/news/jc-penney-is-toast-in-2021-172357996.html

J.C. Penney really has no future, argues one long-time retail analyst.



3/1 2021 02:10 bgadk 089598



Hvem er egentlig J.C. Penneys direkte konkurrenter i USA?

Jeg kender kun Nordstrom's, men hvad er der ellers af konkurrenter?

England har en hel masse stormagasiner, så det var ikke underligt at det svageste måtte bukke under. Men hvem står på spring i USA?

PS. En mindre side bemærkning om J.C. Penney: De åbnede en afdeling på en af de dyre adresser i Mexico City, men de havde godt nok ikke særlig lang tålmodighed. Efter hvad jeg tror er 5 år, så solgte de butikken til Carlos Slim for en slik.... Nu hedder den Sears (han købte også deres mexicanske afdeling, inkl. navne retten).



3/1 2021 04:22 tommycarstensen 389599



bgadk Konkurrenter i USA? Kun dem, som ikke er gået konkurs? :-D

Udover Nordstrom (og Sears) er der også Macy's/Bloomingdale's og Kohl's og Primark og Neiman Marcus. Derudover er der selvfølgelig Ross Stores, TJX, Amazon og en masse andre.

Hvis folk også holder op med at gå i biografen og spinner på deres Peloton hjemme i stuen i stedet for at gå i fitnesscenter, så får centrene det rigtig svært fremadrettet. Det bliver spændende at følge. Jeg har som sagt selv Simon Property Group.

Hvis jeg skal gætte, så tror jeg, at Dillard's er de næste, der går fallit. Men jeg har ikke detaljeret kendskab til deres gæld.

P.S. Hvad skete der egentlig med Carlos Slim. Var han ikke verdens rigeste mand for nogle år siden?



3/1 2021 06:17 bgadk 289600



Jamen så er der jo en masse andre som kan udfylde hullet efter J.C.Penney.

Hvorfor taler man så særlig om J.C. Penney som "Anchor Stores", ovenikøbet i en grad så den nye ejer er en mall-ejer? Har de ikke nogle de andre du nævner i hver eneste mall som alternativt "anchor"?

Amazon som du nævner er jo ikke et stor magasin. Hvilke af de andre (var Sears ikke gået fallit, eller fortsætter de i en reduceret størrelse?) er traditionelle stormagasiner? Macy er så vidt jeg ved et traditionelt stormagasin, men hvad med de andre du nævner?

Carlos Slim er stadig stinkende rig, men er simpelthen bare blevet overhalet af andre på listen.
Slim blev rig på at få det mexicanske telefonmonopol (Telmex) for en slik (noget med 400 mio. USD + en masse penge under bordet til præsidentkampagnen til Mexicos næste præsident).
Siden har han succesfuldt udvidet til mobiltelefoni (America Mobile). Han er kendt for at have en masse kontanter på hånden, når alle andre har flade tegnebøger, og han kan godt lide at købe billigt. Ikke altid gode virksomheder(f.eks. CompUSA), men hvis det er billigt så er han interesseret. Han prøvede for nogle år tilbage at købe Hollands største teleselskab, men det var hollænderne vist ikke så glade for så det fik de blokeret.
Derudover så ejer han entreprenør selskaber, butikskæder (Sears og Sanborns i Mexico), hoteller + meget mere (blandt andet et kunstmuseum).

Han er meget tålmodig og løber ikke væk selvom han taber penge, men til gengæld gider han ikke købe dyre selskaber. Nu hvor "Cash is Trash", så er hans fordel med rede kontanter ikke længere så stor.



TRÅDOVERSIGT